Η κοινωνική πολιτική της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου (ΑΝΕΚ)

(Συμπληρωματικά σχόλια στο ομώνυμο άρθρο του από 28.02.2010 φύλλου της «Καλυμνιακής»). Διερωτάται  στο ανωτέρω δημοσίευμα ο συντάκτης του:


«Γιατί, ενώ η ΑΝΕΚ δε χρωστάει τίποτα στο Δήμο, του αγοράζει κάδους καθαριότητας, ένα απορριμματοφόρο και είναι στο δρόμο ένα ασθενοφόρο δωρεά στο Νοσοκομείο μας, εις βάρος κάθε φορά των μετόχων της εταιρείας.

Γιατί στα πλαίσια μιας δήθεν κοινωνικής πολιτικής, μια ανώνυμη εταιρεία με το δικαίωμα ότι ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, να ασκεί μια πολιτική επιζήμια για τα δικά της συμφέροντα.

Μήπως ερωτήθηκαν οι μέτοχοι, που ισοβίως θα περιμένουν κάποιο μέρισμα, έστω ενός ευρώ ανά μετοχή, για τις παραπάνω παροχές και δωρεές; Πότε δίδουν μέρισμα οι ανώνυμες εταιρείες; Όταν έχουν ενεργητικό και δεν χρωστάνε τίποτα.

Τί όμως συμβαίνει με την ΑΝΕΚ;  Έχει ενεργητικό αλλά εξακολουθεί να χρωστάει! Δεν είναι όμως αντιφατικό να χρωστάει και να κάνει κοινωνική πολιτική για λογαριασμό του Δήμου, μάλιστα ερήμην και εις βάρος των μετόχων; Αυτά είναι τα απλά λογιστικά και η μόνη μας διαφορά με τον κ. Λελέκη, που ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του , ότι τίποτα δε χρωστάει σαν εταιρεία στο Δήμο, εκείνος, όχι από το υστέρημα, αλλά από το έλλειμμα, αποδεικνύεται τόσο χουβαρντάς».

Συμπληρωματικά σχόλια:

  • Θα θελήσουν στο μέλλον άλλοι (κουτοί) συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε εταιρεία λαϊκής βάσης , όταν η ΑΝΕΚ προσβάλλει τους μετόχους της, αδιαφορώντας κατ' ουσίαν παντελώς για την ύπαρξή τους, ενώ αυτοί είναι που συνέβαλαν με καλή θέληση και με σημαντικό κεφάλαιο στην ίδρυσή της;

  • Μήπως άραγε η ανάδειξη, μετά πολλών επαίνων μάλιστα, από τη δημοτική αρχή του όχι επαρκούς , κατά την άποψή μας, κ. Λελέκη (αυτοναυτολογηθέντος επιπρόσθετα παράνομα στο ΚΑΛΥΜΝΟΣ, άνευ τελικά επιπτώσεων στο «κύρος» και τη θέση του) ως προέδρου μιας τέτοιας εταιρείας, δεν είναι από μόνη της μια σοβαρή ένδειξη της κάκιστης διαχείρισης της;

  • Αυτή, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, είναι η υιοθετημένη  πολιτική πρακτική της παρούσας δημοτικής αρχής: Να παίζει σοβαρά και επικίνδυνα με το μέλλον της ΑΝΕΚ.

  • Ο  χρόνος θα δείξει, πού θα καταλήξουν οι παράλογες πρακτικές του εφοπλιστείν επιπόλαια χάριν εκλογών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!