Εκλογές 2010 ... Αποψη του Σ. Κουτούζη

Σε δύο μήνες έχουμε Δημοτικές εκλογές. Τις πιο κρίσιμες σε σχέση με των προηγούμενων ετών για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ζούμε ( σύμφωνα με τα επίσημα χείλη της κυβέρνησης ) την πιο δύσκολη οικονομική περίοδο της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση και οπωσδήποτε αυτό έχει και θα έχει ( ίσως για πολλά χρόνια ) ...

τραγικές συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στις ανοχύρωτες όπως η Καλυμνιακή, και ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Δήμαρχος που θα προκύψει από τις εκλογές θα έχει υπερεξουσίες αφού θα είναι ο μοναδικός άρχοντας του τόπου ( κατάργηση Νομαρχιών ) και η μοίρα του τόπου θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις ικανότητες της Δημοτικής αρχής. Πάμε σύμφωνα με τον Καλλικράτη σε μια Ελλάδα πολλών ταχυτήτων. Όσοι Δήμοι έχουν ικανούς και άξιους Δημάρχους θα προοδεύουν  και όσοι έχουν ανίκανους θα βυθίζονται και θα ζητούν την βοήθεια και κηδεμονία των ισχυρών Δήμων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για μια  ακόμα φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο. Οι υποψήφιοι είναι ο νυν Δήμαρχος, ο πρώην και ένας καινούργιος που δοκιμάζει την τύχη του για πρώτη φορά. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Για πρώτη φορά πρώτο φαβορί προβάλει ο καινούργιος ( ο κ. Γαλουζής ). Μια  εξήγηση  του γεγονότος  αυτού είναι ότι και οι δύο που διετέλεσαν Δήμαρχοι δεν πείθουν πλέον τον Καλυμνιακό λαό και ο λαός στρέφεται προς το καινούργιο ελπίζοντας σε μία καλύτερη τύχη. Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την λογική και την υποστηρίζω όπου βρεθώ γιατί πιστεύω ότι το νέο εμπεριέχει την ελπίδα ενώ το παλαιό και αποτυχημένο δεν έχει τίποτα το καλό και ελπιδοφόρο να προσφέρει.

Δεν θα αναφερθώ στον πρώην Δήμαρχο τον κ. Διακομιχάλη. Κατείχε το αξίωμα οκτώ χρόνια και ο κόσμος γνωρίζει και θυμάται τα πεπραγμένα. Είχε κατά την γνώμη μου μία καλή πρώτη τετραετία και μία κακή δεύτερη γι’αυτό  άλλωστε έχασε την τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Θα αναφερθώ όμως στον τωρινό Δήμαρχο τον κ. Ρούσσο άλλωστε από αυτόν διεκδικεί η παράταξη η οποία υποστηρίζω ( του κ. Γαλουζή ) την εξουσία.

Τον κ.  Ρούσσο τον γνωρίζαμε αρκετά καλά πριν αναλάβει Δήμαρχος αφού είχε διατελέσει ήδη Έπαρχος. Ξέραμε ότι δεν είναι ένα χαρισματικό άτομο, μια ηγετική προσωπικότητα με ικανότητες και χαρακτήρα που θα μπορούσε να οδηγήσει την Κάλυμνο στο απόγειο της ανάπτυξης, στην νέα εποχή. Από την εποχή των σφουγγαράδων και ψαράδων που φάνηκε ότι βρίσκεται σε πτωτική πορεία,  στην σύγχρονη εποχή με τους νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Τον στηρίξαμε όμως ( και εγώ προσωπικά ) γιατί για πολλούς και διάφορους λόγους έπρεπε να φύγει ο κ. Διακομιχάλης και η παρέα του από την Δημαρχία και έτσι όπως ήταν η κατάσταση μόνο ο  κ. Ρούσσος θα μπορούσε να το πετύχει αυτό.

Ο κ. Ρούσσος λοιπόν κατά την πρώτη του τετραετία κινήθηκε στην μετριότητα, δεν κατάφερε να ωθήσει την Κάλυμνο προς τα εμπρός και διέψευσε τους υποστηρικτές του και εμένα προσωπικά.  Παρά ταύτα οι φανατικοί του υποστηρικτές έλεγαν ότι πρέπει να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία να πραγματοποιήσει το έργο του. Και ο πιο ένθερμος υποστηριχτής του αναγνώριζε την ανεπάρκεια του αλλά διαλαλούσε ότι του αξίζει μια δεύτερη προσπάθεια. Και ο λαός του την έδωσε. Ίσως γιατί έτσι έχει μάθει. Να είναι ευκολόπιστος και να παρασύρεται από υποσχέσεις χωρίς να βλέπει την ουσία.

Ακολούθησε λοιπόν μια δεύτερη τετραετία καταστροφική για την Κάλυμνο. Στην ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα ήρθαν να προστεθούν η αλαζονεία, ο διαχωρισμός των πολιτών σε ρουσσικούς και μη, εννοείται ότι οι πρώτοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν να αυθαιρετούν κλπ χωρίς συνέπειες ενώ οι άλλοι ζουν υπό την συνεχή απειλή της τιμωρίας και εκδικήσεως έχοντας μάλιστα και την απειλή της κάμερας και του μικροφώνου της γνωστής εκπομπής να καραδοκεί. Κάθε λογής σκάνδαλα οικονομικά και μη έρχονται στην επιφάνεια, αδιαφάνεια και σχέσεις συναλλαγής σε πολλές δραστηριότητες , μεθοδεύσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί  και ο πιο ευφάνταστος νους.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Ρούσσος και οι υποστηρικτές του δεν τολμούν  να ζητήσουν από τον Καλυμνιακό λαό μια τρίτη ευκαιρία. Γνωρίζουν ότι όλα έχουν τα όρια τους ακόμα και η κοροϊδία προς το λαό. Τι σκέφτηκαν λοιπόν? ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. Να του περάσουν το μήνυμα ότι λόγο των δυσκολιών του Καλλικράτη μόνο αυτοί ( όσο άχρηστοι και να είναι ,αφού αναγνωρίζουν και οι ίδιοι την ανικανότητα τους ) μπορούν να διοικήσουν την Κάλυμνο. Αν είναι δυνατόν!!!!!!!! Σύμφωνα με αυτούς ( και το Αιγαίο ΤV φυσικά ) μόνο αυτοί έχουν το χάρισμα από το Θεό να μπορούν να διαβάσουν το εγχειρίδιο των 270 σελίδων που αφορά  τις αλλαγές που θα επιφέρει ο Καλλικράτης.

Πρόκειται λοιπόν φίλοι αναγνώστες να πραγματοποιηθεί ( εάν δεν το έχετε ήδη πάρει χαμπάρι ) ένα θαύμα. Η σημερινή Δημοτική αρχή ενώ έχει αποτύχει να διοικήσει αυτόν τον τόπο στα εύκολα με ένα πακτωλό χρημάτων να εισρέει, θα καταφέρει να τον οδηγήσει στην πρόοδο και την ανάπτυξη στα δύσκολα με τον Καλλικράτη και με κλειστές τις κάνουλες των χρημάτων από την Κυβέρνηση. Μάλλον κάποιοι υποτιμούν πολύ την νοημοσύνη μας.

Εγώ δέχομαι ότι και οι τρεις συνδυασμοί διαθέτουν ικανά άτομα που μπορούν καταρχήν να σταματήσουν την κατρακύλα της Καλύμνου και στην συνέχεια να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Αρκεί να το θελήσουν. Αρκεί αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές να μαζέψει γύρω από ένα τραπέζι αυτούς με τους οποίους θα διοικήσει και να τους πει: εδώ δεν ήρθαμε για να κλέψουμε, να γεμίσουμε τις τσέπες, να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις μας  και να βολέψουμε συγγενείς και φίλους. Εδώ ήρθαμε για να προσφέρομε στον τόπο μας  να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του νησιού  και στην ευημερία των πολιτών. Εδώ ήρθαμε για να μας θυμούνται κάποτε σαν τίμιους και ηθικούς ηγέτες και όχι σαν κάθε λογής λαμόγια.

Λάθη θα γίνουν. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά έχει μεγάλη σημασία αν τα λάθη γίνονται  λόγω κακής εκτίμησης ενός δεδομένου ή αν γίνονται σκόπιμα προς εξυπηρέτηση οικείων συμφερόντων. Πιστεύω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται την διαφορά.

Θα ήθελα να δω κάποτε ένα Δήμαρχο που από την εξέδρα που βγάζει την προεκλογική του ομιλία θα κοιτάξει το λαό και θα βροντοφωνάξει. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΤΑΞΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΔΗΓΗΣΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΕΡΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ. ΚΛΠ.

Που τέτοια τύχη όμως. Ο κ. Ρούσσος στην εναρκτήρια ομιλία του ζήτησε να τον ψηφίσουμε επειδή μόνο αυτός και η ομάδα του έχει υψηλό IQ ενώ οι δύο άλλοι δύο πολύ χαμηλό, επειδή μόνο αυτός μπορεί να διαβάσει το εγχειρίδιο του Καλλικράτη, επειδή χωρίς αυτόν η Κάλυμνος θα καταστραφεί, επειδή εκτέλεσε πολλά έργα και αν επανεκλεγεί θα εκτελέσει ακόμα περισσότερα. Παρουσίασε βέβαια και έργα που πραγματοποιήθηκαν από την Νομαρχία ως δικά του.

Κουβέντα δεν είπε για τα έργα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Για τις κακοτεχνίες των έργων και για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις τους. Για τις υπερτιμολογήσεις και τα σκάνδαλα. Για τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν. Για την υπανάπτυξη και φτώχια του νησιού. Για τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας κλπ.

Πιστεύω ότι αυτή την φορά ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος. Ότι αντιλαμβάνεται την ζοφερή πραγματικότητα γύρω του. Ότι γνωρίζει το αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει. Ότι γνωρίζει ότι πρέπει να γίνει ένα βήμα μπροστά. Ότι η ανελέητη κόντρα και το μίσος μεταξύ των δύο μονομάχων έχει καταστρέψει το νησί, ότι δεν είναι δίκαιο και σωστό ο κάθε πολίτης αυτού του νησιού να είναι θύμα ενός πολέμου μεταξύ του πρώην και νυν δημάρχου που μαίνεται 12 ολόκληρα χρόνια και θα συνεχιστεί άλλα 4 αν ένας από τους 2 επανεκλεγεί.

Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα του καινούργιου  και την πλήρη εγκατάλειψη του παλιού. Ακόμα και αν το καινούργιο εμπεριέχει το ρίσκο του αγνώστου πρέπει να προτιμηθεί. Το παρελθόν είναι αδιέξοδο ενώ το μέλλον ελπιδοφόρο.

 -γράφει ο Σταμάτης Κουτούζης στο "Παλμό της Καλύμνου"


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!