Συγκάλυψη ή ασχετοσύνη; «ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΕ...» (Το κατά περιφερειάρχη Ευαγγέλιον)

Πέρασαν 4 μήνες ,χωρίς η Περιφέρεια να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις ,στον αντιδήμαρχο Α.Σκουμπουρδή για συμμετοχή της επιχείρησης του, σε δημοτικά έργα διά της «πλαγίας οδού» Πέρασαν  4 μήνες, από τότε που η εφημερίδα μας με τίτλο...

«Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ», αποκάλυπτε την συγκαλυμμένη συμμετοχή της οικογενειακής επιχείρησης του Αντιδημάρχου επί των έργων Αγαπητού Σκουμπουρδή, σε δημοτικά έργα ,μέσω Εταιρείας  «Κρούσκου».

Συγκεκριμένα είχαμε αποκαλύψει  τιμολόγια συνολικής αξίας  67.340 ευρώ που είχαν κοπεί από την Εταιρεία “ΣΑΚ.ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε’’ (στην οποία συμμετέχει ο αντιδήμαρχος επί των έργων Α.Σκουμπουρδής κατά ποσοστό 50%) προς την Κοινοπραξία «Ι.ΝΙΣΤΑΖΑΚΗΣ-Γ.ΚΡΟΥΣΚΟΣ &ΣΙΑ-ΤΑΤΣΗΣ Ι» και αφορούσαν σε πόρτες , παράθυρα , ντουλάπες πάγους για το έργο του κτιρίου ΑΜΕΑ στο ΑΡΓΟΣ που έγινε από την παραπάνω Κοινοπραξία για λογαριασμό του  Δήμου Καλυμνίων.

Και όπως  αναφέραμε σε εκείνο το δημοσίευμα η συνεργασία αυτή υπάρχει και σε πολλά άλλα δημοτικά έργα που ανέλαβαν Εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ο κ. Κρούσκος.

Είναι άγνωστο το συνολικό ποσό το οποίο έχει εισπράξει η επιχείρηση του κ. Α.Σκουμπουρδή τα τελευταία  χρόνια από διάφορα δημοτικά έργα με την μέθοδο αυτή.

Φυσικά για το  θέμα αυτό μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα μας  των τεκμηρίων  της συνεργασίας αυτής  του αντιδημάρχου Α.Σκουμπουρδή και τη συμμετοχή του με συγκαλυμμένες ενέργειες σε δημοτικά έργα, θα περίμενε κανείς  την άμεση αντίδραση της  Περιφέρειας αφού εκτός  του ηθικού ,πολιτικού και ποινικού μέρους του ,υπάρχει  και η διοικητική πλευρά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 29 του Δημοτικού Κώδικα ,δεν μπορούν να είναι δημοτικοί σύμβουλοι όποιοι συνδέονται με το Δήμο με εκτέλεση δημοτικού έργου ,ύψους άνω των 5.000 ευρώ ετησίως

Παραθέτουμε απόσπασμα του  σχετικού  άρθρου :

Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι Δήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικού διαμερίσματος, τοπικοί σύμβουλοι ή πάρεδροι:

α) Όποιοι συνδέονται με το Δήμο ή την Κοινότητα ή τα νομικά τους πρόσωπα, εξαιρουμένων των συνδέσμων, με συμβάσεις προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού ή κοινοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας, ύψους άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ συνολικά ετησίως.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα ισχύει για την Περιφέρεια η ευαγγελική ρήση «αγρόν ηγόρασε»

Πριν 40 ημέρες η «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» με πρωτοσέλιδο της και με τίτλο « ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ» είχε επανέλθει στο θέμα ,πιστεύοντας  ότι έστω και μετά από 3 μήνες , ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος,  θα ευαισθητοποιείτο και θα έδινε μία απάντηση σε όλα αυτά που αναφέραμε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα 4 μήνες μετά την πρώτη αποκάλυψη της υπόθεσης από την εφημερίδα μας και 40 ημέρες μετά την υπενθύμιση με νέο δημοσίευμα, τηρείται εκ μέρους  της Περιφέρειας μία περίεργη σιωπή που μας δίνει το δικαίωμα να θέσουμε ευθέως το ερώτημα Συγκάλυψη

ή ασχετοσύνη;

Ευχόμαστε στην καλύτερη περίπτωση να ισχύει το δεύτερο και ότι δεν υπάρχει κανενός  είδους συγκάλυψη που θα επιβεβαιώνει τη  φημολογία  που φέρει υψηλά ιστάμενους τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ της Περιοχής,  να κάνουν παρεμβάσεις και να ζητούν στα πλαίσια της «ΠΑΣΟΚικής συντροφικότητας» αφού και ο εν λόγω αντιδήμαρχος ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο , η συγκεκριμένη υπόθεση να πέσει στα μαλακά. Και το λέμε αυτό, γιατί αν ισχύει κάτι απ’ όσα κυκλοφορούν, τότε οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι τεράστιες σε μία  εποχή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει έμπρακτα ότι η ανοχή σε περιπτώσεις σκανδάλων είναι μηδενική.

Κλείνοντας να επισημάνουμε την μεγάλη και αποκλειστική ευθύνη που  φέρει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, που αφήνει ένα μείζον θέμα με ηθική ,πολιτική αλλά και ποινική διάσταση, να σύρεται στα γρανάζια της κακώς εννοούμενης γραφειοκρατίας ,χωρίς ο ίδιος να παίρνει ξεκάθαρη  θέση, από διοικητικής  πλευράς, ως έχων τη σχετική αρμοδιότητα,  αν και έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από την αποκάλυψη του.

- Νησιωτική Διαδρομή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!