Σκηνικό παραλόγου: «Παπαγαλάκια», εργολάβος και Δήμαρχος σε απόλυτη αρμονία.

      Τα παπαγαλάκια που βαυκαλίζονται ότι είναι αστέρες της δημοσιογραφίας, χωρίς να έχουν καν αναγνώσει την δεοντολογία του λειτουργήματος, απ’ ότι φαίνεται, βρίσκονται σε απέλπιδα διατεταγμένη υπηρεσία. Μιλούν για ένα τεχνικό θέμα, όπως είναι ο καθ’ υπέρβαση πιστοποιηθείς λογαριασμός ΧΥΤΑ, χωρίς να καταλαβαίνουν, τί λένε. Είναι όμως διατεθειμένοι να ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι «στημένα».

Είναι προφανές ότι αν το πόρισμα ΤΕΕ κατέληγε να δικαιώνει τον εργολάβο, όπως αφελώς πίστευαν, θα είχαμε τρελά πανηγύρια. Θα ήταν μια μοναδική ευκαιρία να κατακεραυνώσουν τελειωτικά τους καταγγέλλοντες, να τους υπενθυμίσουν πρόθυμα τα περί υπόσχεσης παραίτησής τους από την πολιτική σκηνή, να τους εξοντώσουν επιτέλους. Έτσι συμβαίνει με τους αφελείς (τα «ψώνια») του τηλεοπτικού μας βίου που δεν ωχριούν ακόμα και τα μίση και τις συμπάθειές τους να εκφράζουν μέσω συχνοτήτων.

      Απ’ την άλλη ο εργολάβος παίζει το ντέφι του. Σαφώς ξέρει, τί ποιεί. Έχει αρκετά πια χρήματα, για να έχει και καλές νομικές συμβουλές, ώστε να προετοιμάζει τις εξελίξεις στους δύσκολους καιρούς που θα έρθουν. Το σκηνικό της παντελούς άρνησης («ένα ψέμα εμείς δεν έχουμε πεί», έστω αν εσείς δεν μας πιστεύετε, καθόλου, κύριοι…), η καταφυγή στο ΤΕΕ (με απρόσμενη όμως εξέλιξη, δηλ. πρόσκρουση σε «βράχους» πραγματογνώμονες), η πανηγυρική περί κατάρριψης δήθεν των αρχικών καταγγελιών εκφορά, όλα μαρτυρούν ότι το έδαφος προλειαίνεται. «Μα, πώς»; Θα ήταν ένα εύλογο ερώτημα. Μα γιατί, στο σκηνικό της εν δυνάμει (και εν κακουργοδικείω) δίκης, ο εργολάβος θα εμφανιζόταν ως πρώιμος αναζητητής της αλήθειας, προ καν σημάνει η ό,ποια προκαταρκτική εξέταση. Γιατί εκείνος παράγγειλε την αλήθεια του πορίσματος και την πλήρωσε 26.000 ευρώ, όχι οι έχοντες άμεσο συμφέρον, ο Δήμος δηλαδή. Επί πλέον, γιατί, «τί κακό έπραξε άραγε αυτός, αποδεχόμενος να πληρωθεί ένα λογαριασμό που η υπηρεσία του πιστοποίησε;» (έτσι θα ισχυριζόταν). Ναι, ένα θύμα νομιμοφανών διαδικασιών, ασχέτως μεγαλύτερου εκταμιευτικού αποτελέσματος σε σχέση με τις εκτελεσθείσες εργασίες στο έργο και κάρπωσης του οφέλους που καταγράφει η πραγματογνωμοσύνη ΤΕΕ.

      Στην ό,ποια δίκη θα ακολουθήσει, προβλέπεται η τεχνική υπηρεσία να είναι το θύμα. Ο εργολάβος θα κατεδαφίσει με πρώτη ευκαιρία το μπετόν αρμέ με το οποίο μέχρι σήμερα συνδέεται άρρηκτα μαζί της («ο σώζων εαυτόν, σωθήτω»). Εύχομαι την μοναξιά της εγκατάλειψης να μην την νιώσει η υπηρεσία που σήμερα δημόσια αρκείται αφελώς να απονέμει την αντιπροσώπευση και τον πρώτο ρόλο στον εργολάβο.

      Η δημοτική αρχή βέβαια θα υποστεί το κόστος που της αναλογεί. Συμπαρατασσόμενη και συμπαρασυρόμενη στο ίδιο ρεύμα, απλά προκαλεί τον μέσο πολίτη. Προσπαθεί εναγώνια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς όμως να ικανοποιεί τον μέσο νου. Η φθορά της θα προκληθεί από την όλο και διευρυνόμενη άποψη ότι συγκαλύπτει την διαφθορά. Το κόστος θα το πληρώσει εν καιρώ στο ταμείο των εκλογών. Ίσως τότε ξυπνήσει.

       Όπως και να γίνει το σχήμα του παραλόγου είναι ορατό στην Κάλυμνο του σήμερα. «Παπαγαλάκια» , εργολάβος και Δήμαρχος παίζουν τον ίδιο σκοπό σε απόλυτη αρμονία. Τα «παπαγαλάκια» άδουν απαρέγκλιτα στο ρόλο του ερμηνευτή της δημοτικής αρχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!