«Δήμος – 13Κ », ένα αστυνομικό θέμα διαπλοκής προς διερεύνηση εφ’ όλης της ύλης.

     Ο Δήμαρχος, οι συν αυτώ γνωστή ακολουθία Μ.Μ.Ε. και επηρεασμού της κοινής γνώμης και τα γνωστά πρόσωπα του συντηρητισμού στον τόπο μας βρίσκονται εν απογνώσει, αλλά και εν πλήρη δράσει τελευταία. Έχουν αποκτήσει μέχρι τώρα περισσό θράσος  από την εμπειρία τους στον τομέα της εξαπάτησης του πολίτη. Έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν πάλι να κάμουν το μαύρο άσπρο. Στην κατεύθυνση αυτή προσπαθούν με έωλα, ανεδαφικά έως και γελοία επιχειρήματα να μας πείσουν ότι τα περί σκανδάλου ΧΥΤΑ είναι απλώς …ένα «τίποτα ».

     Επιστρατεύουν, οι αθεόφοβοι, σοφίσματα που προσβάλλουν την νοημοσύνη του κάθε Καλύμνιου, από διεθνή …περί δολοφονιών πορίσματα που αστόχησαν, μέχρι υποθέσεις εκδίκασης περί του προβλήματος ...της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία, για να αποδείξουν με μια μαθηματικά ανάξια λογική, ότι καμιά ισχύ δεν έχουν τα επιστημονικά πορίσματα. Προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε μέσο έννομης διαδικασίας μέσω της οποίας επιλύονται τέτοιου είδους ζητήματα (Μπορείτε μόνον να φανταστείτε, φίλοι μου, τί γλέντια θα είχαν στήσει αυτοί οι ίδιοι αμφισβητίες σε περίπτωση που το πόρισμα διαπίστωνε ότι τα πάντα είχαν καλώς στον λογαριασμό ΧΥΤΑ;)

     Έχουμε πλέον σήμερα το επιστημονικό πόρισμα δύο έμπειρων μηχανικών με την σφραγίδα του κεντρικού ΤΕΕ, που τους διόρισε, άρα που τους επέλεξε ως ικανούς, πεπειραμένους και έντιμους, ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους. Κι απέναντι σ’ αυτό, μια πραγματική συμμορία με ένα και μοναδικό σκοπό: Να περάσουν το ψευδομήνυμα ότι, παρά την φοβερή, μετά από εξάμηνη βάσανο, διαπίστωση των πραγματογνωμόνων που καταλήγει στο συμπέρασμα για το άνευ λόγου καταβληθέν ποσό των 354.000 ευρώ, όλα έχουν καλώς, ότι ζούμε σ’ έναν κόσμο τέλειο, κι αυτά είναι υπερβολές. Απλά έτυχε να κυκλοφορούν κάποια τελώνια που διαταράσσουν την γαλήνη μας, τίποτα περισσότερο δεν συμβαίνει δηλαδή.

     Προσπαθούν λοιπόν εις μάτην να πιαστούν ακόμα κι από λεξούλες σε έγγραφα, για να ενσπείρουν την αμφισβήτηση στον κόσμο. Τελευταία στέκονται σε δύο σταράτες απαντήσεις που πήρε από το ΤΕΕ ο εργολάβος σε σχετικά έγγραφά του:

 • «Οι πραγματογνώμονες δεν έχουν διενεργήσει άλλη πραγματογνωμοσύνη σχετική με θέματα ΧΥΤΑ».
 • Ερώτηση: Υπήρξε μήπως άλλο θέμα ΧΥΤΑ για το τμήμα πραγματογνωμοσυνών ΤΕΕ; Κι αν λοιπόν είναι το πρώτο αυτό, μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για τους έμπειρους  πραγματογνώμονες μηχανικούς δύο ειδικοτήτων να ασχοληθούν επιτυχώς με την πιστοποίηση μιας υπέρβασης στο λογαριασμό του έργου, ενός απλού σχετικά χωματουργικού έργου; Δηλαδή, μεταξύ μας, τελικά ήταν ικανή η αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου να ελέγξει τον λογαριασμό, όχι όμως οι ειδικοί πραγματογνώμονες του ΤΕΕ;

  2. «Οι εκθέσεις πραγματογνωμοσυνών δεν αποτελούν αποφάσεις ούτε απηχούν θέσεις ΤΕΕ, αλλά εκφράζουν την επιστημονική κρίση των συντακτών τους». Ερώτηση: Οι πραγματογνωμοσύνες δεν εκφράζουν γενικά την επιστημονική κρίση σε ειδικά θέματα τέχνης και επιστήμης, που χρειάζονται οι δικαστές απαραιτήτως, για να λάβουν τελικά αποφάσεις σε τέτοιου είδους θέματα; Ή μήπως οι ανάλογες, ας πούμε, αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν είναι επίσης αποφάσεις κάποιων προσώπων (των Δικαστών) δηλαδή;

       Δεν τα γνωρίζαμε και δεν τα γνώριζαν όλα αυτά απ’ αρχής; Κι αφού λοιπόν όψιμα μια πραγματογνωμοσύνη ΤΕΕ δεν είναι ισχυρή για τους αμφισβητούντες κυρίους, ποιός είναι αυτός που θα μπορούσε να λύσει διαιτητικά το τεχνικό θέμα; Μήπως … η ψυχιατρική εταιρεία;

       Προφάσεις εν αμαρτίαις, δυστυχώς, θέσεις που προβάλλονται, για να δημιουργήσουν σύγχυση κι έλλειψη παντελώς ευθύνης  εκ μέρους των ανευθυνο-υπεύθυνων που το μόνο που ζητούν είναι να «κάτσουν στο σβέρκο μας» πάλιν, άρον-άρον στις προσεχείς εκλογές. Δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αν καρπωθεί δηλ. η 13Κ (καλό!) τα χρήματα του κοινού βαλαντίου που κακώς -κάκιστα συνεισέπραξε με άλλη κοινοπρακτούσα εταιρεία για εργασίες που δεν εκτέλεσε, όπως απέδειξε η πραγματογνωμοσύνη των δύο μηχανικών, που (προσέξτε!) η ίδια η εταιρεία αιτήθηκε από το ΤΕΕ (…για να μας πείσει ότι είχε δίκιο!).

       Γι’ αυτούς τους ανευθυνο-υπεύθυνους όμως, φαίνεται ότι τα χρήματα του κοινού βαλαντίου που διαχειρίζονται εν ονόματί μας είναι «φυστίκια» κι η εταιρεία «κολλητή». Μια «κατακολλητή» εταιρεία με τον Δήμο,  εδώ είναι το πρόβλημα. Αν κάποιος "κολλητός" σου, έστω, στοχεύεται με αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία ότι σου κλέβει το βιός σου, είναι δυνατόν εσύ που υφίστασαι την αδικοπραξία να τον εναγκαλίζεσαι ακόμα περισσότερο σε ένα σφικτό Λαοκόντειο σύμπλεγμα;

  Το θέμα χρειάζεται πλέον «αστυνομική» έρευνα, για να διερευνηθούν οι δεσμοί που συνδέουν την 13Κ με τον Δήμο.  Αυτονόητο είναι ότι θα έπρεπε να ξεκινήσει άμεσα, αναγκαστικά με πρωτοβουλία του Δήμου, εκούσας ή άκουσας της άρχουσας παράταξης, η εξέταση των μέχρι τώρα πιστοποιηθέντων λογαριασμών και η ποιότητα ΟΛΩΝ των παραληφθέντων και μη έργων των τελευταίων ετών,  που εκτελέστηκαν, όπως είναι γνωστό, σχεδόν αποκλειστικά και μόνον από την εν λόγω εταιρεία στην Κάλυμνο.  Η στατιστική επί των στοιχείων αυτών θα κατέδειχνε με ασφάλεια την κατάσταση που υπάρχει  στον τομέα των δι' εργολαβίας εκτελούμενων δημοτικών έργων τα τελευταία χρόνια στην Κάλυμνο.

  ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ...


  ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

  Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

  Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

  Pantelis

  Αρθρογραφία - Απόψεις

  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

  ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

  ΥΓΕΙΑ

  v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

  Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

  kalymniansvoice.com

  Copyright © 2019 | All rights reserved.

  Ακολουθείστε μας στο Facebook
  Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!