Ο Σάκης …τα παίρνει κι ο Γιώργος…γουστάρει.

Τα ζήσαμε: Τη δήθεν σύγκλιση, την ανίερη έως ανιαρή συμπόρευση, την ιερά συμμαχία.

Ο Σάκης αποχώρησε τότε από την παράταξή του, τη σάρκα εκ της σαρκός του, αυτήν που ο ίδιος ίδρυσε, αφήνοντας παραμονές των εκλογών τον έντιμο Μανώλη στα κρύα του λουτρού να τα βολέψει μόνος του.

Ο Γιώργος έσπευσε να υποδεχτεί την ανέλπιστη «παράδοση» που του προετοίμασε στα καφενεία η «παρέα» του (αυτή που καλύτερή της, δε θα έβρισκε, λέει) καταβάλλοντας το τίμημα της συμφωνίας προς το Σάκη, βέβαια. Αυτό ήταν το σκηνικό της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου.

 

Είναι προς τιμήν του καημένου του Μανώλη που βουβάθηκε, αν και προδόθηκε φτηνά με τη δήθεν δικαιολογία του αποστάτη ότι ο κόσμος ήθελε τότε Δήμαρχο το Ρούσσο (άρα θα έπρεπε όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις να υποστείλουν επίσης τις σημαίες, λες και δεν έχουμε δημοκρατία στον τόπο αυτό, αλλά εξουσία του ενός ανδρός). Είναι φανερό, γιατί ο Γιώργος έσπευσε να εναγκαλιστεί τον μέχρι τότε αντίπαλό του, ο οποίος τον ειρωνευόταν σφοδρά, κι είναι φανερότερο πλέον, γιατί προσήλθε ο Σάκης.

 

Και τότε το θέμα σχολιάστηκε: Ο ίδιος ο αδελφός του Σάκη ωρυόταν για το κατάντημα του αδελφού του. Βλέπετε, αυτός που αποκαλούσε το Γιώργο Αρχομανή (με «Α» κεφαλαίο) και «Καίσαρα» (έτσι «φιλοσοφούσε» τότε ο Σάκης στα καφενεία) κι αυτός που χλεύαζε την ανώριμη πρακτική του Γιώργου να πατά συνεχώς μπανανόφλουδες …ακόμα κι αν χρειαζόταν να ανεβεί στο δέντρο, για να γλιστρά και να πέφτει τελικά ο έρμος, αποφάσισε να προδώσει την παράταξή του και να καταταγεί με τον μέχρι χθες ακατάλληλο για τη θέση του Δημάρχου αντίπαλό του.  Είναι απορίας άξιον, πώς ο «μπανανόφλουδας» μετά από τόσους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του ρήτορα συμφώνησε να συμπορευθούν.

 

Στην πολιτική όμως, όλα γίνονται. Όλα όμως ερμηνεύονται κιόλας στο διάβα του χρόνου.

Ειπώθηκε, νομίζω εύστοχα, ότι η προσχώρηση του Σάκη στο συνδυασμό της συμπολίτευσης, προϋπέθετε ως συμφωνία την καρέκλα του Προέδρου του Δ.Σ. Αυτό ικανοποιούσε τον άλλοτε μεγάλο ρήτορα, γιατί, πρωτίστως, εκτός της δόξας ... θα είχε και τον ανάλογο, προβλεπόμενο μισθό (…και μετά…θα κάααθεσε, όπως έλεγε η διαφήμιση). Με τον τρόπο αυτό θα ήταν εξασφαλισμένη πλουσιοπάροχα και η καθημερινή παράσταση στην πλατεία (έχει έξοδα παράστασης κι η πλατεία, βλέπετε, ειδικά όταν προτιμάται από άλλες ενασχολήσεις).

Αλλά ο Γιώργος; Μα, ένας «αρχομανής Καίσαρ»,  κατά τα λεγόμενα του Σάκη τότε, έχει ονειρευτεί να ενώσει υπό την σκέπη και καθοδήγησή του βέβαια μόνο, δεν το συζητάμε με άλλον αρχηγό, αν ήταν δυνατόν όλους τους αντιπολιτευόμενους, ώστε να μην υφίσταται επικρίσεις και κραδασμούς ο θρόνος του. Να κάνει, ό,τι θέλει πια. Αυτό δεν είναι η δημοκρατία;

 

Ακούς εκεί «αρχομανής» και «μπανανόφλουδας»!  Πάρε ένα καλό μισθό, άλλοτε πολιτικέ των ρητορικών λόγων, να μείνεις άφωνος πια … Για να βγαίνεις και στα κανάλια και να ψέλνεις «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις…», τον «λαοφιλή» κι άλλα τέτοια γλαφυρά, για να σου δώσει, αν ξαναβγεί πάλι… τον εύκολο μισθό (ή έξοδα παράστασης, πιο chic) του προέδρου του Δ.Σ.

Είναι αυτή η συμφωνία κυρίων, πολιτική;


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!