Μόνιμοι κάτοικοι της Καλύμνου από άλλες χώρες και οικονομικοί μετανάστες , θα παίξουν ενεργό ρόλο

  Όσο και να μη μας φαίνεται αρκετοί ξένοι έχουν κάνει ως μόνιμη διαμονή τους τη Κάλυμνο. Από τη μια έχουμε αρκετούς Εγγλέζους και από άλλες  Εοκικές χώρες συνταξιούχοι κυρίως που έχουν αγοράσει σπίτι στο νησί μας όπου και περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους και , από την άλλη λίγοι οικονομικοί κυρίως μετανάστες .

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου εσωτερικών , δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων  χωρών , εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους , δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για έγκλημα το οποίο συνεπάγεται κατ αντιστοιχία με τους Έλληνες πολίτες , την αποστέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και διαμένουν επί μακρόν στην Ελλάδα.

Αρκεί να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους . Την αίτηση πρέπει να την προσκομίσουν αυτοπροσώπως στο Δήμο μόνιμης διαμονής τους . Επιπλέον απαιτούνται 1. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου νόμιμης διαμονής  σε ισχύ 2. Επικυρωμένο διαβατήριο ισχυρό 3. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης , πρόσφατο  4. Πιστοποιητικό μονίμου κατοίκου – μόνο για εκείνους που έχουν τίτλο διαμονής επικυρωμένο από αστυνομική αρχή.

- Καλύμνικοι Αντίλαλοι


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!