Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καλύμνου ... Μια υπόσχεση που έμεινε στο χρονοντούλαπο

Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καλύμνου. Μια υπόσχεση που έμεινε στο χρονοντούλαπο των δεσμεύσεων για την Κάλυμνο. Κάλυμνος ,καλοκαίρι 2009... Ένα καλοκαίρι που θα μας μείνει αξέχαστο. Όχι για ευχάριστο λόγο αλλά για δυσάρεστο αφού το νησί μας κάηκε 4 φορές μέσα σε σχεδόν 1 μήνα. Παρακάτω ακολουθεί το χρονικό των πυρκαγιών: Δείτε το Video...

14 Ιουνίου , πυρκαγιά στα Βλυχάδια –Βοθύνους. Απειλήθηκαν οι ομώνυμες κοινότητες από την πύρινη λαίλαπα. Κάηκαν πάνω από 50 στρέμματα. Αυτή την ημερομηνία θα την θυμάται καλά γιατί η πυρκαγιά αυτή ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί η Φωνή του Καλύμνιου.
15 Ιουνίου, πυρκαγιά στην Χαλή.
21 Ιουνίου, πυρκαγιά στον Άγιο Μάμμα.
16 Ιουλίου, μεγάλη πυρκαγιά στο Καστέλι η οποία επεκτάθηκε μέχρι τα Στημένια στο Βαθύ. Καταστράφηκαν βοσκότοποι .Πρώτη φορά στην Κάλυμνο είδαμε πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν δηλώσεις, ανακοινώσεις ακόμα και από υποψήφιους βουλευτές, υποσχέσεις από διάφορους εμπλεκόμενους (δήμαρχο, περιφερειάρχη κλπ) ότι θα βρεθεί λύση για αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Κάλυμνος, Απρίλιος 2010.Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε. Αποτέλεσμα … Μηδέν. Κάπου χαθήκανε αυτές οι δεσμεύσεις-υποσχέσεις. O κόσμος όμως αναρωτιέται. Πότε επιτέλους θα δούμε φως στον ορίζοντα; Πότε θα πιάσουν τόπο αυτές οι δεσμεύσεις; Γιατί σταμάτησαν να ασχολούνται όλοι όσοι είναι αρμόδιοι; Είπαμε υπάρχουν διάφορα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας αλλά να μην το ξεχνάμε και αυτό. Καλοκαίρι έρχεται ας μην κάνουμε πάλι την ίδια καταγραφή του χρόνου. Και ας ελπίσουμε να μην έχουμε άσχημα αποτελέσματα από πιθανές πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές.


Όσο για το στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων μας δείτε τα και καμαρώστε τα. Βέβαια μας λέει τώρα η Δημοτική Αρχή πως είναι όλα άχρηστα αλλά εμείς θυμόμαστε πως είναι όλα σε λειτουργία ακόμα όταν τα παράλαβε η Δημαρχεία Ρούσσου. Εφόσον όμως «γέρασαν» στα χέρια τους, δεν όφειλαν να τα αντικαταστήσουν; Και η δεξαμενή 12 κυβικών… πού είναι; 1.000.000 € έχεις Δήμαρχε για «προεκλογικά παιχνίδια», γιατί δεν αγοράζετε και κανένα πυροσβεστικό όχημα; Αλλά ξέχασα… ακόμα και αυτό του Λιμενικού Ταμείου δεν μπορούμε να μετακινήσουμε όποτε χρειάζεται γιατί δεν έχει διαθέσιμο οδηγό πάντα ο δήμος … και μην μου το αρνηθείτε γιατί στην μια πυρκαγιά το χειριζόμουν εγώ… οπότε τι να το κάνουμε το νέο πυροσβεστικό;


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!