Ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε ή σας τρομάζει το χτυπάτε!!

Για ένα πράγμα δεν έχω πέσει έξω και δεν είναι άλλο από το να πιστεύω ότι η πολιτική είναι ένας βόθρος που όχι απλός βρωμάει αλλά έχει παρά γεμίσει και τα σκ@τ@ προσπαθούν να μας παρασύρουν μαζί τους….


Μαθαίνω γεμάτος θλίψη πως τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου, και οι ελεγχόμενοι από αυτούς δημοσιογραφίσκους κατηγόρησαν και επιτέθηκαν προφορικά σε μια εκλεγμένη από τον λαό δημοτική σύμβουλο, μια νεαρή και καθόλα άξια εκλεγμένη αντιπρόσωπο του Καλυμνιακού λαού.  Ενός λαού ο οποίος έχει την δύναμη μέσω τον εκλογών να ανεβοκατεβάζει  δημοτικές αρχές.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο κήρυξαν τον «πόλεμο» στην δημοτική σύμβουλο… Μήπως για το νεαρό της ηλικίας της; Μήπως επειδή δεν πήγαινε με τα νερά τους; Μήπως επειδή η γνώμη της ήταν αντίθετη με την δική τους; Μήπως επειδή σε κάποιον έπρεπε να ξεθυμάνουμε λόγο των προσωπικών προβλημάτων τους; Μήπως επειδή ήξερα κάτι που δεν έπρεπε να πει; Μήπως μίλησε η ανάγκη για να βρουν τρόπο να παραμείνουν σε θέση ισχύος ακόμα και αν σημαίνει να εκμηδενίζουν την αξιοπρέπεια ενός νέου ανθρώπου; Μήπως μιλούσε το ποτό και όχι η λογική;

Η αλήθεια είναι πως καρφί δεν μου καίγεται για τον λόγο που έγινε αυτό που έγινε… η πράξη μετράει και όχι ο λόγος… το αποτέλεσμα της πράξης για άλλη μία φορά ενισχύει την άποψη που είχα και έχω για την πολιτική στο νησί μας. Είναι σάπια, γέρικη και  ανήμπορη να ανταπεξέλθει  τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα προβλήματα που εμφανίζονται καθημερινά στον τόπο μας. Η ανεργία συνεχώς ανεβαίνει και αυτοί (οι ολιγάρχες) απλώς την κοιτάζουν, τα ναρκωτικά έχουν ξεσαλώσει και πλέον το περίεργο και κατακριτέο δεν θα είναι για το ερώτημα του ποιος παίρνει ναρκωτικά αλλά για το ποιος δεν παίρνει!! Τα αρχαία μας παραμένουν σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης και καθημερινά οι καταστροφές που επενεργούν απάνω τους από ληστρικές  επιδρομές (από αρχαιοκάπηλους) και καιρικά φαινόμενα θα είναι ανεπανόρθωτες, αν και ως γνωστόν την μεγαλύτερη καταστροφή τους την προσφέρει η δημοτική αρχή με την φιλοσοφία του … δεν γαμ@@ται !!! Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί χωρίς να μπορούν να βρουν μια εφαρμόσιμη λύση, οικολογία, άγνωστη λέξη για τους πολιτικούς μας, κοινωνική πολιτική την έχουμε διαγράψει και αυτήν από το λεξιλόγιο μας. Λιμάνι… ένα μπάχαλο!! Τουρισμός …κάθε πέρσι και καλύτερα!! Θα έλεγα σε γενικές γραμμές πως επικρατεί ολιγαρχική αναρχία με δόσεις τρέλας, αυταρχισμού και αρρωστημένης φαντασίας.  Ποιος πληρώνει την νύφη; Όλοι εμείς που ζούμε αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις (αν και δεν βλέπω κάτι το κωμικό).

Έχω την εντύπωση πως στις εκλογές ψηφίζουμε τους καλύτερους και δεν εννοώ καλύτερους σε θέμα ομορφιάς, σπουδών, ύψους, και με βάση σε ποιόν πάει καλύτερα η καρέκλα! Εννοώ καλύτερους στο να μπορούν να καλυτερέψουν την καθημερινή ζωή του νησιού μας, καλύτερους από άποψη προγραμματισμού. Καλύτερους από άποψη προς το νησί και τον πολίτη του. Ψηφίζουμε τους πιο καπάτσους  και ψηφίζουμε αυτούς που ξέρουν να χτυπούν την γροθιά τους όπου και όταν πρέπει!!

Να μιλήσω λοιπόν ολίγον ανοικτά σε πιασάριακη γλώσσα… Η δημοτική σύμβουλος λοιπόν που της τα ‘χωσαν επειδή είχε το θάρρος να εκφράσει την γνώμη της , πιστεύω όπως λέμε λαϊκίστικα πήγαινε ξεβράκωτη στα αγγούρια  … εννοώ (για να μην παρεξηγηθώ) πως μπήκε ως μέλος σε μια δημοτική αρχή όπου οι συνάδελφοι της είναι σαρκοβόρα ζώα, ύαινες έτοιμες να κατασπαράξουν η μια την άλλη μόνο και μόνο για να κάτσουν στην καρέκλα.  Ο μόνος σκοπός και στόχος τους είναι το πώς θα περάσουν αυτά τα τέσσερα χρόνια (including  τα μηνιάτικα που πέφτουν κανονικά) έτσι ώστε να ξαναδώσουν πάλι υποψήφιοι μήπως και καπαρώσουν πάλι μια καρέκλα… να είναι μπροστά στην «καθημερινή» κάμερα, να γράφουν εγκωμιαστικά άρθρα οι «κατευθυνόμενοι» του ΜΜΕ για αυτούς και να τρέχουν από εκδήλωση σε εκδήλωση στην πρώτη θέση λες και ίδρωσαν για να βάλουν τις καρέκλες τις εκδήλωσης … (αυτοί είναι τα αγγούρια της παρομοίωσης).

Μιλάμε για ήθος και αξιοπρέπεια και για το αν έχουν ή όχι… και ερωτώ, Ποιος τα έχασε για να το βρούν εκείνοι; Μιλάμε  για αποκλεισμό των νέων από ομάδες και συζητήσεις, μιλάμε για διακρίσεις εκ μέρους του Δημάρχου… και αναρωτιέμαι αν εξαιρέσουμε τον Δήμαρχο όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι; Μας έχουν χ@σμ@νους με όλη την σημασία της λέξης για τρία χρόνια και τον τελευταίο  χρόνο όλοι ξαφνικά μας θυμούνται. Βλέπουμε τους θα-θα-δες στα μπαλκόνια και τα πρόσωπα τους δεν είναι γνωστά σε εμάς … και αν είναι, είναι επειδή τους βλέπουμε αραιά και πού στα τοπικά κανάλια … είναι αυτοί που εκλέξαμε και την άλλη μέρα της εκλογής τους μας ξέχασαν.

Δεν μας χρωστάνε καμιά συγνώμη αυτοί … εμείς χρωστάμε μια συγνώμη σε εμάς που τους ψηφήσαμε και τους ξαναψηφίσαμε χωρίς να δούμε καμιά αλλαγή!!


Λέμε και ξανά λέμε ότι κανείς δεν ακούει τον νέο Και ότι μας έχουν χ@σμ@νους  … τότε ίσως να έφτασε η ώρα να αρπάξουμε την ευκαιρία και να τους χ@σ@@με και εμείς … κάνω μια πρόταση λοιπόν την οποία έχω ξαναθέσει  στο παρελθόν… Ας κατεβάσουμε νέους σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, νέους που δεν έχουν σαπίσει κοντά σε πολιτικάντηδες, νέους που δεν θα βάλουν νερό στο κρασί τους, νέους που αυτό που θα τους νοιάζει να είναι το καλό του νησιού μας. Δεν χρειάζεται να είναι σπουδαγμένος, ούτε να έχει πιάσει τα 50 ως ηλικία.
Ας είναι οικοδόμος, ας είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ας είναι απλός και τίμιος εργαζόμενος, ένας βιοπαλαιστής, ένας σουβλατζής … και γιατί όχι ένας ιδιοκτήτης προποτζίδικου… γιατί όχι ακόμα και παππάς. Δεν πρέπει  να κοιτάμε το πολιτικό κοιτάμε το πολιτικό χρώμα που κουβαλάει ο καθένας, ας είναι κόκκινοι, πράσινοι, μπλε και πολύχρωμοι. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να είναι άξιοι των προσδοκιών μας!!

Μήνυμα προς τους νέους που σκέφτονται να κάνουν αυτή την ηρωική κίνηση… Υπάρχει η περίπτωση να εκλεγείτε … μπορεί όμως και όχι … τι είχαμε και τι χάσαμε; Άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει , το οικονομικό… ψαχτείτε λίγο περισσότερο γιατί δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα! Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται!! Ας κάνουμε κάτι για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας ακόμα και για εμάς τους ίδιους!! Αρκετά πλέον με την αδιαφορία και την ανημποριά  των πολιτικών μας ώστε να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα μας. Αρκετά πλέον με τις κλειστές συνελεύσεις που το βασικό σύνθημα τους είναι το «αποφασίζουμε και διατάζουμε»!! Αρκετά με την πολιτική αποχαύνωση. Αρκετά πλέον με τις ψεύτικές υποσχέσεις και το δήθεν ενδιαφέρον τους… ΑΡΚΕΤΑ!!!!

ΥΓ*  Θα ήθελα να μην αλλοιωθεί το περιεχόμενο της επιστολής και να αναρτηθεί ατόφιο.


ΥΓ** Με τους όρους Δημαρχιακή αρχή και πολιτικούς, αναφέρομαι στους πάντες που κατέχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο … (ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις).

ΥΓ*** Φίλε Γιώργο Ν. Λιά, πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να κατέβεις υποψήφιος. Ξέρεις πως έχεις φίλους που θα κάνουν ότι μπορούν να σε βοηθήσουν…


- Aprilia DorsoduroΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!