Εικονικός Πόλεμος πάνω από τα Ιμια

Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο, ξέσπασε όταν μια ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στις νησίδες Ιμια (Kardak τα αναγράφει η Χουρριέτ), στο λογισμικό Google Earth. Δύο μικρά νησάκια του Αιγαίου που έχουν φέρει την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου πριν από 14 χρόνια έχουν γίνει πλέον το πεδίο μάχης για ένα εικονικό πόλεμο.Η ένταση αυξήθηκε όταν Τουρκοι τοποθέτησαν μια φωτογραφία με τουρκική σημαία και Τούρκους καταδρομείς με σκάφος zodiac στα νησάκια, που βρίσκονται περίπου επτά χιλιόμετρα από την Αλικαρνασσό (Bodrum) και 10 χιλιόμετρα από το Ελληνικό νησί της Καλύμνου.

Ενώ η ελληνική σημαία τοποθετήθηκε πριν από δύο μήνες οι φωτογραφίες των Τούρκων αφαιρέθηκαν απο το σύστημα του Google Earth, μετά απο καταγγελίες.
Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει απο την εφημερίδα Vatan
Υπάρχει αναφορά τέλος στο Ιστορικό της Κρίσης των Ιμίων με την προσάραξη του Τουρκικού πλοίου, την τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας απο τον δήμαρχο Καλύμνου και έναν Ιερέα, την υποστολή της και την τοποθέτηση Τουρκικής Σημαίας απο Τουρκους Δημοσιογράφους,την εμπλοκή του Τουρκικών και Ελληνικών Δυνάμεων, την ανταλλαγή δηλώσεων Τανσού Τσιλέρ και Κώστα Σημίτη και την μεσολάβηση του απεσταλμένου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα. Απουσιάζει η όποια αναφορά στην πτώση του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες αξιωματικοί (Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός).
Σε μια φωτογραφία του Panoramio στη διεύθυνση http://www.panoramio.com/photo/22092874 ένας ανεγκέφαλος τούρκος πρόσθεσε με photoshop μια τουρκική σημαία στα Ιμια.
Η φωτογραφία εμφανίζεται επίσης και στο google maps και google earth.
Οποιοσδήποτε στον κόσμο χρησιμοποιήσει το Google Earth, πιθανό να νομίσει ότι τα Ίμια είναι Τούρκικα! Αλλά υπάρχει και χειρότερο! Πατώντας στη λειτουργία «αναζήτηση» του Google Earth τη λέξη Imia, βγάζει στο χάρτη και κείμενα όπου στα ελληνικά μας πληροφορεί ότι είναι ακατοίκητες Ελληνικές βραχονησίδες, ενώ στα αγγλικά, όχι μόνο δεν το αναφέρει, αλλά έχει και εκτενές κομμάτι της ιστορίας της διεκδίκησης των νησιών από Τούρκους και Έλληνες, από το 1947 που μας παρέδωσαν τα Δωδεκάνησα οι Ιταλοί! Μάλιστα σε ένα από τα κείμενα στα αγγλικά γράφει: «Η αμφισβήτηση των Ιμίων-Καρντάκ είναι μέρος της αμφισβήτησης του Αιγαίου...» («The Imia-Kardak dispute is part of the larger Aegean dispute...») και συνεχίζει με αναφορά όλων των θεμάτων που έχει θέσει η Τουρκία στο Αιγαίο!
O Τουρκικός τύπος σχεδόν καθημερινά αναφέρεται στα Ιμια και στην αλιεία της Τσιπούρας απο Ελληνες και Τούρκους Αλιείς.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=3109&catID=18&pubID=1


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!