Η μετά πόρισμα παρθενική συνέντευξη στη χώρα του μύθου.

      Ο κ. εργολάβος το είπε καθαρά: Η πραγματογνωμοσύνη τον δικαίωσε. Δεν το αντιληφθήκατε; Τα είπαν και στο TV του Αρχιπελάγους. Άλλο και τούτο. Να νομίζουν σώνει και καλά, ότι είμαστε φυτά πια, ηλίθιοι σ' αυτό τον τόπο...        Καλά, κ. εργολάβε μου, και τα 354 χιλιάρικα που μετά από ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων κατέληξαν οι, καθώς πολύ καλά γνωρίζετε, έντιμοι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ στο πόρισμα τους; Και τα άλλα που υπολόγισαν πριν κι οι …

μπακάληδες (πολύ chic η έκφραση σας για τους καταγγέλλοντες...); Κι η ενυπόγραφη πραγματογνωμοσύνη του επιμελητή του Πολυτεχνείου με το πλούσιο βιογραφικό; Όλοι αυτοί αστόχησαν, κανένας δεν ξέρει την δουλειά του;

       Ρε παιδιά, η θρασύτητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το παράλογο δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μας πια. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι οι περιούσιοι ξύπνιοι και, το χειρότερο, ότι ζουν ανάμεσα σε μας τους κακόμοιρους, πτωχούς τω πνεύματι και βλάκες καθ' όλα. Εμάς που δεν ξέρουμε, πώς να τα πάρουμε χοντρά, δηλαδή. Αυτοί κι οι συντηρητικοί συνοδοιπόροι τους, έτσι πιστεύουν.

        Εμ, αυτός ο συμπολίτης μας ο τοπογράφος πιά; Τ’ ακούσατε, πόσους σκοτεινούς ρόλους έπαιξε; Δεν του αρκούσε η συμβατική του εργασία, αλλά προχώρησε καθ' υπέρβασιν, πέραν της αρμοδιότητάς του και του επιτρεπομένου, άνοιξε τα μάτια των… μπακάληδων,  αυτός ανακάλυψε τον Τσούτρα, τον τεχνικό σύμβουλο των καταγγελλόντων, τον εγκέφαλο του κακού, γιατί βλέπετε, τελικά, οι … σουπερμαρκετάδες ήσαν ανίκανοι από μόνοι τους, δεν είναι μηχανικοί, δεν έχουν γνώσεις και γνωριμίες αυτοί. Τους πήρε λοιπόν από το χέρι μια νύχτα ο τρελλός τοπογράφος και τους οδήγησε …τους άσχετους, στα μονοπάτια της γνώσης,  ώστε να καταφέρουν να αποδείξουν …όσα ακριβώς υποστήριζαν και κατήγγελλαν στον εισαγγελέα σε ανύποπτο χρόνο, πριν από επτά μήνες. Τα κέρατα, οι μπακαλο-παλιάνθρωποι, που πρέπει να τους κόψουμε όλοι μαζί και την "καλημέρα" ακόμα.

       Σαν πολύ δεν υποτιμάτε αυτούς, κ. εργολάβε, που στο τέλος σας αποκάλυψαν με υπομονή κι επιμονή, οργανωμένα, επιστημονικά και μεθοδικά; Σας πολύ δεν υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων των Καλύμνιων;

      Τέτοια υποτιμητικά μηνύματα όμως μας περνούν ξεδιάντροπα οι αετοί της αγοράς, τα παιδιά της πιάτσας, που κατέκτησαν το νησί μας με τις ευλογίες και τον σφικτό εναγκαλισμό της δημοτικής κάστας, οι ξύπνιοι. Λένε, λένε, δεν ξέρουν κι αυτοί, τί μας λένε, για να μην ακουστούν τα 354. Τα 354 τουλάχιστον χιλιαρικάκια που έφυγαν από το ταμείο του Δήμου (από εμάς δηλαδή) και κατέληξαν στις τσέπες τους μετά από επιπόλαιο, καθώς φαίνεται, έλεγχο της υπηρεσίας και σαφείς πολιτικές ευθύνες κάποιων άλλων που δεν θέλουν, ούτε να τις δουν, ούτε να τις ακούσουν.

     Δούλευε σκληρά, λέει, κι έκανε "αιματηρές οικονομίες" και πλούτισε ο πονηλός κι ο ψεύτης  στη χώρα του μύθου. Και σπιλώνοντας συνειδήσεις στο διάβα του (όλους τους παίρνει η μπάλλα, άμα λάχει), "έκαμε και  μπετά. Ε, KAI"; (Το θυμάστε το τραγουδάκι του Μαρίνου;).  Χαλάλι σου, ρε μπετατζή, άρχοντα! Όχι όμως, θα σκάσεις πρώτα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, πριν φύγεις, όπως είπες! Αυτά οφείλεις να μας τα επιστρέψεις, ξεδιάντροπε, αγέρωχε και κλαψιάρη μαζί!


     Θάθελα να πώ ένα ΜΠΡΑΒΟ. Γιατί, βλέπετε, υπάρχουν κάποιοι στη χώρα μύθου που ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. Μπράβο, παιδιά! Μπράβο, Γιάννη Ταρναρά και Τάσο Φλώκο. Μπράβο, έντιμοι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ, Μπράβο, αγαπητοί μου συνάδελφοι! Τιμήσατε πρωτίστως εσάς και μετά τον φορέα σας το ΤΕΕ που σας εμπιστεύτηκε!

Μανόλης Ολυμπίτης


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!