ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ… ΒΟΥΚΑΜΒΙΛΙΑΣ! Ή πως ένα φυτό, οδήγησε σε αδιέξοδο τον Δήμο …

Θα ήταν άκαιρο και αντιδημοσιογραφικό, να μην εναρμονιστούμε κι εμείς με το πνεύμα της εποχής και να μην ασχοληθούμε με τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον τόπο μας. Αφού λοιπόν τελευταία είναι στην επικαιρότητα τα άνθη, οι γλάστρες και τα διάφορα σχετικά, αποφασίσαμε κι εμείς να ασχοληθούμε με αυτά, αλλά θα μας επιτρέψουν οι αναγνώστες μας να το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο. Σε συνεδρίαση του ΔΣ της 9ης Μαρτίου, το σώμα ασχολήθηκε για αρκετή ώρα με ένα …

φυτό! Μια Βουκαμβίλια! Η ΔΑ έφερε το θέμα στην συνεδρίαση του σώματος και ζήτησε να υπάρξει απόφαση από τους Δημοτικούς Συμβούλους για την διευθέτηση ενός φυτού, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγ. Τριάδας.
Ένα καλλωπιστικό φυτό, μια βουκαμβίλια, στην περιοχή αυτή, βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και της λογικής να μην χάσουμε κανένα ψήφο… και όλα αυτά για επτά (7) ολόκληρα χρόνια!
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της 9ης Μαρτίου, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το αίτημα συμπολίτη μας ,που ζητούσε για περισσότερα από 7 χρόνια την κοπή βουκαμβιλιας που βρίσκεται σε δημοτικό χώρο και η ανάπτυξη της προκαλεί μεγάλες ζημίες στην περιούσια του, και όχι μόνο.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το γεγονός ότι όσοι μάλιστα αντιδήμαρχοι είχαν κατά καιρούς στο παρελθόν ασχοληθεί με το θέμα, είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια! Το ΜΕΓΑ αδιέξοδο της Βουκαμβίλιας!
Όπως εξιστόρησε την υπόθεση, ο συμπατριώτης μας κ. Γιώργος Θωμάς, το 2003 είχε υποβάλει αίτηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, και οι οποίες παρόλο που είχαν αποφανθεί, δεν έγινε καμία ενέργεια. Στην συνέχεια και μετά από 2 χρόνια, το 2005 αλλά και σε επίπεδο Δ.Σ το 2007 η ίδια απάντηση, δηλαδή τίποτα. Το ίδιο τροπάρι και το 2008…
Σημειωτέον ότι από την αυτοψία που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναφέρεται σχετικά ότι: «προκύπτει ότι οι ρίζες της βουκαμβίλιας έχουν προκαλέσει φθορά τόσο στο πετρόχτιστο τοιχίο που αποτελεί την είσοδο του ιδιοκτήτη, όσο και στην παλιά στέρνα που υπάρχει στην αυλή του». Η αμέλεια και η προστασία των διαπροσωπικών σχέσεων στο μεγαλείο της, όπως δικαίως αναφέρει ο κ. Θωμάς Γιώργος. Η προέκταση της βουκαμβίλιας -με ότι προβλήματα αυτή δημιουργεί- σε δημοτικό χώρο και παρόλο που αποτελεί διαχείριση διοικητικού χαραχτήρα, «βάλτωσε» και ζητήθηκε η ομοφωνία του Δ.Σ. για δεύτερη φορά και μάλιστα εν όψει προεκλογικής περιόδου.
Τελικά η απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ ήταν να παραμείνει η βουκαμβίλια και, με εκ νέου επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δημου, μέσω σύνταξης τεχνικής μελέτης, θα γίνει εκσκαφή στην περιοχή της ρίζας και θα ενισχυθεί με τσιμέντο, ώστε να αποφθεχθεί η προέκταση της, αλλά και το φυτό να παραμείνει και να μην υπάρξει καταστροφή περιούσιας.

Άραγε το θέμα θα είχε την ίδια μεταχείριση εάν αυτό το φυτό ήταν σε περιούσια δ.σ. όπως καλώς αναφέρθηκε και στο Δ.Σ.;

Πηγή: Παλμός της καλύμνου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!