Οδηγίες προς νέους … πολιτευόμενους

Η ενασχόληση με την πολιτική  είναι μια διαδικασία,  κατά την οποία ένας πολίτης, νιώθοντας το χρέος της προσφοράς στα κοινά, αποφασίζει να «θέσει εαυτόν» στην υπηρεσία του τόπου του και να βοηθήσει για την πολιτιστική του αναβάθμιση.

Αυτή είναι η κοινή θέση, που προβάλλεται ως αιτία για την ενασχόληση με την πολιτική των νέων.

Ας έρθουμε όμως στην πραγματικότητα και ας δούμε ποια πρέπει να είναι τα εφόδια και τα κίνητρα ενός πολίτη και ειδικά νέου ανθρώπου, ώστε να αφιερώσει κόπο και χρόνο για τα δημόσια πράγματα.

Τα πρώτο και κύριο είναι να διαθέτει «μεγάλο και γερό στομάχι» ώστε να μπορεί να «χωνέψει» την επίθεση που θα δεχτεί αμέσως μόλις εκφράσει την πρόθεσή του αυτή. Θα πρέπει να ξέρει πως δεν θα τον αφήσουν σε «χλωρό κλαρί» τα πολιτικά κατεστημένα και μάλιστα αυτά που κατέχουν την εξουσία και δεν αρνούνται να δεχτούν πως θα υπάρξει στιγμή που θα την αποχωριστούν.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζει πως στην πολιτική «σκακιέρα» δεν υπάρχουν νόμοι και ηθικοί – δεοντολογικοί κανόνες. Κανείς απ’ όσους έχουν γευτεί την εξουσία, δεν θα επιτρέψει ένας νέος, «άπειρος και άμυαλος» να τους την αμφισβητήσει. Και αυτό το «κεκτημένο τους» θα το παλέψουν με κάθε μέσο.

Ειδικά αν αυτός ο νέος άνθρωπος, τύχει και είναι από αυτούς που ήδη τους έχει «ενοχλήσει», ακολουθώντας μια πρακτική ανάδειξης των όποιων αδυναμιών τους, των ελλείψεων και των παραπτωμάτων τους, τότε να είναι βέβαιος πως «θα τον φάει το ΜΑΥΡΟ φίδι». Και αυτό το «φίδι» είναι ένα και γνωστό και πολλάκις εφαρμοσμένο στην πράξη: η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Θα του βγάλουν τα «άπλυτά του στη φόρα», ανεξάρτητα αν αυτά είναι ή δεν είναι «άπλυτα». Δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο και θα τον διασύρουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πετύχουν την αγανάκτηση και την ποθούμενη αποχώρησή του.

Οφείλει ο νέος να γνωρίζει πως το μυαλό όλων αυτών των καρεκλοκενταύρων, έχει μια και μοναδική σκέψη: «μα ποιος είναι αυτός ο νεαρός – νεαρά, που θα τολμήσει να τα βάλει μαζί μας; Βουρ! να τον «φάμε λάχανο».

Την πολιτική τους αποτυχία και την αδιαφορία τους απέναντι στα προβλήματα του κόσμου, την μεταφράζουν σε «επιθετικότητα» απέναντι σε όποιον τολμήσει να φέρει στο φως την αδιαφάνεια, την απραξία, την σκοπιμότητα και την ανικανότητα να απαντήσουν στα προβλήματα που απασχολούν μια ολόκληρη κοινωνία και που γι’ αυτά ο λαός τους εμπιστεύτηκε τις τύχες του.

Άρα αν τολμήσουν κάποιοι νέοι να τα βάλουν μαζί τους, θα βρουν μπροστά τους «τοίχο από μπετόν αρμέ» ο οποίος τους προστατεύει και είναι κατασκευασμένος από αλαζονεία, μισαλλοδοξία και εμμονή  στην καρέκλα.

Όλα αυτά θα είναι μια τραγική εμπειρία για τον νέο, μια στιγμή από τις χειρότερες που θα έχει ζήσει στον «μικρό του βίο» και θα είναι η στιγμή της σκληρής δοκιμασίας για εκείνον/ην. Στο σημείο αυτό θα είναι που θα πρέπει να αντέξει και να αποδείξει πως δεν πτοείται, πως θα συνεχίσει και δεν θα τους  κάνει το χατίρι να πάει σπίτι του/της.

Θέλουν τους νέους να είναι και να αισθάνονται μικροί, αδύναμοι, ταπεινοί. Να είναι  εύκολα θύματα της προπαγάνδας, αδιάφοροι και απόμακροι από την πολιτική, «χαλαροί» στις καρέκλες της καφετέριας και να αφήσουν τους «έμπειρους» πολιτικάντηδες να χαράζουν το μέλλον τους, χωρίς να τους παίρνουν υπόψη.

-Παλμός της Καλύμνου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!