«Το νησί της Καλύμνου πρέπει να ζήσει και θα ζήσει»!

«Το νησί της Καλύμνου πρέπει να ζήσει και θα ζήσει», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς τη «δ» ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης που διεκδικεί, τον δήμο του νησιού στις προσεχείς εκλογές.

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν, στην απόφαση να διεκδικήσει το δήμο Καλυμνίων, ο κ. Διακομιχάλης τονίζει πως οδηγήθηκε στην απόφαση, να κατέλθει ξανά στις εκλογές από αγάπη και μεράκι για ένα τόπο, που έχει απεριόριστες δυνατότητες.
Ο κ. Διακομιχάλης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, ότι από την Ιπποκράτους αποφασίστηκε, να μην δοθεί στήριξη σε κανένα από τους τρεις υποψηφίους, που διεκδικούν το δήμο στις εκλογές και προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.«Δεν προσφέρει τίποτε το χρίσμα ή η στήριξη. Τα αυτοδιοικητικά πράγματα, δεν κινούνται με την κομματική λογική. Και αυτό ακριβώς επιχειρεί ο νόμος του «Καλλικράτη». Να αποδεσμεύσει την αυτοδιοίκηση από το σφιχταγκάλιασμα το κομματικό», τόνισε ο κ. Διακομιχάλης προτρέποντας παράλληλα τους συνυποψηφίους του να ξεκινήσουν τον αγώνα τους και να μην περιμένουν την στήριξη από τα κόμματα χάνοντας πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Ο κ. Διακομιχάλης αναφέρθηκε και στη σημερινή δημοτική αρχή ασκώντας σκληρή κριτική.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Διακομιχάλη:
Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να αποφασίσετε να είστε υποψήφιος για το δήμο της Καλύμνου στις προσεχείς εκλογές;
Ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση από το 1981. Το μεράκι, η αγάπη για τον τόπο μου, οι απεριόριστες δυνατότητες του νησιού μας, όλα αυτά είναι τα παρωθητικά στοιχεία που με δένουν με την αυτοδιοίκηση της Καλύμνου. Εξάλλου σήμερα με την υποβάθμιση στην οποία έχει οδηγηθεί η Κάλυμνος , από την οκταετία Ρούσου γίνεται ακόμη πιο επιτακτική όχι μόνο η δική μου αλλά και πολλών ακόμη συμπατριωτών μου, η στράτευση.
Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μην παράσχει στήριξη σε κανένα υποψήφιο στην Κάλυμνο. Θεωρείτε πως αυτή η κίνηση είναι θετική ;
Αναμφίβολα είναι θετική. Τα δημοτικά πράγματα δε χρειάζονται κατεύθυνση από το κέντρο.
Θεωρείτε πως τα κόμματα θα πρέπει να δίνουν χρίσματα ή στηρίξεις στους υποψηφίους;
Δεν προσφέρει τίποτε το χρίσμα ή η στήριξη. Τα αυτοδιοικητικά πράγματα δεν κινούνται με την κομματική λογική. Και αυτό ακριβώς επιχειρεί ο νόμος του «Καλλικράτη». Να αποδεσμεύσει την αυτοδιοίκηση από το σφιχταγκάλιασμα το κομματικό.
Πιστεύετε πως η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση των υποψηφίων από ΠΑΣΟΚ τους δημιουργεί τελικά πρόβλημα;
Σε σχέση με όσα είπα ήδη, όχι. Ο καθένας που νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει. Να μη περιμένει τη στήριξη των κομμάτων.
Θεωρείτε πως έχουν γίνει ουσιαστικά έργα υποδομής και ανάπτυξης από την σημερινή δημοτική αρχή στην Κάλυμνο επί θητείας του κ. Γιώργου Ρούσου;
Έργα υποδομής όχι. Ο Βιολογικός σχεδιάστηκε επί των ημερών μας. Και επειδή ήταν ανίκανοι να τον ολοκληρώσουν όπως τον σχεδιάσαμε (τριτοβάθμιο), τον υποβάθμισαν και τον έκαναν δευτεροβάθμιο. Σκεφτείτε ότι το νησί που δεν έχει νερό και χώμα , ρίχνει στη θάλασσα καθημερινά 4.000 κυβ. μέτρα νερό και χώμα . Είναι λογικό αυτό? Άλλα έργα υποδομής δεν έγιναν. Εξάλλου ο Ρούσος δεν προχωρούσε 8 χρόνια τώρα με σχέδιο. Έκανε ό,τι εύρισκε στο δρόμο. Εργάκια που συνέφεραν στον εργολάβο. Έναν και μοναδικό.
Τι πραγματικά έχει συμβεί με το έργο του ΧΥΤΑ καθώς η παράταξη σας έχει προβεί σε καταγγελίες;
Έγινε απάτη ύψους τουλάχιστον 353.000 ευρώ. Σκάνδαλο που όμοιό του δεν ξανάγινε ποτέ στο νησί μας. Και είναι φυσικό αφού 8 χρόνια τώρα ένας εργολάβος παίρνει όλα τα έργα με μηδενικές σχεδόν εκπτώσεις. Σε ποιο μέρος του κόσμου ξανάγινε κάτι τέτοιο? Και μάλιστα ένας από τους υπεργολάβους του εργολάβου να είναι ο αντιδήμαρχος Σκουμπουρδής, αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα έργα; Αυτό δεν είναι διαφθορά?
Στον τομέα της προβολής πιστεύετε πως υπήρξαν θετικές εξελίξεις για την Κάλυμνο;
Καμιά προβολή. Μακριά από εκθέσεις , μακριά από διαφήμιση, ευτυχώς υπάρχουν και οι Καλύμνιοι της διασποράς που έρχονται συχνά. Ευτυχώς είχαμε ξεκινήσει τον αναρριχητικό τουρισμό. Και παρ' όλο που είχαμε ξεκινήσει και το υποθαλάσσιο πάρκο, 8 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν. Η Σχολή Δυτών κλειστή. Η φωνή της Καλύμνου δεν ακούγεται πια.
Πως κατά την άποψη σας πρέπει να γίνει η προβολή της Καλύμνου τώρα που θα είναι σε εφαρμογή ο Καλλικράτης;
Επεξεργαζόμαστε ένα master plan προβολής της Καλύμνου με ειδικούς, πρόγραμμα τετραετίας που θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα του νησιού. Και αυτό σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις σε άλλους τομείς ανάπτυξης.
Ποια είναι η δική σας άποψη αναφορικά με το Δημοτικό Φόρο που τόσο πολεμήθηκε από το ΕΒΕΔ. Πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται ως ένα από λιγοστά έσοδα που έχουν απομείνει στην αυτοδιοίκηση;
Ο Δημοτικός φόρος αναμφίβολα είναι ένας σημαντικός φόρος που βοηθά πάρα πολύ τις τοπικές κοινωνίες. Όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα με τον κάθε τόπο. Στην Κάλυμνο που η αγορά στενάζει θα μπορούσε να μειωθεί στο ελάχιστο.
Είναι εύκολη κατά τη δική σας άποψη η εφαρμογή του Καλλικράτη σε μια εποχή που οι περισσότεροι δήμοι οφείλουν τεράστια ποσά;
Ο Δήμος της Καλύμνου είναι υπερχρεωμένος. Δυστυχώς για το νησί. Ασύδοτες σπατάλες, άστοχες επιλογές και όλες οι τράπεζες έχουν λαμβάνειν. Εμείς θα έρθουμε σε συμφωνίες με τις τράπεζες, γιατί δεν είναι δυνατό όλα τα έσοδα του Δήμου να πηγαίνουν σε τοκοχρεολύσια. Το νησί πρέπει να ζήσει και θα ζήσει.
Ποιο είναι το δικό σας όραμα για το νησί της Καλύμνου;
Η ανάπτυξη της Καλύμνου με άξονες την απασχόληση ( όλα τα έργα με αυτεπιστασία γιατί έχουμε τεράστιο πρόβλημα ανεργίας), τον εξειδικευμένο τουρισμό ( Υποθαλάσσιο - καταδυτικό, αναρριχητικό, θερμαλιστικό, διαμόρφωση της Ψερίμου σε κέντρο της ομογένειας), δημιουργία λατομείου εξαγωγικού χαρακτήρα με ιδιώτες, η αφαλάτωση (έργο μεγάλο που θα προσφέρει άφθονο και φθηνό νερό). Προϋπόθεση όλων η προστασία των αδυνάτων, των ανήμπορων, των άνεργων.
Πιστεύετε πως η επαφή με τους ομογενείς έγινε πραγματικότητα για την Κάλυμνο; Ποιες είναι οι δικές προτάσεις για το μεγάλο αυτό θέμα;
Δυστυχώς ο Ρούσος έχασε το παιγνίδι με την ομογένεια. Απομονώθηκε, κλείστηκε στον εαυτό του, στη μιζέρια του. Θυμάται την ομογένεια μόνο όταν θέλει να κάνει ταξίδια.
Πότε θα ανακοινώσετε το πρόγραμμα του συνδυασμού σας μαζί και την ομάδα των στελεχών που τον πλαισιώνουν;
Τα στελέχη ανακοινώνονται σταδιακά, γιατί έτσι επιλέξαμε για επικοινωνιακούς λόγους. Εξάλλου ο κεντρικός κορμός είναι γνωστός καθώς πολλοί συνεργάτες μας ασχολούνται με συγκεκριμένους τομείς ευθύνης. Οι νέοι συνεργάτες μας ανακοινώνονται σταδιακά. Το πρόγραμμά μας είναι ήδη γνωστό, γιατί το συζητάμε μήνες τώρα με τους συμπατριώτες μας.
Πραγματικά έχει αρθεί η απομόνωση της Καλύμνου με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που τώρα διεξάγονται;
Ποια δρομολόγια? Δεν υπάρχει ούτε ένα δρομολόγιο την ημέρα, ούτε καν έξι την εβδομάδα. Δυστυχώς η απομόνωση συνεχίζεται.
Πως θα βελτιωθεί η αεροπορική σύνδεση του νησιού με την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς η έλλειψη πτήσεων τσάρτερ είναι ένας από τους λόγους που το νησί δεν έχει τις αφίξεις που πρέπει κάθε καλοκαίρι;
Οι αφίξεις δεν είναι μόνο συνάρτηση της ύπαρξης τσάρτερ. Θα πρέπει το νησί να ολοκληρώσει τις υποδομές του, να διαφημιστεί, να γίνει ελκυστικό. Σκεφτείτε ότι ούτε καν έχει διαφημιστεί η «Κόρη της Καλύμνου», ένα από τα έξι αντιπροσωπευτικά έργα της αρχαίας ελληνικής κλασσικής γλυπτικής, που υπάρχει στο αρχαιολογικό μουσείο Καλύμνου.

- www.dimokratiki.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!