Η Κατάθεση Ψυχής Του Δημάρχου Και Η Δική Μας Κατάθεση Λογικής

Κύριε Δήμαρχε... Δεν θελήσαμε να παραβρεθούμε στην σημερινή συναισθηματικά φορτισμένη σας ομιλία επειδή από την στιγμή που μας έχετε γυρίσει την πλάτη σας και δεν δέχεστε να συζητήσετε μαζί μας αυτομάτως για μας ήταν λογικό να κρίνουμε πως δεν θα ήμασταν ευπρόσδεκτοι στην ομιλία σας ή στην καλύτερη τον περιπτώσεων θα είχατε στο βάθος του μυαλού σας την ελπίδα πως όλοι θα ερχόμασταν να σας ακούσουμε αλλά δεν θα είχαμε το δικαίωμα να μας ακούσετε και εσείς! Συγνώμη αλλά δεν μπορούσαμε να δεχτούμε αυτό το πλαίσιο στην σχέση μεταξύ Δήμαρχο και Πολίτη!!  Κάτσαμε λοιπόν  και είδαμε όμως από την τηλεόραση  την κατάθεση ψυχής που κάνατε και σκέφτηκα σαν Γιώργος Λιάς, όχι σαν Φωνή του Καλύμνιου να σας απαντήσω!

Έτσι όπως και  να ληφθούν τα μηνύματα αυτής της απαντήσεις να βαρύνουν εμένα και μονάχα εμένα. Να σας βγάλω και από το κόπο να κυνηγάτε τα φαντάσματα ( τα ανώνυμα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα της Φωνής του Καλύμνιου).  Ελπίζω πως αν και δεν μπαίνεις στο κόπο να συζητήσεις μαζί μου πια τουλάχιστον  να μπείτε στο κόπο αν το θεωρείτε σωστό… διαβάστε αυτήν την απάντηση!

Στην ουσία καταθέσατε ένα κατεβατό από ερωτήματα και με χαρά θα σας απαντήσω στα περισσότερα καταθέτοντας την λογική μου!!  Θα σας κατέθετα και εγώ την ψυχή μου αλλά θα γινόμασταν κάτι σαν Αρχαία Ελληνική Τραγωδία. Και έρχομαι λοιπόν στην ουσία του θέματος…

Ξεκινήσατε την ομιλία σας με ένα παράπονο. Παράπονο για τις απουσίες από τον πολιτικό κόσμο το τόπου μας και όχι μόνο. Θα συμφωνήσω και εδώ μαζί σας. Μήπως όμως κάτι βαθύτερο φταίει και δεν ήρθαν να ακούσουν το Δήμαρχο Καλύμνου να καταθέτει την Ψυχή του; Ας το ψαχουλέψουμε λιγάκι. Διακομιχάλης και φίλοι αυτού… αν είχαν έρθει  η αντίδραση που θα δημιουργούταν θα ήταν επικίνδυνη ακόμα και για τους περαστικούς απ’ έξω από του Αναγνωστήριο! Γαλουζής … εδώ μπερδεύομαι λίγο. Εκεί που λες, νάτος, επιτέλους μίλησε ή συμμετέχει ενεργά… έτσι ξαφνικά τον χάνεις πάλι. Ας ελπίζουμε ότι με τον καιρό θα είναι συχνότερη και πιο ουσιαστική η συμμετοχή του. Όσο για τους «πολιτευόμενους» σε ανώτερο επίπεδο, πολιτικούς που δεν σας τίμησαν επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω: Όταν κάποιος «πολιτευόμενος» ήρθε πρόσφατα στην Κάλυμνο να συντονίσει μια ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με εισηγητές νέους Καλύμνιους, εσείς ή έστω και το τελευταίο στέλεχος της παράταξης σας τον τιμήσατε με την παρουσία σας; Τους νέους τους τιμήσατε με την παρουσία σας; Γιατί να σας τιμήσουν εκείνοι;  Αλλά εμείς δεν καταθέταμε ψυχή για να μας τιμήσετε. Την υποστήριξη όλων αυτών τη ζήτησες σήμερα!!  Όσο για τους πολιτικούς σε ανώτατο επίπεδο, δεν μπορώ να είμαι βεβαίως αλλά σαν να μου φαίνετε ότι είτε δεν σας πολύ υπολογίζουν ή την Κάλυμνο δεν πολύ υπολογίζουν.

Παιδικό σας όνειρο να γίνεις Δήμαρχος και οι φιλοδοξίες σας. Ενδιαφέρον κατάθεση εδώ. Ικανοποιήσατε της φιλοδοξίες σας λέτε από την μια αλλά από την άλλη μας λέτε πως κλονίστηκε το όνειρο… εκεί που νόμιζες πως πετύχατε κάτι το ασυνήθιστο καλό συνειδητοποίησες ξαφνικά πως δεν έχει γίνει τίποτα. Δήλωσες πως σταματήσατε την κάθοδο της Καλύμνου και δώσατε όραμα…. Τότε γιατί για πρώτη φορά βλέπεις τόσα καταστήματα κλειστά στον εμπορικό δρόμο όσο ποτέ άλλοτε; Γιατί έχει φύγει όλοι η νεολαία από το νησί μας; Γιατί έφυγαν τόσες οικογένειες αυτό το χειμώνα για Αυστραλία πάλι;  Γιατί δεν έχουμε καράβια; Γιατί σκοτωνόμαστε στις λακκούβες στους δρόμους και εσύ μας λες πως έχουμε το καλύτερο οδικό δίκτυο στα Δωδεκάνησα; Γιατί δεν δημιουργήσατε συνθήκες που θα ευνοούσαν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα που με τόσο ζήλο μας έλεγες δυνατά και ξεκάθαρα. Ξεκαθαρίσατε στα 8 χρόνια το χωροταξικό πρόβλημα του νησιού;  Ακουμπήσατε καθόλου το πρόβλημα με τις παραλίας; Καθαριότητα έχει καταντήσει κωμικοτραγική η κατάσταση; Και τόσα πολλά άλλα !!! Αυτό δεν είναι όνειρο και φιλόδοξο και όραμα… εφιάλτης είναι για τους πολίτες!!

Ρωτήσατε, ποια Κάλυμνο παραδίνουμε; Πέραν από την Κάλυμνο όπως την περιέγραψα πιο πάνω, παραδίνετε και μια Κάλυμνο που δια πλαγίους τρόπους και προβάλλοντας μια τεθλασμένη εικόνα της Καλύμνου καταφέρατε με τους βοηθούς σας  να χωρίσετε στα δύο! Στους μεν ευκολόπιστους που ζουν στο όμορφο κόσμο του Ρούσσου όπως τον παρουσιάζετε και στους δε που έχουν μάθει να βλέπουν την πραγματική εικόνα έξω στους δρόμους, στην βιοπάλη, στην καθημερινότητα με τα ίδια τους τα μάτια!!

Μας είπατε για την χαριστική βολή που σας ήρθε από το παιδί σας. Εδώ ομολογώ πως αυτό το κομμάτι με στεναχώρησε. Με στεναχώρησε που νοιώσατε το ίδιο πράγμα που έχουν νοιώσει εκατοντάδες και ίσως και χιλιάδες Καλύμνιοι γονείς. Αυτές τις ίδιες κουβέντες τις είχα πει και εγώ κάποτε στους γονείς μου… και έχει απόλυτο δίκιο σας λέει , «πατέρα  θα φύγω από Κάλυμνο και θα έρχομαι να σας βλέπω τα καλοκαίρια και στις γιορτές …επειδή δεν αντέχεται η κατάσταση αυτή στην Κάλυμνο» !! Ξέρετε πόσοι το έχουμε πει αυτό επειδή δεν υπάρχει αξιοκρατία στην Κάλυμνο ή γιατί δεν θέλει κανείς να μεγαλώσει το παιδί του μέσα στα ναρκωτικά ή επειδή έχουμε μάθει σαν Καλύμνιοι να βάζουμε ταμπέλες στο κόσμο ή επειδή δεν αντέχει άλλο τους πλημυρισμένους δρόμους ή την ανεπάρκεια στα σχολεία από στέγαση και υλικό… και τόσα άλλα που χαρακτηρίζουν το νησί μας!! Όλα αυτά τα κακά πράγματι κάνουν την καθημερινότητα του Καλύμνιου μια κόλαση και οδηγεί στο να αποκτάει ο κόσμος μια αλλιώτικη κοινωνική συμπεριφορά!! Η φιλοξενία και η συμπόνια για τον συνάνθρωπο έχει πάει περίπατο και σ’ αυτό φταίμε όλοι ακόμα και εσείς σαν Δημοτική Αρχή.

Κάνατε αναφορά στις παλιές φιλικές και χωρίς φόβο και έχθρες γειτονιές.  Που ήταν η συνεργασία με της Δημοτικής Αρχής και του ΑΤ Καλύμνου και άλλους φορείς για να εμποδιστούν τα κακώς κείμενα που αναπτύχθηκαν… Ναρκωτικά… Εγκληματικότητα… Πολεοδομικές παραβιάσεις , κτλ.;

Ρωτήσατε αν εμείς οι πολίτες έχουμε καταλάβει την δύναμη μας σαν λαός; Αν καταλάβαμε ο τι μπορούμε ενωμένοι να απαιτήσουμε με πολιτισμένο τρόπο από τους πολιτικούς μας και το τι μπορούμε να καταφέρουμε;  Προσωπικά πιστεύω πως σιγά – σιγά αρχίζει  ο κόσμος και καταλαβαίνει. Ο ρόλος μας δεν είναι να καθόμαστε με κλειστό το στόμα μας και σταυρωμένα χέρι και να περιμένουμε από τον πολιτικό.  Ο ρόλος μας είναι να συμμετέχουμε είτε σαν μονάδες, είτε σαν σύλλογοι, είτε σαν σωματεία , είτε σαν ομάδες. Να διεκδικούμε από τους πολιτικούς μας!! Να φωνάζουμε και να πιέζουμε όλοι μαζί προκειμένου να καταφέρουμε το αναγκαίο για την σωστή ανάπτυξη του νησιού μας. Όσο για την κουβέντα που λένε οι πολίτες …»Θα τα πούμε στις εκλογές» … λυπάμαι αλλά την λογική αυτή φταίτε οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί το ρίζωσαν αυτό τον τρόπο στην συνείδηση του Έλληνα, όχι μόνο του Καλύμνιου.  Ο έχοντας τους περισσότερους ψήφους στην κωλότσεπη πάντα είχε προνομιακή μεταχείριση από τους πολιτικούς μας. Εάν ο κόσμος ακόμα νοιώθει έτσι τότε είναι δική σας αποτυχία, όλων των πολιτικών, που οι πολίτες ακόμα νοιώθουν έτσι!!

Τα βάλατε με το σύστημα. Εδώ γέλασα ομολογώ.  Και για ποιο λόγο παρακαλώ; ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!! Εκεί ήταν το πρόβλημα το μεγάλο. Λοιπόν εδώ έχω δύο απαντήσεις! Η πρώτη είναι η συνήθεις. Το σύστημα ήταν το ίδιο και θα έλεγα πολύ χειρότερο όταν παραπέμπατε άλλους για τα Εκκλησιαστικά!  Αυτοί δεν ταλαιπωρήθηκαν δηλαδή; Και σαν δεν έφτανε αυτό αλλά μετά την δικαίωση τα σκαλίσατε και πάλι! Στο κόσμο που μεγάλωσα εγώ λένε … «ΑΝ ΕΥΕ FOR AN EYE»! Η δεύτερη απάντηση μου είναι πώς όταν παρακαλάω δύο χρόνια δημοτική υπηρεσία να μου φέρει την παροχή του νερού στο σπίτι μου και μου δεν το κάνει ενώ ο νόμος λέει πως είναι υποχρεωμένη η πολιτεία, δεν φταίει το σύστημα; Όταν σαν δημότης έχω πληρώσει να γίνει κεντρική πλατεία για να τρέχουν και να παίζουν τα παιδιά μου ελεύθερα και ο Δήμος παράνομος παραβλέπει και η πλατεία γίνεται  αυλές για τις καφετέριες, δεν φταίει το σύστημα; Όταν κάποιοι δεν έχουν στεγανούς βόθρους σε παραθαλάσσιες περιοχές και το γνωρίζει ο Δήμος και δεν κάνει τίποτα για να το σταματήσει το κακό, δεν φταίει το σύστημα;  Να σας πω κύριε Δήμαρχε… ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟ!!! Το χειρότερο δε είναι πως είσαστε και εσείς σαν εξουσία ένα γρανάζι στο σύστημα αυτό!!

ΧΥΤΑ… και τι δεν έχει ειπωθεί γύρο από το θέμα! Τόσο καιρό δεν μίλησα ουσιαστικά για το θέμα αυτό μιας και δεν έχω τις εξειδικευμένες γνώσεις. Θα σου πω όμως την γνώμη μου και αν κάνω λάθος ας με συγχωρέσετε !! Πήγα στο ΧΥΤΑ… φωτογράφισα και βιντεοσκόπησα το χώρο. Δεν θα πω πως μου φαίνεται σαν έργα για σχεδόν 1.000.000 €. Σύγκρινα με φωτογραφίες που είδα από πριν το έργο. Αν σας έλεγα το αντίθετο θα ήμουν ψεύτης. Αλλά θα πω πως από την στιγμή που δεν μπορώ να μετρήσω και να υπολογίσω δεν μπορώ και βγω να πω τίποτα πέραν από αυτό που σου λέω εδώ.  Ότι πιστεύω πως υπάρχουν ευθύνες το πιστεύω ατράνταχτα! Ο Δήμος (εξουσία) , σας το έχω ξανά πει εξάλλου, είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί στους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα πάντα!! Όταν μια εφημερίδα για έξι μήνες ρωτάει για το ΧΥΤΑ και δεν απαντάτε γιατί δεν σας αρέσει η «φάτσα» του, τότε έχετε ευθύνη!! Ευθύνη για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα!! Όλα αυτά δε που είπαν τα πρωτοπαλίκαρα σας μόνο μίσος και εκδικητικότητα θα γεννήσουν. Και εδώ όμως έχετε ευθύνη γιατί ενώ θα λείπατε αφήσατε τον Εργολάβο με ένα ανίκανο ,κατά την ταπεινή μου άποψη,  προεδρείο και δηλητηριασμένους  συμβούλους να δώσουν συνέντευξη τύπου για ένα τόσο σοβαρό θέμα! Για το παράπονο σας για τα’ ότι δεν βρέθηκε κανένας να σου πει πως δεν είσαι κλέφτης  δημοσίως… Εγώ δεν νομίζω πως είστε κλέφτης κύριε Ρούσσο. Μπορεί να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το ΧΥΤΑ!!  Θεωρώ όμως πως κάτι δεν είναι σωστά όμως με το όλο πράγμα Σας είπα από την αρχή … δεν μου φαίνεται για τόσα λεφτά το έργο!! Εγώ βλέπω μια μπαζωμένη λεκάνη!

Σκάνδαλο Σκουμπουρδή. Εδώ δήμαρχε αν μας έχουν εξηγήσει σωστά το νόμο, είσαστε πολύ φάουλ!! Χειρότερα και από το ΧΥΤΑ!! Δεν λέω πως ο Αγαπητός Σκουμπουρδής είναι κακώς άνθρωπος ή εγκληματίας αλλά όταν κάτι δεν επιτρέπετε.. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ!! Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά! Αν όλοι μας αρχίσουμε να αγνοούμε τους νόμους που μας δυσκολεύουν τη ζωή τότε θα γίνει χαμός!!! Αναρχία κύριε Δήμαρχε!! Αν ένας νόμος δεν μας κάνει προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, δεν τον αγνοούμε! Ας καταλάβουν απλά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πως αν θέλουν να πολιτεύονται τότε δεν θα συμμετέχουν στην ανάληψη δημοτικών έργων ούτε δια της πλαγίας οδού! Αλλιώς πείτε του Παπανδρέου να αλλάξει το νόμο!!

Μας είπες πως πρέπει η Κάλυμνος να αποφασίσει τι πολιτική και πολιτικούς θέλει. Η Κάλυμνος θέλει νέους πολιτικούς … όχι εν αναμονή για την σύνταξη πολιτικούς και ανθρώπους με όραμα… όχι συμφέρον!  Θέλει πολιτική που θα ελέγχετε όποτε θεωρεί ο κόσμος πως πρέπει.  Τα αποφασίζω (με την πλειοψηφία) και κάνω ότι θέλω ή νομίζω εγώ σωστό δεν περνάει!  Ο νέος Καλύμνιος αρχίζει και αποκτά το θάρρος της γνώμης του και έχει σκοπό να σας την λέει από εδώ και προς και εσείς (η εξουσία) είστε υποχρεωμένη να ακούτε και να συνυπολογίζετε αυτά που σας λέει ο κόσμος!

Αναφέρατε μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε όπως είναι η φτώχεια, η περιθωριοποίηση ανθρώπων και ο εξευτελισμός.  Μας τα έχει πει και ο Διακομιχάλης πιο μπροστά. Είμαι σίγουρος δε πως και ο κύριος Γαλουζής τα γνωρίζει αυτά! Το θέμα όμως είναι πως τα φαινόμενα αυτά  ήδη  έχουν ριζώσει για τα καλά στην κοινωνία μας και τα παλεύουμε κάθε μέρα εδώ και καιρό… τώρα τα σκεφτήκατε πως θα μας χτυπήσουν τη πόρτα! Τώρα που είναι ήδη μέσα στα σπίτια μας!!

Οι γυναίκες της Καθαριότητας. Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να απασχολούνται και μάλιστα γύρο χρόνο!! Είναι απαραίτητες και κάνω πολύ σημαντική εργασία!! Δεν με ενδιαφέρει με ποιον τρόπο. Ας κάτσετε κάτω όλοι μαζί και να βρείτε μια φόρμουλα για αυτό το θέμα!! Σήμερα όμως… όχι αύριο, μεθαύριο!!

ΧΥΤΥ Καλόλιμνο. Εδώ θα σε στενοχωρήσω πάλι!!! Με ποια λογική ακριβώς πάτε να κάνετε ένα νησάκι προστατευμένο αν δεν κάνω λάθος για την φυσική του ομορφιά, ένα σκουπιδότοπο του Αιγαίο; Άλλη λύση δεν υπάρχει; Δεν έχετε εναλλακτική τοποθεσία πέραν από την Καλόλιμνο; Δεν νομίζω πως θα ήταν και ότι καλύτερο να κουβαλάμε όλα τα σκουπίδια του Αιγαίου εδώ  για επεξεργασία!  Θα παρακολουθήσω πάντως το θέμα που θα το φέρετε για συζήτηση .

Αυτά τα λίγα είχα να σας πω. Ελπίζω να μην σας κούρασα αν μπήκατε στον κόπο να το διαβάσετε όλο!

Με εκτίμηση και αναμένοντας την απάντηση σας,

Γιώργος Ν. Λιάς


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!