ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΕΚ.

Ένα απρόσμενο τρόπο επέλεξε ο Δήμαρχος για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για λογαριασμό της παράταξης που ηγείται ,αυτόν της συνέντευξης τύπου απολογιστικού χαραχτήρα σε αρχικό στάδιο με τις δημοτικές εταιρείες με πρώτη την ΑΝΕΚ.

Προσκάλεσε του υπόλοιπους συνδυασμούς να πάρουν θέση με θεματικές ενότητες που έχουν σχέση με θέματα του Δημου όπως της ΑΝΕΚ και στην συνέχεια της ΔΕΥΑΚ.
Ζήτησε να τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο του Καλυμνιακου λαού, να πουν που ακριβώς διαφωνούν ,τι διαφορετικό θα έκαναν ,και τι διαφορετικό προτείνουν,ως προς την ναυτιλιακή εταιρεία του νησιού μας, ενώ ανέφερε τους άξονες σχεδιασμού των μελλοντικών σχεδιασμών της ΑΝΕΚ που είναι κατοχύρωση αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα έρθουν, συνέχιση μέχρι τελευταίας και μεγίστης προσπάθειας για το ταχύπλοο για τον Πειραιά ,η επέκταση των δρομολογίων της στα γύρω νησιά και άλλες συναφείς δραστηριότητες και συνεργασίες , ακόμα και επέκταση των δρομολογίων προς την Τουρκία έτσι ώστε η ΑΝΕΚ να γίνει το πιο σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και εύρεσης εργασίας της Καλυμνου όπως χαραχτηριστικα ανέφερε.

Παρουσία του προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Μ.Λελεκη ,του αντιπρόεδρου κ Α. Σκουμπουρδη ,του νομικού συμβούλου της εταιρείας κ Δ.Καρδουλια, όπως και μελών της συμπολίτευσης όπως το πρόεδρο του ΔΣ κ Ζερβό, Ν.Πλατση, ΦΧριστοδουλου, Ε.Χαλκιτη, Γ.Μαστροκουκου, και μέλος του Δ.Σ της ΑΝΕΚ κ Ελευθέριο Χριστοδουλου και με επικεφαλής τον Δήμαρχο, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της ΑΝΕΚ στα τοπικά ΜΜΕ ,ανακοινώνοντας επίσης και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.
Ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της απουσίας των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων από την συνέντευξη τύπου.
Στην αρχική του εισήγηση ο Δήμαρχος εξήρε το έργο της ΑΝΕΚ ,και τις ενέργειες που έγιναν μέχρι τώρα γεγονός που κατέστησε την Κάλυμνο, κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και σε άλλα νησιά ενώ έριξε το γάντι και στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν επί της ουσίας ,αρχής γενομένης από την ΑΝΕΚ ενόψει και των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η σύντομη τοποθέτηση του αντιπρόεδρου της ΑΝΕΚ κ.Σκουμπουρδη που τόνισε ιδιαίτερα την πορεία της ΑΝΕΚ, από το 2003 μέχρι σήμερα με κυριότερο χαραχτηριστικο την μείωση της απόστασης από την Κώ που συντελεί και στην όποια μορφή ανάπτυξης του τουρισμού, πέραν των άλλων ενώ αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας όπου κύριος στόχος μετά και την αγορά του νέου πλοίου είναι η διασύνδεση Καλυμνου και με άλλα νησιά, αξιοποιώντας στο έπακρο την ναυτική εμπειρία των ανθρώπων της Καλυμνου.


Στην συνέχεια ο νομικός σύμβουλος της ΑΝΕΚ κ. ΚΑΡΔΟΥΛΙΑΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε την εταιρεία η σημερινή δημοτική αρχή τις οποίας οι οφειλές έφταναν του ποσού της τάξεως των 1.6εκ ευρώ, και σήμερα να παρουσιάζει κέρδος της τάξεως των 262 χιλ ευρώ ,τον οικονομικό απολογισμό μεταφορών των πλοίων της εταιρείας του 2009,το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας, τις διάφορες χορηγίες κ.α.

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ Μ.Λελεκης εστίασε την τοποθέτηση του στις συνθήκες που υπήρχαν πριν την κατασκευή του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ και του ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ και στις προσπάθειες που κατεβλήθησαν έτσι ώστε να φτάσει στο σημερινό επίπεδο λειτουργίας της η εταιρεία του Δημου, ενώ στην συνέχεια η συζήτηση στράφηκε σε ερωτήσεις που υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι που παρέστησαν στην ειδική συνέντευξη τύπου.
Τέλος από τα πυρά της προεκλογικής αντιπαράθεσης (και σε ερώτηση δημοσιογράφου) δεν ξέφυγε και η αντιπολίτευση όπως για παράδειγμα ο επικεφαλής της παράταξης της «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» κ Γαλουζης τον οποίο ο Δήμαρχος χαραχτηρισε «αποσταθεροποιημένο» σε σχέση με την λειτουργία της ΑΝΕΚ βάση του καταστατικού της και όχι μόνο.

-ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!