ΚΑΛΥΜΝΟΣ...ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;

Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι φταίει για την άνευ προηγουμένου κατρακύλα της πολιτικής ( και όχι μόνο) ζωής στην Κάλυμνο. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυσφημούν το νησί και στα κέντρα εξουσίας εκτός Καλύμνου ( η αντιδικία για το ΧΥΤΑ έφτασε μέχρι και τον Πρωθυπουργό και σίγουρα θα υποστούμε τις συνέπιες) και στις συνειδήσεις των πολιτών του νομού μας αφού αποδειγμένα πλέον έχουμε γίνει το ανέκδοτο της Δωδεκανήσου. Ο κάθε πικραμένος γελάει με το χάλι μας.


Σίγουρα δεν φταίνε οι πολίτες. Οι Καλύμνιοι αμήχανοι παρακολουθούν τα γεγονότα απογοητευμένοι για την κατάντια του τόπου , απελπισμένοι για το τώρα και το μέλλον, προβληματισμένοι για το ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο κλέφτης, ψεύτης κλπ. Είναι απασχολημένοι με τα προσωπικά τους προβλήματα και πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν. Τους έχει φύγει η διάθεση, το χαμόγελο και μάχονται για την καθημερινή τους επιβίωση. Δεν ελπίζουν σε τίποτα. Ξέρουν ότι μόνοι τους πρέπει να παλέψουν για την επιβίωση τους.

Δεν φταίνε για την κατρακύλα του πολιτικού συστήματος ούτε οι ίδιοι οι πολιτικοί.
Αυτοί πάντα τσακώνονταν μεταξύ τους, πάντα αλληλοκατηγορούνταν, πάντα έβαζαν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο. Άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο δεν έχει σημασία. Έτσι είναι το πολιτικό μας σύστημα και έτσι θα πορεύεται.

Αφού λοιπόν δε φταίνε οι πρωταγωνιστές ( ούτε οι πολίτες ούτε οι πολιτικοί) ποιος φταίει για την άνευ προηγουμένου κατρακύλα? Κατά την γνώμη μου φταίει ένα σημείο των καιρών. Η ύπαρξη και ο τρόπος λειτουργία ενός συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού που έχει θέσει ως μοναδικό σκοπό λειτουργίας του την διατήρηση στην εξουσία της παρούσας δημοτικής αρχής.

Τα ΜΜΕ ως γνωστών έχουν τεράστια ισχύ και κατά τα κοινώς λεγόμενα αποτελούν την τέταρτη εξουσία. Οι δημοσιογράφοι μέσω των εκπομπών τους μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας και διαμορφώνουν καταστάσεις και συνειδήσεις. Μπορούν να επηρεάσουν κατά το δοκούν τους ψηφοφόρους, να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να χειραγωγούν τους πολίτες. Είναι γνωστή σε όλους η δύναμη των καναλιών και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Στην Κάλυμνο λοιπόν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια ένας τηλεοπτικός σταθμός με βασικό του άξονα μια κατά τα λεγόμενα των παρουσιαστών, προπαγανδιστική θα έλεγαν όλοι οι υπόλοιποι Καλύμνιοι, που στην ουσία μοναδικό της σκοπό έχει την επανεκλογή της δημαρχίας Ρούσσου. Άραγε γιατί?

Στην εκπομπή αυτή λοιπόν καλούνται ως επί το πλείστων ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δ.Σ, οι αντιδήμαρχοι και γενικότερα όσοι πρόσκεινται στην Δημοτική αρχή. Στην φιλικότατη συζήτηση που ακολουθεί εκθειάζεται ο Δήμαρχος και η ομάδα του, αναδεικνύονται τα σημαντικότατα έργα που γίνονται την Κάλυμνο, όπως το μπάλωμα μιας τρύπας στην άσφαλτο, τεκμηριώνετε το αλάθητο του Δημάρχου ο οποίος στα 7 χρόνια της εξουσίας του δεν έχει κάνει ούτε ένα λάθος ( αν ποτέ ο Δήμαρχος σε κρίση αυτοκριτικής επισημάνει ένα τυχόν λάθος του αμέσως ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει να επαναφέρει την τάξη πείθοντας τον δήμαρχο για το αλάθητο του και στο τέλος όλοι συμφωνούν ότι όντως ισχύει το αλάθητο) , επισημαίνεται η κακότητα και η ανικανότητα των πολιτικών του αντιπάλων, επισημαίνεται η αναπτυξιακή τροχιά της Καλύμνου ( η οποία είναι ορατή μόνο από τους παραβρισκόμενους), η ευημερία και η αισιοδοξία των κατοίκων ( ασχέτως αν αγωνιούν για το μεροκάματο), αναφέρονται τα πάμπολλα έργα που θα πραγματοποιηθούν και τα πάμπολλα εκατομμύρια που θα δαπανηθούν ( ταυτόχρονα οι τηλεθεατές ψάχνουν την τσέπη τους μήπως και τηλεπαθητικά τους μεταφερθεί κανένα ευρώ) και στο τέλος οι τηλεθεατές αν έχουν πιει και καμιά μπύρα ( η εκπομπή προβάλετε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος ) πιστεύουν ότι ζουν σε άλλη χώρα ώσπου βέβαια να συνέλθουν και να προσγειωθούν στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουν.

Βέβαια στην εκπομπή εμφανίζονται και πολιτικοί αντίπαλοι του δημάρχου και πολίτες που δεν υποστηρίζουν την Δημοτική Αρχή (σπανιότερα βέβαια). Γι΄αυτούς το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Μόλις ο συνεντευξιαζόμενος εκφράσει την αντίθεση του στη Δημοτική αρχή αρχίζει η ολομέτωπη επίθεση των δημοσιογράφων. Ο ατυχής συνεντευξιαζόμενος προσπαθεί απεγνωσμένα να εκφράσει την γνώμη του αλλά που τέτοια τύχη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αντιπολιτεύεται το Δήμαρχο και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να έχει άλλη άποψη. Αφού ακούσει ότι ακούσει θα φύγει εξαγριωμένος από μόνος του ή εκδιωκόμενος από την εκπομπή και πιθανότατα θα αναρωτάτε τι ήθελε και πήγε. Το του από τους δημοσιογράφους θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση του και αν τύχη και είναι και πολιτικός αντίπαλος του Ρούσσου θα συνεχιστεί και σε επόμενες εκπομπές κατά την απουσία του.

Προβάλλονται και ρεπορτάζ. Σε αυτά ανούσια έργα παρουσιάζονται ως κοσμογονίες.
Κακοτεχνίες ή έργα που πληρώθηκαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν δεν προβάλλονται ποτέ. Προβλήματα, ζημίες, μάστιγες του νησιού δεν φαίνονται. Στον φακό προβάλλεται και μεγαλοποιείται ότι εξυπηρετεί την Δημοτική αρχή και αποκρύπτεται ότι την βλάπτει.

Η ζημία που προκαλεί αυτή η εκπομπή στην τοπική κοινωνία είναι τεράστια. Παραπληροφορεί τους πολίτες και αποκρύπτει την αλήθεια. Εξαγριώνει τους πολιτικούς αντιπάλους του Ρούσσου και δεν τους επιτρέπει να εκφράσουν ήρεμα και απερίσπαστα την γνώμη τους που ίσως να είναι προς όφελος του νησιού, καλλιεργεί το μίσος και την αντιπάθεια μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων, διχάζει τους πολίτες, καταδιώκει και συκοφαντεί ευυπόληπτους πολίτες που τυγχάνει να μην συμφωνούν με το δήμαρχο ( είχα εγώ ο ίδιος προσωπικά αυτή την εμπειρία), χαϊδεύει τα αυτιά της δημοτικής αρχής, την καθησυχάζει , ενεργεί ως κόλακας και την εμποδίζει να δει την οικτρή πραγματικότητα που διανύει η Κάλυμνος. Πιστεύω ότι οι εν λόγο δημοσιογράφοι κατάφεραν να υπνωτίσουν την δημοτική αρχή και είναι οι κατουσίαν ρυθμιστές της πολιτικής και όχι μόνο σκηνής στην Κάλυμνο. Η δημοτική αρχή μετέτρεψε (ίσως άθελά της ) την συγκεκριμένη εκπομπή από εργαλείο προπαγάνδας (που στην αρχή επεδίωκε ) σε υπέρ-αρχή. Το τίμημα όμως θα το πληρώσει γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο χαζός όσο θέλουν να πιστεύουν οι προπαγανδιστικές δημοσιογράφοι.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους. Οι πολιτικοί βρίσκονται σε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση και κόντρα μεταξύ τους με θύμα την ανάπτυξη και ευημερία του νησιού, οι πολίτες υποφέρουν από τη φτώχια, την ανεργία τη μιζέρια του νησιού, σπαταλούνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ανούσια ή απραγματοποίητα έργα, οι κάτοικοι να μεταναστεύουν αλλού για εξεύρεση εργασίας, οι νέοι άνεργοι και απογοητευμένοι να καταλήγουν στα ναρκωτικά κλπ.

Η μεγαλύτερη επιτυχία αν καταφέρουμε και ανατρέψουμε εμείς οι Καλύμνιοι το παρόν πολιτικό σκηνικό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είναι η απαλλαγή μας από την δημαρχία Ρούσσου αλλά η απαλλαγή μας από την συγκεκριμένη εκπομπή αφού λογικά θα σταματήσει να εκπέμπει αφού δε θα υπάρχει αντικείμενο για αυτήν και λόγος ύπαρξης της.

Σταμάτης Εμμ. Κουτούζης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!