Νεοφασισμός η ρατσισμός ;

Ο φασισμoς είναι ριζοσπαστική και αυταρχική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.


Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου ν΄ αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική, ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (από την αγγλική race = φυλή), - λεγόμενος "ρασιαλισμός", ή εκ της ιταλικής "ράτσα" (razza) ο φυλετικός ρατσισμός.
Οι ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών, βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Έτσι, με την θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες.

Με βαση αυτους τους ορισμους λοιπον μια νεα ταξη νεοφασισμου κυκλοφορα σιγα σαν ψιθυρος στα στενα σοκακια του νησιου μας. Με τρόμο ακουω και βλεπω πως οι συμπολιτες μου καθημερινα αναπτυσουν ρατσιστικες και φασιστικες θεωρειες. Θεωρειες και σκεψεις παραλογισμου και ασυναρτησιας. Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσω πως δημοκρατία επικρατεί ακόμα στο κράτος μας (τουλάχιστον στα χαρτιά) και είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε όποια μορφή πολιτεύματος επιθυμά και τον εκφράζει. Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα μου είναι να ακούω παπαρολογιες του στυλ πως για την οικονομική κατάντια μας φταίνε οι ‘’άπιστοι’’.


Είμαστε πολίτες ενός νησιού που χρόνια ολόκληρα η μετανάστευση ήταν και παραμένει μια μεγάλη ασθένεια. Αρκετοί από εμάς έχουν τουλάχιστον ένα συγγενή που εργάστηκε στο εξωτερικό ξένος μέσα σε ξένους ακόμα και παράνομος για να θρέψη τα παιδιά του. Μερικοί από εμάς είμαστε ακόμα εργαζόμενοι στο εξωτερικό και ακόμα περισσότεροι νιώθουμε αλλοδαποί ακόμα και στην ίδια την χώρα μας. Όλα αυτά δημιουργούν μια συγγένεια με όλους αυτούς τους κατηγορούμενους…τα εύκολα θύματα.


Ο Θύτης του οικονομικού μαρασμού δεν είναι ο μικροπωλητής αλλοδαπός, αλλά η ξεφτιλα και το ξεπούλημα του Ελληνικού κράτους. ενός κράτους που κυριολεκτικά μας έχει ξεβρακώσει οικονομικά, μας έχει ξεφτιλίσει με την εξωτερική πολιτική του κατεβασμένου παντελονιού που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία ,που έχει καταφέρει με τις φιλολαϊκές ρυθμίσεις να κλείσει χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις. Ενός κράτους που βασιλεύει η αδικία προς την κατώτερη και μεσαία τάξη, ενός κράτους που υποστηρίζει τους τοκογλύφους (τράπεζες)και τους δυνατούς.


Ο ψίθυρος του νεοφασισμού λοιπόν πρέπει να σταματήσει να ακούγεται στο νησί μας δεν τιμά ούτε εμάς τους πολίτες του αλλά φυσικά ούτε και την ιστορία του νησιού μας……


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!