Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και απουσίες Δημοτικών Συμβούλων

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ …ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Η παντελής απουσία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων από όλες τις πτέρυγες των παρατάξεων , στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στέρησε το δικαίωμα  της απευθείας ενημέρωσης για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά όλους του συνδυασμούς εν όψη του Καλλικράτη και τις γρήγορες προσαρμογές του, αυτή τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ από τους πλέον εξειδικευμένους φορείς όπως αυτόν της  ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που είναι έντονη η απουσία των δημοτικών συμβούλων από συνεδρίαση (έστω και αν αυτή είναι σε επίπεδο ενημέρωσης)Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που έχει ως κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση προς όφελος του πολίτη του σήμερα αλλά, και του αύριο μέσω της τεχνολογίας ,και θα είναι μια από τις προσδοκίες  όλων των συνδυασμών, αυτό φαίνεται να υστερεί έναντι  της ψήφου, αφού με το ζόρι το Δ.Σ .συγκλήθηκε με σχετική απαρτία.

Από το σύνολο των δ.σ το παρών στην συνεδρίαση εκτός τον Δήμαρχο έδωσαν μόνο οι :

Γαβαλας Νικόλας, Ζερβός Σάκης ,Κουρουνης Χαραλαμπος, Λελεκης Μιχαλης,Μακρυλλος Εμμανουηλ,Ψαρομπα Σεμίραμις ,Μπουκης Μιχάλης, Πλάτσης Νικολας, Σταλλα Σεβαστη,και Χριστοδουλου Φιλλιπας ενώ όλοι οι υπόλοιποι δ.σ. απουσίαζαν .

Ευχάριστη νότα όσον αφορά τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αποτέλεσε  η συμμετοχή νέων σε ηλικία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων(Ρούσσου και Διακομιχαλη)σε αυτήν την πράγματι πολύ σημαντική παρουσίαση

Η παρουσίαση από στελέχη ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP. . κύριοι Γιώργος Κολοβός (μαθηματικός) και κα Μαρίας Μάρκου  της «Μηχανογράφηση του Δήμου και ενσωμάτωση της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον υπηρεσιακό μηχανισμό προς όφελος του πολίτη»και στην συνέχεια του κ Λιαπη Σταύρου (οικονομολόγος) για θέματα που άπτονται της λειτουργίας των Δήμων με την νέα συνθήκη του Καλλικράτη, να σημειωθεί ότι στις 20/09 θα είναι και οι αποκλειστικοί εισηγητές -προσκεκλημένοι της ΤΕΔΚ στην Ρόδο για όλους τους Δήμους  της Δωδεκανήσου.

Η ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP τα τελευταία είκοσι (20)σε συνεργασία με πολλούς ΟΤΑ ,έχει ως σκοπό με την βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού την  παροχή δωρεάν βοήθειας στους δήμους την προσαρμογή τους στις νέες τεράστιες απαιτήσεις των νέων δήμων από 1η Ιανουαρίου.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης ο κ Γ.Κολοβος και η κα Μ.Μάρκου με την βοήθεια γιγαντοθόνης παρουσίασαν την εργασία που εκτελούν στον δήμο Καλυμνιων τους τελευταίους μήνες ,αλλά και την γενικότερη στροφή της κοινωνίας σε νέα δεδομένα στην κοινωνία της πληροφορίας.

Παρουσίασε τους στόχους της επένδυσης του Δημου (βασικές υποδομές ,υποστηρικτικούς μηχανισους,υπηρεσιες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής συμμετοχικής  διαφάνειας)και αναλύοντας τις βασικές υποδομές που εκτελούνται στον δήμο σήμερα και διάμεσου του προγράμματος «Κοινωνία της πληροφορίας» προϋπολογισμού 60.χιλ ευρώ, εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα Η/Υ, νέες ομογενοποιημένες εφαρμογές πληροφορικής στις Οικ. και Διοικ.Υπηρεσιες και των νομικών προσώπων του Δημου.

Παράλληλα δημιουργήθηκε ευζωνική ζώνη στο νησί μας και λειτουργία Portal,και υποστηρικτικός μηχανισμός δίνοντας ισχυρές  εξουσιοδοτήσεις σε στελέχη του Δημου προκειμένου  να φέρουν σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα χωρίς καθυστερήσεις ,όπως και η ανάθεση της συμβουλευτικής και υποστήριξης στις έμπειρες για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης εταιρείες ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Α.Ε και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε. με έδρα την Αθήνα και τις εταιρείες INFOTEX με έδρα την Ρόδο που αποτελούν μέλη της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP, κ.α.

Στόχος της προσπάθειας του υπηρεσιακού μηχανισμού Δημου όπως η ψηφιοποίηση του δημοτολογίου με ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και σύστημα διακίνησης έγγραφων όπως τόνισε ο κ Κολοβός  θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και αν εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες θα πρωτοτυπήσει σημαντικά.

Έτσι μετά την υλοποίηση του προγράμματος ο κάθε πολίτης θα είναι ενήμερος για την διακίνηση όλων  των εγγράφων του Δημου από μια απλή αίτηση και παρατήρηση ενός πολίτη μέχρι την απόφαση ενός δημοτικού συμβουλίου για παράδειγμα ,σε όποιο σημείο του πλανήτη και να βρίσκεται.

 

 

Παλμός της Καλύμνου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!