Όταν ο πολίτης περιμένει απαντήσεις από αυτόν που εκλέγει

Πριν από καιρό ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπου οι πολίτες θα μπορούσαν μέσω διαδικτύου να θέτουν διάφορα ερωτήματα ή προβληματισμούς για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα και επηρεάζουν την ζωή τους. Και να παίρνουν απαντήσεις από τους διάφορους αρμόδιους. Αυτή την νέα διαδικασία είχε ασπασθεί και ο ίδιος ο δήμαρχος αλλά και άλλοι πολιτικοί. Έλα όμως που δεν γίνεται στην πράξη. Τόσα προβλήματα υπάρχουν στο νησί τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς από διάφορα μέσα αλλά δεν μας έχουν δοθεί και οι απαντήσεις που τόσο θέλουν να μάθουν οι Καλύμνιοι. Θέματα όπως η ανεργία, τα σκουπίδια ,το κυκλοφοριακό, η διαχείριση του δήμου και του δημοτικού χρήματος και τόσα άλλα είναι ερωτήματα που χρειάζονται πολλή συζήτηση. Με ποιόν όμως;

Με έναν δήμαρχο που είναι εξαφανισμένος και βγαίνει επιλεκτικά σε δικά του μέσα και απαντά μόνο σε ότι τον συμφέρει ή για να μας πει πως θίγετε βάναυσα από αυτά που γράφουμε ή να διαμαρτυρηθεί για κανένα σατιρικό φωτομοντάζ; Με δημοτικούς συμβούλους που παίζουν στην αφάνεια;


Διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο προσφέρουν αυτή την δυνατότητα. Γιατί όμως δεν αρπάζουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να δοθούν αυτές οι πολυπόθητες απαντήσεις; Μήπως φοβούνται μην εκτεθούν ανεπανόρθωτα και επιδεινώσουν το ήδη βαρύ κλίμα; Όμως δεν είναι καλό αυτό γιατί ο πολίτης χρειάζεται αυτή την επαφή με τον εκλεγμένο από αυτόν πολιτικό, για να νιώθει ότι μπορεί να έχει μια σχέση όπου θα μπορούν να μιλάνε για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οπότε η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική αλλά δεν βλέπω φως στο ορίζοντα. Ίσως όταν δουν τα ζόρια να το επιδιώξουν αλλά θα είναι αργά.

Αν και δεν μου αρέσει να είμαι και εκβιαστικός… αλλά να σας υπενθυμίσω πως είναι υποχρέωση σας και όχι επιλογή σας να λογοδοτείτε στους πολίτες. Δεν σας δώσαμε το δικαίωμα να κάνετε του κεφαλιού σας και να μην δίνετε και εξηγήσεις μετά. Λυπάμαι που το νησί μας δεν έχει δημοτική αρχή με τα κότσια να βγει και να δώσει εξηγήσεις στο κόσμο. Απ’ ότι φαίνεται, τα κουστούμια δεν κάνουν τον άνδρα αλλά ούτε τον πολιτικό!

- Ένα άρθρο που συντάχτηκε απ'ολη την ομάδα "Φωνή του Καλύμνιου" ... Απορούμε με το άνανδρο τρόπο που παίζετε κρυφτούλι και από εμάς τους πολίτες με διαφορετική άποψη από εσάς αλλά και από τα προβλήματα που μας κάνουν δύσκολη τη διαβίωση στο νησί μας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!