Η δεύτερη ομιλία του Γ. Ρούσσου

Μια ομιλία αφιερωμένη στον αντίπαλο του Γιάννη Γαλουζή. Πολύ παραπονο ειχε η ομιλία.    

 

Oλόκληρο το κείμενο της ομιλίας του δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου

Πραγματοποιούμε σήμερα την 2η προεκλογική μας ομιλία κοντά με την προηγούμενη. Αυτό οφείλεται στο νέο τοπίο που διαμορφώνει ο ισχύων νόμος που δεν επιτρέπει πάνω από μια εμφάνιση κάθε υποψήφιου σε κάθε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μέχρι και τις εκλογές. Το προηγούμενο Σάββατο ο κ. Γαλουζής στην δική του συγκέντρωση παρουσίασε το πρόγραμμά του αλλά και γλίστρησε δυστυχώς σε πολύ χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης . Και για τους δύο αυτούς λόγους αλλά κυρίως για τον πρώτο κρίναμε σκόπιμο ότι θα έπρεπε άμεσα να απαντήσουμε. Ομως με την ισχύουσα νομοθεσία δεν έχουμε πια την δυνατότητα να το κάνουμε διά των τηλεοπτικών σταθμών. Ισως αυτό να είναι και για το καλό της πολιτικής αφού μας οδηγεί στην αναβίωση περισσότερο ανθρώπινων διαδικασιών πολιτικής διαδικασίας, σε ζωντανή επαφή με τους πολίτες.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των προσεχών εκλογών και κυρίως απέναντι στην σοβαρότητα των απαιτήσεων της προσεχούς Καλλικρατικής Δημοτικής Περιόδου, θα προσπαθήσω και σήμερα να συμβάλω στον απαιτούμενο ουσιαστικό πολιτικό διάλογο και αντιπαράθεση και συγχρόνως να βοηθήσω και τον κ. Γαλουζή να καταπολεμήσει στις επόμενες εμφανίσεις του όλα εκείνα τα αρνητικά, επιφανειακά, τυχάρπαστα και πονηρά χαρακτηριστικά που άρχισαν να του βγαίνουν καθώς αναγκάζεται έστω και λίγο να βγει από την ασφάλεια της σιωπής και την οκνηρία της γενικότητας και να αναγκάζεται πλέον να προσπαθεί έστω, να διαβάσει μια απόπειρα προγραμματικού λόγου.

 

Καλυμνιές και Καλύμνιοι,

Στις εκλογές του 1998 η τότε παράταξη μας μπόρεσε και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Κάλυμνο ένα κείμενο με μια πρόταση ολοκληρωμένου προγράμματος Ανάπτυξης της Καλύμνου με όραμα δεκαετίας έως και τριακονταετίας. Με την πνευματική μας εκείνη κατάθεση εισάγαμε την πολιτική στην Κάλυμνο για πρώτη φορά στο πεδίο της υπεύθυνης, ολοκληρωμένης, κοπιώδους και έγγραφης προγραμματικής αντιπαράθεσης. Το κείμενο αυτό έχει γραφτεί πλέον στην τοπική πολιτική μας ιστορία και όποιος από τα στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας κάνει ότι δεν το ξέρει απλώς υποκρίνεται.

Στις εκλογές του 2002 εμπλουτίσαμε το κείμενο αυτό με νεότερες επεξεργασίες στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής συσπείρωσης και πανστρατιάς ανατροπής ενός καθεστώτος.

Στις εκλογές του 2006 το ίδιο κείμενο υπέστη σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις ενσωματώνοντας την εμπειρία μας από την πρώτη τετραετία άσκησης των καθηκόντων μας στον Δήμο καθώς και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που είχαν από τότε αρχίσει να διαφαίνονται και που σήμερα αποτελούν μια οδυνηρή πραγματικότητα για το σύνολο της Χώρας μας αλλά συγχρόνως αποτελούν και μια νέα ευκαιρία ενδογενούς ανατροπής της ουσίας μιας εποχής που τελείωνε και μιας νέας που άρχισε να γεννιέται από τότε.

Από το 2006 έως σήμερα το κείμενο αυτό αποτέλεσε και αποτελεί την κύρια πηγή γνώσης και τεκμηρίωσης για όλες τις αναπτυξιακές μελέτες και προγραμματισμούς του Δήμου, της ΝΑΔ και άλλων φορέων. Ομως ξέραμε πολύ καλά από τότε ότι οι απαιτήσεις ενός κοντινού μέλλοντος ήταν τέτοιες που δεν θα ήταν αρκετό αυτό το κείμενο να σταθεί πολιτικά και θεσμικά όσο θα παρέμενε ένα κείμενο μια παράταξης ή έστω της πλειοψηφίας του Δήμου, της Δημοτικής Αρχής.

Οι σύγχρονες ανάγκες προγραμματισμού και λειτουργίας του Δήμου και της Καλύμνου ευρύτερα, απαιτούσαν την γρήγορη απόκτηση ενός σταθερού και θεσμικά κατοχυρωμένου προγραμματικού εργαλείου που η επιστήμη του προγραμματισμού ονομάζει «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ». Με ικανοποίηση είδαμε την τότε ηγεσία του ΥΠΕΣ επί ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να συνεχίζει και να προχωρά τους σχεδιασμούς της προηγούμενης ηγεσίας  του ΥΠΕΣ επί ΠΑΣΟΚ για αυτή την αναγκαία προσαρμογή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Και αν και η σχετική προσαρμογή  των δήμων ήταν και είναι ακόμα εθελοντική , εγκαίρως είδαμε τότε ότι σύντομα αυτή η προσαρμογή θα γινόταν υποχρεωτική. Τα δύο κόμματα εξουσίας ευτυχώς για την χώρα, ακολούθησαν από τότε τα ελάχιστα απαιτούμενα για την σχετική προσαρμογή της πατρίδας μας.

Ετσι χωρίς υπηρεσία προγραμματισμού, χωρίς καμιά γνώση σε επίπεδο ούτε ενός υπαλλήλου του Δήμου, χωρίς καμιά  γνώση σε επίπεδο κανενός πολιτικού στελέχους της Καλύμνου, ξενυχτήσαμε, κοπιάσαμε και βαθύναμε, ολοκληρώνοντας την αντίληψη μας και σε συνεργασία με τον σύμβουλό μας κ. Ρώτα Κ. Γαλουζή μπορέσαμε και συντάξαμε το πρώτο Τετραετές Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου μας για την περίοδο 2010-2013 σε πλήρη συμμόρφωση με τις σχετικές οδηγίες του ΥΠΕΣ, με πλήρη αξιοποίηση του ιστορικής αξίας πλέον προγραμματικού μας κειμένου όπως είχε συμπληρωθεί μέχρι τότε από την πράξη, τα έγγραφα και την θεωρία της πραγματικότητας του Δήμου μας, το σύγχρονο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, τις τάσεις της Περιφέρειας και του Νομού μας και μέσα από μια μοναδική συναινετική διαδικασία μπορέσαμε όλοι μαζί σε μια σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού μας συμβουλίου να ψηφίσουμε ομόφωνα αυτό το Επιχειρησιακό Σχέδιο με πλήρη ενσωμάτωση των προτάσεων τόσο του κ. Διακομιχάλη όσο και του κ. Γαλουζή αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Με αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο η Κάλυμνος ήδη πορεύεται δεσμευτικά και συντεταγμένα και εισέρχεται στην κόκκινη ζώνη του 2011-2013 πλήρως εξοπλισμένη σε προγραμματικό επίπεδο με ισχυρή και απόλυτη πολιτική συναίνεση.

Τότε είχα πει όχι μόνο στο ΔΣ αλλά και σε πολλές σχετικές δημόσιες ομιλίες και συνεντεύξεις μου ότι αυτό είναι μια κατάκτηση της Καλύμνου που πρέπει να γεμίζει σιγουριά, αυτοπεποίθηση και δύναμη ηρεμίας και γνώσης όλα τα πολιτικά στελέχη όλων των παρατάξεων γιατί πλέον δεν θα έχουμε την ανάγκη συνέχισης μιας παλιομοδίτικης αντιπαράθεσης και ενός διαγωνισμού ιδεών και σκέψεων. Τότε είπα ότι η μεγάλη πρόκληση πλέον για όλους μας ακόμα και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τους συμπολίτες μας πλέον είναι η προπόνηση μας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο για το πως γίνεται η προγραμματική συζήτηση και επεξεργασία. ¼τι δηλαδή ήλθε η ώρα της δομημένης και τεκμηριωμένης ωρίμανσης των προβλέψεων του Τετραετούς Επιχειρησιακού μας Σχεδίου με χαμηλούς τόνους και πολύ κόπο. ¼τι μέσα από αυτή την προσπάθεια θα υποχρεωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου να διαβουλεύονται , να προγραμματίζουν, να περιγράφουν με έγκυρο τρόπο τις διαδικασίες υλοποίησης των πολιτικών μας επιλογών και να τις υλοποιούν, με διαφάνεια και έλεγχο της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας τους. Οτι ήλθε η ώρα της σχετικής αυτονομίας των πολιτικών στελεχών από την διοίκηση ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αντίστοιχο ευρωπαϊκό κεκτημένο του να δουλεύει η διοίκηση ως λειτουργία και παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες άσχετα από την πολιτική ηγεσία . Οτι επιτέλους η πολιτική ηγεσία οφείλει να απεγκλωβιστεί από την φθορά και την διαπλοκή της άμεσης άσκησης των υποχρεώσεων των υπαλλήλων και να βρει χώρο και χρόνο για την υλοποίηση των οραματισμών της με συνεχή συνεργασία με την διοίκηση αλλά και καταλυτικές αλλαγές και πολιτικές επιλογές υποχρεωτικές για την διοίκηση.

Είπα ακόμα ότι ήλθε η δύσκολη ώρα όπου το «σκέφτομαι τώρα και αρχίζω αύριο την άμεση υλοποίηση» πρέπει να δώσει την θέση του στο άλλο ευρωπαϊκό κεκτημένο του υλοποιώ τώρα όσα είναι ώριμα από τον κόπο προγραμματικής δουλειάς των προηγούμενων ετών, διορθώνω τώρα τον προγραμματισμό προηγούμενων ετών με στόχο να βελτιστοποιήσω τα αποτελέσματα στα προσεχή έτη, ωριμάζω τώρα με γρήγορους ρυθμούς αλλά και σταθερές διοικητικές διαδικασίες ότι θέλω να υλοποιηθεί στα προσεχή έτη και εμπλουτίζω κάθε δύο χρόνια με συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες το Επιχειρησιακό μας σχέδιο ώστε να δώσω και άλλο χώρο στο όνειρο, να συσπειρώσω σε νέους επικαιροποιημένους στόχους την κοινωνία, να προσεγγίσω το όραμα με αποτελεσματικότερες επιλογές. Και φυσικά όλα αυτά εντός των ορίων των διαθέσιμων πόρων, με πρόκληση στην πολιτική να εφεύρει, να θεσμοθετήσει και να πειραματιστεί σε νέες μορφές κοινωνικής δράσης που θα διευρύνουν τα όρια αποτελεσματικότητας των περιορισμένων πόρων, που με λιγότερα θα επιτυγχάνουν περισσότερα, που θα ανιχνεύουν τις δυνατότητες αλλαγών και ανατροπών στην καθημερινότητα μας και θα προσθέτουν πλούτο ποιότητας , πολιτισμού, ανθρωπιάς, σεβασμού, ειλικρίνειας, πειθαρχίας στην απαίτηση και χαράς στις κατακτήσεις μας, αυτοκριτικής στα λάθη μας . Ολα αυτά με ενσωμάτωση του άλλου ευρωπαϊκού κεκτημένου της ενσωμάτωσης δηλαδή και απενοχοποίησης του λάθους ως ενδεχόμενου των επιλογών μας αλλά και του προγραμματισμού ξανά για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του λάθους.

Ολα αυτά και άλλα αγαπητοί συμπατριώτες προσπάθησα να πω, προσπάθησα να μεταφέρω τουλάχιστον στα στελέχη αλλά και όσο γίνεται σε εσάς. Ολα αυτά τα απαραίτητα για την προετοιμασία μας για αυτό που ήδη ξεκίνησε και πλέον απλά υποχρεούμαστε να υπηρετήσουμε ως πολιτικά στελέχη, ως δημόσια διοίκηση αλλά και  ως οργανωμένη κοινωνία και τέλος ως δημότες και πολίτες.

Καλυμνιές και Καλύμνιοι, όλα τα παραπάνω και ακόμα πιο πολλά παρόμοια δεν είναι ποια θεωρίες, ούτε περίεργες σκέψεις που εκφράζει ο Ρούσσος στο τοπικό πολιτικό μας σύστημα. Ολα αυτά και άλλα παρόμοια αποτελούν πια την σκληρή αλλά και ελπιδοφόρα πραγματικότητα του Σχεδίου Καλλικράτης.

Εμείς κάναμε το απόλυτο καθήκον μας. Ο,τι πέρναγε από το μυαλό, τις δυνάμεις, τις δυνατότητες μας και το χρόνο μας, ώστε τουλάχιστο τα πολιτικά στελέχη όλων των παρατάξεων εγκαίρως να καταλάβουν εγκαίρως, να προσαρμόσουν τις ψυχολογίες τους και τον τρόπο της επαφής τους με τους δημότες μας, εγκαίρως να ερμηνεύσουμε την νέα πραγματικότητα.

Ολα τα σχετικά κείμενα φροντίσαμε να τα δώσουμε σε όλους και σε ηλεκτρονική και επεξεργάσιμη μορφή, ώστε να είναι διαθέσιμα με παραγωγικό τρόπο ακόμα και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους.

Εχοντας υπόψη όλα αυτά, ομολογώ ότι έκαμα ένα τέχνασμα, μια πονηριά αν θέλετε προς τον κ. Γαλουζή. Συγχρόνως όμως αυτό το τέχνασμα, αυτή η πονηριά είχε μέσα της σε μια γωνιά του νοήματός της, μια ειλικρινή ελπίδα.

Προκάλεσα τον κ. Γαλουζή να καταθέσει επιτέλους μια πρόταση, κάποιο πρόγραμμα, βλέποντάς τον να βολεύεται, στην θαλπωρή της γενικολογίας ή την ευκολία της σιωπής. Και το έκανα στην πρώτη μου ομιλία για να υπάρχει χρόνος να εξελιχτεί αυτός ο επωφελής, πιστεύω, σχεδιασμός μου.

Ο συμπαθέστατος μας κ.. Γαλουζής, ήθελε δε ήθελε έπρεπε να απαντήσει σε αυτή τη πολιτική μου πρόκληση. Ετσι το προηγούμενο Σάββατο μας παρουσίασε αυτό που αποκαλεί πρόγραμμά του.

Καθώς προσεκτικά άκουγα τον απέραντο κατάλογο των έργων και των παρεμβάσεων που παρέθεσε συνέλαβα τον εαυτό μου πολλές φορές να ξέρει ποια θα είναι η επόμενη φράση που θα έλεγε. Και καθώς η παρουσίαση του εξελισσόταν, χαμογέλασα κάποια στιγμή συμπαθητικά, διαπιστώνοντας ποια με σιγουριά ότι το σύνολο του καταλόγου που διάβασε ήταν μια αγχωμένη διαδικασία copy-paste (σ.σ. αντιγραφή-επικόλληση) τεσσάρων κειμένων και μιας πολιτικής: Του δικού μας προγράμματος του 2002, του ομόφωνα ψηφισμένου Τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου μας 2010-2013, του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, του Νόμου για το Σχέδιο Καλλικράτης και των γενικότερης πολιτικής της Κυβέρνησης για την στήριξη και την ενδυνάμωση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μάλιστα ακόμα και την συνειδητή επανάληψη που έκαμα στο κείμενο του 2002 σε διαφορετικά σημεία του για τις αναγκαίες πολεοδομικές και χωροταξικές ενέργειες και πολιτικές τόσο στο κεφάλαιο της χωροταξίας-οικισμών-περιβάλλοντος όσο και στο κεφάλαιο του τουρισμού, τις έκαμε αυτούσιες και εκείνος.!!!!! Ηταν πραγματικά πολύ συμπαθητικό. Ξέρετε όταν κάποιος έχει βάλει την ψυχή του σε ένα έργο, σε ένα κείμενο σε μια δουλειά, ποτέ δεν ξεχνά τις δυσκολίες, τις χαρές, τους συμβιβασμούς και τις αδυναμίες του έργου του. Ακόμα και ένα ξεχασμένο παιδί ο οι γονείς του θα το αναγνωρίσουν  από τις κάποια ιδιομορφία του σώματος ή του χαρακτήρα του που μόνο αυτοί ξέρουν.

Είδα όμως μια αμηχανία στον αγαπητό μας κ. Γαλουζή καθώς διάβαζε κάποια λεπτά της ώρας επαναλαμβάνοντας αυτά που είπα προηγουμένως. ¹ταν λοιπόν σαφές ότι το μέρος αυτό της ομιλίας του δεν το έγραψε ίδιος αλλά κάποιος άλλος ή όπως μπορώ να υποθέσω βάσιμα κάποια άλλη που είχε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα κείμενα μας επί σειρά ετών και είχε την ευκαιρία πλήρους εμβάθυνσης και κατανόησης τους αφού τουλάχιστον η διάθεση της να μάθει ήταν και υποθέτω ότι εξακολουθεί να είναι έντονη και συνεχής.

Θυμάμαι συμπληρωματικά μια άλλη κοπέλα, υποψήφια του Συνδυασμού του κου. Γαλουζή που πριν λίγε μέρες στο ΑΙΓΑΙΟ ΤV την άκουσα να λέει κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό και με γνήσιο ενθουσιασμό τηλεφώνησα και της είπα αμέσως ζωντανά και διά τηλεφώνου την ικανοποίηση μου γιατί συμφωνούσα απόλυτα με αυτά που έλεγε και ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε από τώρα. Και μετά ήλθε η απογοήτευση όταν ενημερώθηκα ευθύς αμέσως από την κα. Κλωνάρη και την κα. Χαλκιδιού-Σκυλλά Φανερωμένη ότι αφιέρωσαν πολλές ώρες να της εξηγούν και να της λένε τα προγράμματα μας. τα όνειρά μας, τις αγωνίες μας, τον πλούτο της εμπειρίας μας, χρήσιμες πληροφορίες κ.λ.π. ανταποκρινόμενες στο αίτημα της κοπέλας για πληροφορίες ενόψει μιας εργασίας που είχε αναλάβει στο πλαίσιο των σπουδών της. Και είπα τότε γιατί η νέα γενιά να εισάγεται στην πολιτική έτσι, πονηρά και άγαρμπα. Κάνεις έγκλημα κ. Γαλουζή και αυτό με θυμώνει περισσότερο από όλα τα άλλα. Ετσι σπρώχνουμε την νεολαία να αλλάξει τον κόσμο?

(σ.σ. στο σημείο αυτό ο κ. Ρούσσος έκανε κάλεσμα στη νεολαία για ακηδεμόνευτη εμπλοκή στα κοινά)

 

Αγαπητέ μου κ. Γαλουζή, μην χάνεις αυτή την μοναδική ευκαιρία της πολιτικής που έχει κάθε επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος , να κοπιάσει να γράψει σε ένα κείμενο το όνειρό του για τον τόπο του, να το βάλει σε μια σειρά προτεραιότητας, να σκεφτεί τα βήματα και τους σταθμούς, τους κινδύνους και τα μονοπάτια, την πολιτική διαχείριση και τις καμπές της δικής του προγραμματισμένης πολιτικής παρέμβασης για την υπέρβαση του μέσου όρου, την αφήγηση της ιστορίας αλλά κυρίως την αφήγηση του μέλλοντος που έχει ανάγκη ο απλός πολίτης για τον τόπο του και την δική του δύσκολη πραγματικότητα. Είσαι επικεφαλής μιας παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος.  Ασε τον εαυτό σου να παιδευτεί στην αλμύρα και την δυσκολία της σύνθεσης των απόψεων, για να μπορεί να βρει τον δικό του αυθεντικό βηματισμό στο ταξίδι της προσφοράς στην πατρίδα μας. Μάθε τις σημαντικές σιωπές τις σκέψης σου στην αναμέτρηση τους με το εφικτό, στην κινητήρια δύναμη της ύπαρξης τους. Αν δεν είχες την τύχη να σου τα πει αυτά τα λόγια κάποιος πολιτικός ή απλός φίλος ή δικός σου άνθρωπος σου τα λέω εγώ από την θέση του πολιτικού αντιπάλου και άκου τα.

Και καθώς ολοκληρωνόταν ο προγραμματικός λόγος του αγαπητού μας κ. Γαλουζή, ένιωσα μια συναδελφική ικανοποίηση. Ενιωσα ότι έστω και έτσι είναι και αυτή μια κατάκτηση του τοπικού μας πολιτικού συστήματος, έστω και ως συρραφή κειμένων είναι κάτι, δείχνει μια αναγνώριση της αναγκαιότητας για τέτοιες μορφές έκφρασης  της πολιτικής και της σχέσης του πολιτικού με τους πολίτες.

Κάθε λίγο όμως κάποια πρόταση, κάποια φάλτσα και περίεργη φράση, μου τόνιζε κραυγαλέες αντιφάσεις, μια προσπάθεια να μην του ξεφύγει καμιά ψήφος από καμιά κατηγορία πολιτών, μια τέτοια έντονη προσπάθεια που βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι εκφράζει την αποσπασματική, παλαιοκομματική, προσβλητική για την πολιτική και τους πολίτες λογική, του να πούμε κάτι και για εκείνο το θέμα, να το ακούσει ακόμα και ο τάδε συγκεκριμένος συμπολίτης μας, να μη δυσαρεστήσουμε το άλλον, να δώσουμε ακόμα μια ψευδαίσθηση στον δίπλα.

Κάποιοι είπαν στην συντάκτρια του μέρους αυτού της ομιλίας του κ. Γαλουζή να βάλει και αυτό, να κόψει από εκείνο. Πρόσωπα και νοοτροπίες ενός παρελθόντος που δεν αφήνουν ξανά τίποτα να μείνει καθαρό, έστω και ως μίμηση.

Αγαπητέ κ. Γαλουζή, το βλέπω ήδη στο πρόσωπό σου. Το είδα και το περασμένο Σάββατο στο ύφος σου την ώρα που μίλαγες. Είναι σκληρή και αδίστακτη η ισορροπία ιδίως λίγο πριν την μεγάλη σου στιγμή του πρώτου προεκλογικού σου λόγου προς τους συμπολίτες σου. Ηδη φαίνεται ο φόβος της συνειδητοποίησης του ότι έχεις ήδη μέσα στην παράταξη σου τον σπόρο του παλιού που επιμένει  και της αυταρέσκειας  που πολεμά κάθε τι το νέο. Η Κίρκη των ψήφων διά αντιπροσώπων συντόνισε λόγο και συνδυασμό σε ένα μελαγχολικό μείγμα, νέων ανθρώπων που πίστεψαν σε σένα ως κάτι νέο και ήδη κοιτούν αμήχανοι δίπλα τους το παλιό που κατακλύζει τον συνδυασμό σου , την αμείλικτη παρασκηνιακή σκληρότητα των προσωπικών αξιώσεων και ισορροπιών, την άγνοια και την ύβρη που αυτή γεννά όταν συνδυάζεται από εγωισμό και έλλειψη γνώσης και αυτογνωσίας. Είχες ίσως την ευκαιρία να κάμεις μια πραγματικά νέα προσπάθεια. ¢φησες και σου χάλασαν αυτή την μοναδική στιγμή σου, με αντιδημαρχίες και άλλες παρόμοιες ιδιοτέλειες. Πάει το έχασες Κ. Γαλουζή , έφυγε μια για πάντα. Αν δεν είχες την τύχη να σου τα πει αυτά τα λόγια κάποιος πολιτικός ή απλός φίλος ή δικός σου άνθρωπος σου τα λέω εγώ από την θέση του πολιτικού αντιπάλου και άκου τα.

Και κάποια στιγμή τελείωσε αυτό το μαρτύριο του αγαπητού μας κ. Γαλουζή , η ανάγνωση αυτού του απέραντου καταλόγου και είπα. Εντάξει ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια.

Εμβρόντητος όμως άκουσα στην συνέχεια το δεύτερο μέρος της ομιλίας του.

Ενας καταιγισμός προσωπικής επίθεσης εναντίον μου και εναντίον του Λελέκη του Μιχάλη, μια οδυνηρή έκπληξη από τον έως τότε μειλίχιο και ήρεμο κ. Γαλουζή. Στεναχωρήθηκα.

Τότε έφυγε κάθε διάθεση συμπάθειας και κατανόησης ή έστω νηφάλιας προγραμματικής αντιπαλότητας. Κοίταξα γύρω μου και είδα στενοχωρημένα πρόσωπα. Πάλι τα ίδια σκέφτηκα. Πάλι θα ανοίξουμε νέους κύκλους ανωμαλίας με τους γνωστούς αγνώστους να φεύγουν ξεδιάντροπα από το εκκολαπτήριο της υπόγειας δράσης τους και στέκοντας παραδίπλα να επιβάλλουν στα ίσια την νοοτροπία τους , της προσβολής, της λάσπης, του γκαιμπελισμού, της συκοφαντίας και του διχασμού. Μα ήταν και αυτό τόσο φανερό. ¢λλος ο συγγραφέας αυτού του λογοτεχνικού 2ου μέρους της ομιλίας του κ. Γαλουζή. Σήμερα με ενημέρωσαν, γιατί εγώ δεν την διαβάζω από στοιχειώδη ένστικτο αυτοπροστασίας, ότι η εφημερίδα Νησιωτική Διαδρομή του κ. Δρόσου Γ προχωρά σε ακόμα ένα στάδιο πολιτισμού μ ομαλοποίησης της πολιτικής ζωής, αντικειμενικής ενημέρωσης κ.λ.π. κ.λ.π. Προχώρα λοιπόν κ. Γαλουζή με το ταξίαρχο να στρατηγεύει να βρίζει και να συκοφαντεί στον αγώνα σου για την Νέα Κάλυμνο που ονειρεύτηκες.  Δεν ξέρω αν και το όνομα αυτό της παράταξης ήταν της δικής του έμπνευσης. Εμείς του λέμε ότι προλάβαμε και ζήσαμε μια παλιά Κάλυμνο όπου οι αξίες της ορθόδοξης μας ταπεινοφροσύνης, της θαλασσινής μας  ευγένειας, περήφανου σεβασμού, της  τιμιότητας που δεν έχει ανάγκη τις υπογραφές και τους δικηγόρους, της εργατικότητας ως τρόπο ζωής και ευχαρίστησης, της δωρικότητας της ιστορίας και του χώρου μας μπορούσαν να  συγκρατούν το ατίθασο, το έντονο, το πηγαίο και το αυθόρμητο του χαραχτήρα μας, σε ένα ηρωικό μίγμα ενός μοναδικού δικού μας πολιτισμού της θάλασσας, του βουνού, της δυσκολίας, της ελευθερίας. Αυτές οι ρίζες της κοινωνίας μας αντιστέκονται στα νεότερα χρόνια στις καταιγιστικές και πανταχόθεν επιθέσεις φτήνιας, ευτελισμού και υπερβολής και με αυτές τις παλιές αναλλοίωτες αξίες μπορούμε να ενσωματώσουμε δημιουργικά κάθε μη καλύμνικο σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης ανανεώνοντας συγχρόνως την δική μας ύπαρξη , ανοιχτοί στην νεωτερικότητα, στην εξέλιξη , στην επιχειρηματικότητα.  Εμείς οι Καλύμνιοι του λέμε του κ. Δρόσου. Σεβαστείτε αυτές τις ρίζες, της κοινωνίας που επιλέξατε να ζήσετε την σύνταξη σας. Η Κάλυμνος έχει ανάγκη και την δική σας βοήθεια. Μην αναπροσδιορίζεστε με τις πράξεις σας ως ξένο σώμα που θέλει να κατευθύνει τους ιθαγενείς. Βγάλτε αυτό το σύμπλεγμα του ξένου. Βγάλτε την σκοτεινιά από το βλέμμα σας. Αν η συμμετοχή σας στον συνδυασμό του κ. Γαλουζή σας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση χαιρόμαστε ειλικρινά. Δυστυχώς όμως βλέπουμε να κατευθύνετε την προσπάθεια του κ. Γαλουζή, σε ότι ποιο σκοτεινό, αποκρουστικό και διαλυτικό μπορεί να απειλήσει την τοπική μας κοινωνία.

Αγαπητέ Κ. Γαλουζή, δεν θα παρασυρθώ σε αυτό τον δρόμο τον παλιό, που κούρασε την Κάλυμνο εδώ και δεκαετίες και που και εγώ θα κριθώ από την τοπική μας ιστορία ελπίζω με δικαιοσύνη.

Με αίσθημα ευθύνης προς τους νεότερους και εξακολουθώντας να είμαι ο νεότερος από τους υποψηφίους Δημάρχους, νιώθω ότι θα ήταν αδικία μεγάλη για την Κάλυμνο, τα παιδιά μας αλλά και για εμένα προσωπικά, να αναλώσω ξανά τις δυνάμεις μου σε ένα τρόπο πολιτικής που όχι μόνο έκλεισε τον όποιο ιστορικό της κύκλο αλλά προκαλεί απέχθεια και αποστροφή.

Μπορείς μόνος σου, μαζί με τον κ. Δρόσο, να συνεχίσεις μια τέτοια αυτοκαταστροφική πορεία. Εμείς ως παράταξη συνολικά είμαστε εδώ με την ηρεμία και την ωριμότητα της γνώσης και αύριο ως νέα δημοτική αρχή θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους και φυσικά και με τις δυνάμεις που εκπροσωπείς , με εσένα προσωπικά και όλο τον συνδυασμό σου. Εμπνεόμαστε από την γνώση μας ότι η βαριές ευθύνες του νέου Καλλικρατικού μας Δήμου επιβάλλουν τους ήπιους τόνους , την σκληρή και μεθοδική δουλειά, το διάβασμα και την τεκμηρίωση, τον σεβασμό στην γνώμη του αντιπάλου, την σταδιακή κατάργηση της έννοιας «αντίπαλος». Χτίζουμε λοιπόν από τώρα τις αναγκαίες υπαρξιακές συνθήκες έναρξης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καλυμνίων.

Ομως αγαπητέ κ. Γαλουζή , είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δυνατά και ξεκάθαρα σε ορισμένες από τις κατηγορίες που εξαπέλυσες εναντίον μας γιατί κάθε αποφυγή απάντησης σε αυτές ίσως και να προκαλούσε λαθεμένες εντυπώσεις σε πολλούς συμπατριώτες μας.

 • ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΥΤΑ: Ρόλος της Νησιωτικής Διαδρομής. Υποκρισία , Σχεδιασμός . αποκάλυψη με την συμμετοχή του Δρόσου στον συνδυασμό του κ. Γαλουζή. Επιθεωρητής Δημοσίων ¸ργων , Δικαιοσύνη.
 • ΜΙΣΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΛΕΛΕΚΗΣ:
 • Παρουσίαση του θέματος
 • Θανάτσης- τηλεοπτική εμφάνιση
 • Διοίκηση Εκπαίδευσης-Υπουργός Παιδείας
 • Κίνδυνος στην ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη.
 • Σπίτι- δάνειο
 • Νοσοκομείο-Μισθός Γαλουζή- βοήθεια στους μεροκαματιάρηδες
 • Νοσοκομείο-Δυνατότητα δύο μισθών Γαλουζή
 • Νοσοκομείο � Δήλωση Γαλουζή ότι θα έλθει στον Δήμο- Πρόβλεψη Καλλικράτη-άγνοια Καλλικράτη για ΚΥ και άρα
 • Νοσοκομείο-Υποβάθμιση του- Ομολογία Γαλουζή- Σχέδια Κω.- Μηχανισμός Κω.
 • Κάλυμνος Ντόλφιν- Χωρίς επιδότηση(Παρασκευάς)
 • Κάλυμνος Ντόλφιν-Δήλωση Γαλουζή για Λέρο-Υπονόμευση της ανάπτυξης της Καλύμνου με το διεθνές αεροδρόμιο � Κατάκτηση Καλύμνου στο Εθνικό Χωροταξικό ακόμα και για το αεροδρόμιο της Κω.
 • Λελέκης: ΟΛΑ….
 • Στην συνέχεια συμπατριώτες, διάβασα με ηρεμία και το κείμενο του προγράμματος του κ. Γαλουζή.

  Οπως καταλαβαίνετε από τα προηγούμενα που ανάλυσα στην αρχή στα περισσότερα από τα αναγραφόμενα σε αυτό το κείμενο συμφωνούμε επί της σκοπιμότητας τους αφού έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο Τετραετές Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. και από το οποίο τα αντέγραψε ο κ. Γαλουζής ή αποτελούν υποχρεωτικές κυβερνητικές πολιτικές ή προβλέψεις του Καλλικράτη. Δεν θα μπω λοιπόν σε αναλυτική παρουσίαση τους ως πρόγραμμα. Κάλυψε αυτή την άχαρη υποχρέωση μας επαρκώς ο κ. Γαλουζής έστω και με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά της οικειοποίησης τους και την αντιαναπτυξιακή και αντιθεσμική συμπεριφορά της υποβάθμισης της ύπαρξης του Τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου

  Επιτρέψτε μου όμως μια προγραμματική κριτική τους στα σημεία που εντοπίσαμε κάποιο αξιόλογο ενδιαφέρον και παρακαλώ να με σταματήσει κάποιος όταν αρχίσω να γίνομαι κουραστικός και να μην πάθω ότι έπαθε ο κ. Γαλουζής στην δική του ομιλία…….

 • Η μεγάλη απορία όλων όσων συζήτησα τις επόμενες ημέρες μετά την ομιλία του κ. Γαλουζή , ήταν απορία κοινής λογικής και απλής , συνετής και σοβαρής σκέψης: Πως υπόσχεται ο κ. Γαλουζής ότι θα τα κάμει όλα αυτά εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης και εθνικού οικονομικού προβλήματος? Το ίδιο τον ρωτούμε και εμείς και του θέτουμε το πραγματικό δίλημμα που είναι: Τι θα περικοπεί από το ψηφισμένο τετραετές επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου ή θα μετακυλιστεί στο επόμενο τετραετές μερικά ή ολικά ώστε με ρεαλισμό να πορευτούμε στην ΔΝΤ εποχή του 2011-2013? Και ποιο συγκεκριμένα του υποβάλλω τώρα την επόμενη πρόκληση μου: Ποιο θα είναι το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου μας για το 2011 όπως επιβάλλει η Νομοθεσία? Το έχουμε άλλωστε ανάγκη ενόψει της σύνθεσης του νέου π/Υ που θα καταρτίσουμε ελπίζω και με την συμμετοχή του εντός του Δεκεμβρίου του 2010.
 • Και κάποια σκόρπια και ενδεικτικά για να δώσουμε το στίγμα του προγραμματισμού του κ. Γαλουζή.

 • Πως προτείνει την καθιέρωση τετραψήφιου αριθμού κλήσης? Δεν ξέρει ότι ήδη έχουμε καθιερώσει αυτόν τον αριθμό? Δεν ξέρει άραγε γιατί δεν μπορέσαμε μέχρι τώρα να τον εκμεταλλευτούμε όπως πρέπει? Πως προτείνει να λειτουργεί και να στελεχωθεί αυτή η υπηρεσία?
 • Πόσες θέσεις εργασίας υπολογίζει ότι θα δημιουργηθούν για να υλοποιηθούν οι προτάσεις του και πως θα καλυφτούν αυτές(νέος οργανισμός)?
 • Υπόσχεται πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην λειτουργία του Δήμου. Μα καλά δεν ζει στην Κάλυμνο? Δεν βλέπει, δεν ακούει? Προχθές ακόμα είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια άκρως χρήσιμη παρουσίαση από δύο σημαντικούς επιστήμονες και στελέχη της εταιρείας που συνεργαζόμαστε για αυτή την δουλειά. Ο κ. Γαλουζής όμως έλειπε, υποθέτω στο κυνήγι. Ανθρώπινο το σχετικό του πάθος και αποδεκτό. Δεν μπορούσε όμως να στείλει κάποια στελέχη του να παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν? Δε θα μπορούσε να προτρέψει τουλάχιστον τα νέα στελέχη του συνδυασμού του να έλθουν και να πάρουν χρήσιμη γνώση και πληροφόρηση?
 • Διαβάσαμε ότι προτείνει την στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με την σημαντική διευκρίνιση ευτυχώς ότι «μέσα στα πλαίσια που καθορίζει ο Καλλικράτης και η σχετική νομοθεσία περί ετήσιων προγραμματισμών προσλήψεων». Ξέχασε όμως να συμπληρώσει και το « μέσα στο πλαίσιο που επιβάλει το ΔΝΤ». Για να το αναλύσουμε αυτό ……. 0 έως 5 προσλήψεις τον χρόνο που οι πρώτες θα γίνουν, αν γίνουν εντός του 2ου χρόνου της νέας δημοτικής περιόδου και με δεδομένο ότι τον τελευταίο χρόνο που θα είναι μισός δεν θα επιτρέπονται οι προσλήψεις λόγω εκλογών. ¢ντε δηλαδή να γίνουν το πολύ 10-11 προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού…. Πέρα όμως από την γενικολογία υπάρχει εδώ και ένα άλλο πρόβλημα. Δοθέντων των περιορισμών στους τρόπους και στους πόρους ποιες είναι οι σχετικές σας προτεραιότητες κ. Γαλουζή? Ποιες έστω 8 θέσεις προτείνετε να διεκδικήσει ο Δήμος, να εγκριθούν από την Κυβέρνηση? Εμείς, απαντάμε καθαρά και άμεσα εξειδικεύοντας την δική σας γενικόλογη θέση: 1 θέση ΠΕ για την συντήρηση και εφαρμογή του συστήματος διαχειριστικής επάρκειας του δήμου μας και του πιστοποιημένου συστήματος ποιότητας ISO του Δήμου μας, 2 θέσεις ΠΕ στελέχωσης της Μηχανοργάνωσης του Δήμου που θα παίξει το ρόλο καταλύτη σε όλες τις σχεδιαζόμενες ενέργειες, 1 θέση ΠΕ πολιτικού μηχανικού, 1 θέση ΠΕ αρχιτέκτονα για την ενδυνάμωση της ΔΤΥ και την δημιουργία της υποχρεωτικής Δνσης Πολεοδομίας, δύο θέσεις ΤΕ βρεφονηπιοκόμου λόγω συνταξιοδοτήσεων και 1 θέση ΠΕ- περιβαλλοντολόγου για την αυξημένης ευθύνης νέα διεύθυνση περιβάλλοντος, 2 θέσεις ΤΕ-υγειονομικού υπαλλήλου για την λειτουργία της υγειονομικής υπηρεσίας και για τα άλλα νησιά της Επαρχίας και 1 θέση κτηνιάτρου για τις αντίστοιχες μεταφερόμενες υπηρεσίες από τον ΝΑΔ. Και το μεγάλο ερώτημα κ. Γαλουζή. Πως προτείνετε να γίνει η παροχή υπηρεσιών που αντικειμενικά δεν θα μπορούν να παρασχεθούν λόγω έλλειψης υπαλλήλων ή λόγω μη επαρκών γνώσεων και δεξιοτήτων των υπαρχόντων υπαλλήλων σε βαθμό που δεν μπορεί να καλυφτεί με επιμόρφωση τους?
 • Πως προτείνετε ότι θα διορίσετε διοικητή στην Δημοτική Αστυνομία (ΠΕ). Δεν ξέρετε ότι το δικαίωμα αυτό δεν υπήρχε για τα διανυόμενα 2 πρώτα έτη και ότι θα επιτρέπεται να το κάνουμε με την συμπλήρωση των 2 πρώτων ετών λειτουργίας? Αλλά και εδώ υπάρχει ένα πραγματικό δίλημμα κ. Γαλουζή. Αυτό που υπόσχεστε είναι ότι θα βάλετε διοικητή ΠΕ . Αυτό σημαίνει ότι θα επιδιώξετε τον διορισμό τουλάχιστον ακόμα 1 δημοτικού αστυνόμου ΠΕ γιατί τέτοιος δεν συμπεριλαμβάνεται  ανάμεσα στους υπάρχοντες. Αν το κάμουμε έτσι αυτό , σημαίνει ότι υπολογίζοντας ρεαλιστικά τις απαιτούμενες διαδικασίες και εφόσον όλα πάνε καλά θα αναλάβει υπηρεσία αυτός ο ΠΕ εντός του 2012 και δεν θα μπορεί να αναλάβει καθήκοντα διοικητή πριν ολοκληρώσει και αυτός τα 2 χρόνια της δόκιμης θητείας του. ¢ρα με την πρόταση σας ουσιαστικά προτείνετε να αφήσουμε ακέφαλη την δημοτική αστυνομία για άλλα 5 χρόνια. Ποιόν κοροϊδεύετε κ. Γαλουζή , ποια παιδιά παραμυθιάζονται ακούγοντάς σας? Εμείς είμαστε καθαροί. Στηρίζουμε και προωθούμε την μετάταξη στον Δήμο Καλυμνίων όλων των Καλυμνίων που διορίστηκαν δημοτικοί αστυνόμοι σε άλλους Δήμους και υπάρχει η σχετική νόμιμη δυνατότατα και συγχρόνως ορίζουμε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες κρίσης έναν από τους υπάρχοντες δημοτικούς αστυνόμους ως διοικητή της Δημοτικής Αστυνομίας ώστε εντός του 2011 να έχουμε πετύχει την κανονική λειτουργία αυτής της κρίσιμης υπηρεσίας.
 • Προτείνετε την άμεση ενημέρωση του διαδικτυακού τόπου του Δήμου με τις αποφάσεις του Δ.Σ. Ακούστε λοιπόν αγαπητοί συμπατριώτες ….. Πρωτοπορία Καλύμνου ………
 • Υπόσχεστε την σύνταξη του ΓΠΣ. Και πάλι ρωτώ κ. Γαλουζή, πάλι δεν ξέρετε? ……….
 • Υπόσχεστε την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως όπου απαιτείται. Ποιόν κοροϊδεύετε?
 • Υπόσχεστε υπογείωση καλωδίων. Και πάλι ρωτώ κ. Γαλουζή, πάλι δεν ξέρετε? ……….
 • Περιφερειακοί Δρόμοι. Πάλι δεν ξέρετε? Εξαγγελία…….
 • Καθαριότητα � ΔΕΥΑΚ . Υποκρισία , άγνοια και αποφυγή του πικρού ποτηριού της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
 • ΧΥΤΥ- ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ)- ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ � 2ο ΔΣ-
 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
 • ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ � ΣΔΙΤ � ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ � ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ºΔΙΟ ΧΩΡΟ-ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
 • Νέοι τεχνητοί ύφαλοι!!!!! Καλά δεν ξέρει το LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ?
 • Δημιουργία Γραφείου Τουρισμού � και πάλι δεν ξέρει?
 • Διοργάνωση περιπάτων!!!! Ακόμα και αυτό.!!!!
 • ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ……
 • εξωτερική αποβάθρα….
 • ΘΕΡΜΟΠΗΓΕΣ
 • ΛΙΜΕΝΙΚΑ � ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΥ ΒΟΥΒΑΛΗ.
 • Κεντρικά δίκτυα αποχέτευσης στα Σκάλια- Εμπορειό…..
 • ¸ργα σε Τέλενδο και Ψέρημο.
 • Αντικατάσταση του Νήσος Κάλυμνος
 •  

  Κύριε Γαλουζή, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να περνάτε δύσκολα με τα διάφορα που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακολουθούμε το θέμα από απόσταση και με αρκετό ενδιαφέρον. Ευχόμαστε να μην συμβαίνει τίποτα επιλήψιμο. Ομως έχετε τεράστια ευθύνη ως πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου για όλα αυτά που συμβαίνουν, και δυστυχώς και πάλι σας βλέπουμε όχι να επιδιώκετε το ξεκαθάρισμα αλλά να προτιμάτε την τακτική του λάθρα βιώσας. Θέλω όμως σύντομα ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου να ξεκαθαρίσετε ένα απλό και συγκεκριμένο θέμα και να ενημερώσετε υπεύθυνα τον Καλυμνιακό Λαό. Εμείς σας λέμε από τώρα ότι, ότι και αν πείτε θα το πιστέψουμε και θα το δεχτούμε.

  Η σχετικές ερωτήσεις μας είναι οι ακόλουθες:

  1. Πόσες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν εγκριθεί αρμοδίως και έως σήμερα 18/09/10 για να προκηρυχθούν για το νοσοκομείο μας και πότε θα προκηρυχτούν?

  2. Πόσες θέσεις άλλου προσωπικού , εκτός νοσηλευτών και ιατρών, και ποιας ειδικότητας έχουν εγκριθεί αρμοδίως και έως σήμερα 18/09/10 για να προκηρυχθούν για το νοσοκομείο μας και πότε θα προκηρυχτούν?

  3.Πόσες και ποιες θέσεις κάθε είδους προσωπικού είναι αυτή την στιγμή σε διαδικασία προκήρυξης.

  4.Γίνονται ή όχι παρεμβάσεις και εισηγήσεις , υπηρεσιακές ή από πολιτικά πρόσωπα για την τροποποίηση των αποφάσεων ώστε να προκηρυχτούν άλλες θέσεις άλλων ειδικοτήτων, διαφορετικές από αυτές που είχαν αποφασιστεί κατ’ αρχήν και με στόχο την προώθηση και διευκόλυνση της πρόσληψης συγκεκριμένων προσώπων?

  5.Με ποιες διαδικασίες γίνονται οι προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο με οποιαδήποτε σύμβαση ή με μόνιμη ή αορίστου χρόνου σχέση εργασίας και ποιοι αποφασίζουν για το ποιοι θα προσληφθούν?

  Μην μας πείτε να ρωτήσουμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Συνειδητά από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση και έως σήμερα είδα τον κ. Διοικητή μόνο μια φορά όταν ήλθε στην Κάλυμνο η περιφερειάρχης υγείας και οργανώθηκε μια σύσκεψη γνωριμίας στο Νοσοκομείο. Θέλουμε τις απαντήσεις από εσάς ως Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής και ότι πείτε θα το δεχτούμε. Δεν σας κατηγορούμε για τίποτα. Σας βοηθάμε να ξεκαθαρίσετε το τοπίο μακριά από φήμες και με υπεύθυνη στάση.

  Επιτρέψτε μου όμως κ. Γαλουζή μια γενική παρατήρηση. Δεν προάγει την τοπική μας δημοκρατία καμιά πράξη που στοχεύει να φιμώσει τους Δημοσιογράφους και τα τοπικά ΜΜΕ. Βλέπετε να έχω κάμει εγώ τίποτα εναντίον του κ. Δρόσου και της εφημερίδας «Νησιωτική Διαδρομή», εναντίον του κ. Ζαΐρη Κώστα και της εφημερίδας «ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ»? Τίποτα απολύτως. Αντίθετα τα δύο αυτά μέσα ενημέρωσης που με αγαπούν πολύ εκπροσωπούνται αυτοπροσώπως στον συνδυασμό σου, τους έχεις υποψήφιους μαζί σου και δεν μιλάει κανένας. Μην αφήνεις να σε σέρνουν σε αυτή τη αντιδημοκρατική πορεία. Αντιφάσκεις με τον ισχυρισμό σου περί μη ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

  Αναρωτιέμαι για αστείο: Φαντάζεστε να ήταν ο Μάμας ή η Μπέττυ υποψήφιοι μαζί  μου?

   

  Καλυμνιές και Καλύμνιοι, στην πρώτη μας ομιλία πριν λίγες μέρες, βάλαμε το πλαίσιο και του νέου Καλλικρατικού τοπίου και τους πολιτικούς και αναπτυξιακούς όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.

  Σήμερα βασικά απαντήσαμε στον κ. Γαλουζή ξεκαθαρίζοντας και αποκαλύπτοντας το τοπίο επί του δήθεν προγράμματος του και απαντώντας με αξιοπρέπεια και ψυχραιμία στις λάσπες και τις  καταστροφικές για την Κάλυμνο παλιάς κοπής και νοοτροπίας τακτικές του. Δεν μας παίρνει ο χρόνος για μια παρουσίαση του δικού μας προγραμματισμού και των δικών μας προτεραιοτήτων. ¼τι και να έλεγα θα αδικούσα το θέμα και την πληροφόρηση σας. Δίνουμε ραντεβού λοιπόν στην επόμενη ομιλία μας με μια επίσης ξεκάθαρη παρουσίαση όχι ποια του προγράμματος της παράταξης μας αλλά την δική μας πρόταση για την εξειδίκευση του υπάρχοντος προγραμματικού εργαλείου όλης της Καλύμνου δηλαδή του ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ  Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την περίοδο 2010-2013.

  Καλυμνιές και Καλύμνιοι

  Περιοδείες στις γειτονιές της Καλύμνου

  Διαμόρφωση ενός ήρεμου ρεύματος μιας νέας Νίκης

  Συνεχίζουμε αμείωτη την προσπάθειά μας

  ……..

  ………

  Γεια σας και καλή συνέχεια στον κοινό μας αγώνα με αμείωτη ένταση και σύνεση μέχρι και την Νίκη στις  ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

  Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

  Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

  Pantelis

  Αρθρογραφία - Απόψεις

  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

  ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

  ΥΓΕΙΑ

  v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

  Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

  kalymniansvoice.com

  Copyright © 2019 | All rights reserved.

  Ακολουθείστε μας στο Facebook
  Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!