ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ((8/01/10)

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ((8/01/10) Σε ρυθμούς μηνυτήριων αναφορών ,αγωγών και έντονων αντιπαραθέσεων αφού -άλλωστε διανύουμε και προεκλογική περίοδο- από τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις θα κινηθεί η Κάλυμνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του επόμενου Νοεμβρίου . «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Την μηνυτήρια αναφορά και κατάθεση της ερευνάς πού έγινε εκ μέρους της παράταξης Διακομιχαλη προ ημερών «κατά παντός υπευθύνου» αλλά, φωτογραφίζοντας κυρίως επί της ουσίας τον Δήμαρχο, σειρά τώρα είχε η «αντίπερα όχθη» να υποβάλει τις δικές της μηνύσεις.
Διορία ολίγων ημερών έδωσε ο δήμαρχος στον Διακομιχαλη-Τατση για να ζητήσουν δημόσια συγνώμη,αλλιως θα υποβάλει μήνυση ενάντιων τους.
Επιφυλακτικοί για την χρήση των διαδικασιών που απορρέουν από τον νόμο θα κάνουν και οι υπάλληλου της Τ/Υ
Μήνυση κατά των Τατση και Διακομιχαλη ανεξάρτητου δημόσιας συγνώμης ήταν η απάντηση της εργολήπτριας εταιρείας 3Κ διάμεσου του κ Ν.Κρουκου.

Το διαταυτα όμως πέρα και έξω από οποιαδήποτε δικαστικής ,πολιτική η` όποια άλλη αντιπαράθεση ,ακόμα και προσωπικής αξιοπρέπειας –να μας επιτραπεί ο όρος- είναι ότι ένα μεγάλο έργο υποδομής όπως αυτό του ΧΥΤΑ περνάει σε δεύτερη μοίρα (ίσως και 3η, Ποιος ξέρει;)που έχει ως αποτέλεσμα 17.000 κάτοικοι ενός νησιού και εν έτη 2010 να αναπνέει καθημερινά τις διοξίνες που εκπέμπονται από την περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία αλλά και να διατηρείται μια κατάσταση η οποία αποτελεί προσβολή για τον ίδιο τον πολιτισμό μας και την γενικότερη εικόνα του νησιού ..
Σίγουρα οι όποιες καταγγελίες εις βάρος κάποιων(ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο) και η προσφυγή στην δικαιοσύνη, που θα δυναμιτίσει τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών ,είναι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί το νησί στην παρούσα φάση.
Όσον «άκαιρο» και να ακούγεται όμως θα πρέπει να ειπωθεί –τουλάχιστον για κάποιον που θέλει να σέβεται τον εαυτόν του -είναι ότι ένα μεγάλο έργο χάθηκε, και οι ευθύνες είναι κάπου μεταξύ συνεντεύξεων επί συνεντεξεων,πολιτικων αντιπαραθέσεων ,σκοπιμοτήτων ,ακόμα και παθών του παρελθόντος, που εύκολα περνούν στην «λήθη», μέσα σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι αυτή της Καλυμνου.
Σε μια αίθουσα που θύμιζε κατά πολύ αυτές των τις δικαστικών ,συνεδρίασε το Δ.Σ που είχε ένα αποκλειστικό θέμα ,την ενημέρωση και εξέταση καταγγελιών Διακομιχαλη Δημήτρη για το έργο «ΧΥΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ»,δόθηκε η συνέχεια του θέματος που είχε προκύψει πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.
Εισηγητές οι οποίοι είχαν προσκληθεί να είναι ήταν ο Δήμαρχος, Διακομιχαλης Δημήτρης, Ανάδοχος του έργου, Χούλλης Σπύρος, Ζωγραφάκης Μιχαήλ, Κλήμης Δημήτρης, Καμμά Στέλλα, Φρατζής Ιωάννης, Εκπρόσωπος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου – 3ο ΚΠΣ .
Ένα κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο ,με σωρεία στοιχείων που παρέθεσαν οι εκπρόσωποι της 3Κ , με τοποθετήσεις των υπάλληλων της Τ.Υ, αλλά και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου όπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα ήταν τα κυριότερα χαραχτηριστικα της ειδικής αυτής συνεδρίασης του ΔΣ. Φυσικά η δικαστική ατμόσφαιρα της συνεδρίασης αλλά και η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης όπου θα δινόταν η ευκαιρία να ακούγονται και οι δυο πλευρές συμπληρώνουν την εικόνα της ειδικής συνεδρίασης .

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αφού ανέγνωσε την επιστολή του Δ.Διακομιχαλη προς το σώμα που όπου συν τοις άλλοις ανέφερε «ότι το Δ.Σ θα έπρεπε να συνεδριάσει με ένα μόνο θέμα στην Η.Δ την διατύπωση του αιτήματος για την επίσπευση των διαδικασιών διερεύνησης της υπόθεσης και αντί να διενεργήσετε ΕΔΕ υποχρέωση που προκύπτει από τον νομο,συγκαλειται ΔΣ για να το μετατρέψετε σε λαϊκό δικαστήριο παρουσία μάλιστα του εισαγγελέα ΚΩ.» .Συνεχίζοντας η επιστολή και απευθυνόμενη προς το δήμαρχο προς το τέλος της αναφέρει «Εάν δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα σας καλούμε να ορίσετε πραγματογνώμονες κοινής αποδοχής και αδιαμφισβήτητου κύρους που θα ασχοληθούν με τις καταγγελίες μας επειδή είμαστε σίγουροι για ην ορθότητα της έρευνας μας».
Στην συνέχεια ο κ Ζερβός διάβασε και επιστολή της κας Ψαρομπα η οποία δήλωνε ότι επειδή το θέμα βρίσκεται στην δικαιοσύνη δεν θα να παραστεί στην συνεδρίαση.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε τελευταία επιστολή προς το Προεδρείο του ΔΣ του κ Διακομιχαλη όπου αναφερόταν σε απειλή του κ Κρουσκου σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού,διαχωριζωντας την θέση της παράταξης ότι διασφαλίζουν το δημόσιο όφελος.
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος ,ο οποίος αφού αναφέρθηκε σε προσωπικό επίπεδο, στα πρόσωπα της Τ.Υ που φωτογραφίζονται από την καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ανέφερε έγγραφο το οποίο για πρώτη φορά έδωσε στην πραγματικότητα με μοναδικούς αποδέκτες μεταξύ άλλων και τον πρώην Γ.Γ της Περιφέρειας κ Χ.Κοκκινο.
Επιστολή απευθυνόμενη προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ,τον ΥΠ.ΕΣ, τον υπουργό υποδομών και δικτύων κ ΡΕΠΑ ,τον Γ.Γ της περιφέρειας κ Μπρακουματο, τον προϊστάμενο της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής ΠΕΠ Ν.Αιγαιου κ Βουτσινο, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και την ΤΟ ΠΑΣΟΚ Καλυμνου.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος αφού αναφέρετε στην καταγγελία του πρώην δημάρχου και τις αναγκαίες πληροφορίες για το έργο, εκφράζει την άποψη του για τις συνέπειες αυτής της ενέργειας του πρώην δημάρχου «Με την ενέργεια αυτή ,έχει σπείρει ένα κλίμα βαρύ και αποπνιχτικό στην τοπική κοινωνία για να αλλάξει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε όρους σκανδαλολογίας και στην λογική του «όλοι τα ίδια είναι» αναφέρει σε μια από τους 5 άξονες της απόψεως του. Ενώ σε ένα άλλο άξονα τεκμηρίωσης της άποψης του και συνεχίζοντας ο δήμαρχος στην επιστολή που έστειλε στις 31/12 09 αναφέρει χαραχτηριστικα «Με την ενέργεια του αυτή σκοπεύει να παραλύσει την λειτουργία του Δημου ,αφού η λογική αυτής της ενέργειας σημαίνει πλέον ότι για οποιαδήποτε δαπάνη του Δημου δεν έχει πλέον κανένα ενδοιασμό να την στέλνει στον εισαγγελέα και να αντιστοιχίζει πάντα ως υπόδικους τους αντιστοίχους ανάδοχους ,τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες .Έτσι την στην προεκλογική χρονιά του 2010 σκοπεύει να μηδενίσει την παραγωγή έργου από τον δήμο»
Πριν πάρει τον λόγο ο εκπρόσωπος της εταιρείας 3Κ κ Ν.Κρουσκος για την τοποθέτηση της εταιρείας επί της καταγγελίας, ο δήμαρχος διάβασε και την απαίτηση του αλλά και απαίτηση της πολιτικής (και εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής ) όπου μεταξύ άλλων αναφέρει « να κάμετε ότι είναι δυνατόν ο καθένας από τον ρόλο του ώστε να ελεγχθεί αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μηχανισμό και θεσμικό εργαλείο έχετε στη διάθεση σας.».Για να συνεχίσει λέγοντας και αφού αναφέρει τα έγγραφα τα οποία έχει ήδη αποστείλει στους αρμόδιους φορείς και την απαίτηση να βρίσκεται στο ΔΣ ο προϊστάμενος της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής Ν.Αιγαιου και ο Γ.Γ της περιφέρειας, «την αμέριστη εμπιστοσύνη του σε όλα τα στελέχη του Δημου και ειδικά στην Τ.Υ ότι σίγουρα θα αποδειχθεί στο τέλος η γελοιότητα και το κωμικοτραγικό της υπόθεσης»
«Δώστε μου το δικαίωμα να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι να πείσω τα παιδία μου ότι αξίζει ο κόπος που ο πατέρας τους αγωνίζεται για το νησί μας μαζί με τόσους άλλους συμπολίτες μας , ότι το παράλογο ,το αδιστακτο,το εκφοβιστικό ,το σκοτεινό ,το μίζερο δεν θα νικήσου ότι το ΠΑΣΟΚ πραγματικά προχωρά στην αναμέτρηση του με ότι παρόμοιο φέρει στους κόλπους του ,ότι μπορούν να σχεδιάσουν την ζωή τους σε μια Κάλυμνο της δυσκολίας αλλά και της περηφάνιας ,ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Κάθε καθυστέρηση βυθίζει πλέον το νησί μας σε μια ανωμαλία καταστροφική για όλα τα θέματα και την νεολαία μας ιδιαίτερα.»συνεχίζει την απαίτηση του διαμέσου της επιστολής του ο δήμαρχος ,για να την ολοκλήρωση τέλος λέγοντας «πιστεύω στο πολιτικό σας ένστικτο και στην αντίληψη σας .Περιμένω την άμεση δράση σας .Δεν είναι αυτή η Κάλυμνος.»
Ο εργολάβος της 3Κ κ Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ ανέφερε ότι αφού πληροφορήθηκε τα τεκτονεμενα την περίοδο των γιορτών ενώ εκείνος ήταν εκτός Καλυμνου ,αναφέρθηκε σε παλιότερες κόντρες του με τον Διακομιχαλη όσον αφορά την κατασκευή του ΒΙΟ.ΚΑΛ και στην τελική εκδίκαση της απόφασης της δικαιοσύνης μετά από χρόνια χαραχτηρισε τους Τατση και Διακομιχαλη ως ακατάλληλους ως μηχανικούς αναφερόμενους σε αυτούς λέγοντας χαραχτηριστικα ««δεν αξίζει να έχουν την ιδιότητα του μηχανικού».» αφού είπαν. ασύστολα ψεύδη, τόσο βιαστικά, αλόγιστα, χωρίς μέτρο, χωρίς ντροπή», αλλά και
διότι του αρνήθηκαν –εκτός των άλλων –να του προσκομίσουν τα στοιχεία της καταγγελίας ,αλλά και την πριν ολίγων ημερών συνεργασία που είχαν κυρίως με τον κ Τατση όπου δεν του ζήτησε καν διευκρινίσεις για το έργο.
«Ο άνθρωπος είναι αυτοκαταστροφικός» δήλωσε συγκεκριμένα για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης .
Στην συνέχεια με την βοήθεια γιγαντοοθόνης και παρουσιάζοντας καρέ –καρέ την συνέντευξη των Διακομιχαλη –Τατση, όπου έκανε σχόλια και αναφορές σε θέματα όπως :
- Σε σχέση με ποσοστά εκπτώσεων που δόθηκαν σε διάφορες κατασκευές –μελέτες ΧΥΤΑ στις Κυκλάδες ,και τα Δωδεκάνησα .
- Το ποσό διάθεσης για την κατασκευή του έργου του οποίου καθορίζει η Ε.Δ.Α.Α.(εταιρεία δημοσίου συμφέροντος από το ΥΠ.ΕΣ) πριν την ένταξη του .
- Ομόφωνες αποφάσεις Δ.Σ Έγκρισης προμελέτης και προ-δημοπράτησης του έργου,μεταξυ αυτών υπέγραψε και ο κ Διακομιχαλης.
- Ανακρίβειες του κ Τατση σε σχέση με την χωροταξική τοποθέτηση του Έργου αφού προηγουμένως το είχε βαθμολογήσει με βαθμό άριστα,μεσω πρακτικού βαθμολόγησης από επιτροπή την οποία συμμετείχε και ο ίδιος και το οποίο παρουσίασε ο εργολάβος του έργου.
- Εκσκαφτικες , χωματουργικές και άλλες εργασίες οι οποίες τελικά έγιναν στο σύνολο τους και πιστοποιούν το τελικό ποσό το οποίο είχε καθορίσει η αρμόδια υπηρεσία ( Ε.Δ.Α.Α.)
- Επιπλέον εργασίες που έγιναν από την εταιρεία στον ΧΥΤΑ (εργασίες για δημιουργία εισόδου στο έργο, επιχώματα κ.α.)χωρίς να αναγράφονται στις υποχρεώσεις της όπως και το γεγονός ότι δεν υπολογίζονται οι μη πιστοποιημένες εργασίες που ήδη εκτελέσθηκαν.
- Ευσυνείδητη παραποίηση δημοσίου εγγράφου (του τίτλου του σχεδίου ΧΥΤΑ,) και μπέρδεμα στο πλάτος του δρόμου που οδηγεί στο έργο με το περιμετρικό δρόμο βάση της οποίας βασίσθηκε η καταγγελία – έρευνας Τατση-Διακομιχαλη .
- Ότι επουδενη λόγο δεν καλύφθηκε με την είσοδο των ΜΑΤ στην Κάλυμνο η συνέχεια των εργασιών οι οποίες είχαν αποπληρωθεί από τον Μάρτιο του 2009 αφού υπήρχε εισαγγελική εντολή γι αυτό ένα μήνα πριν (21/04) τις εργασίες τον Μάιο.
- Με την παρουσία των ΜΑΤ και ενώ έχουν γίνει εργασίες και αγορά μηχανήματος χωματουργικών εργασιών ύψους 371χιλ ευρώ δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί υπέρ της ανάδοχου εταιρείας .
- Σε όλη την διάρκεια εκτέλεσης του έργου η ανάδοχος εταιρεία η 3Κ έχει υποβάλει 4 ειδικές οχλήσεις προς τον Δήμο για καταβολή τόκων υπερημερίας(καθυστέρηση Δημου για αποπληρωμή εργασιών που έγιναν ) ύψους περίπου 5.5 χιλ .ευρώ ημερησίως και για καθυστερήσεις που δεν υπόκεινται στην εταιρία ,και εάν κινηθούν δικαστικός έναντι του Δημου και λόγω των γνωστών καθυστερήσεων φθάνουν στο ύφος των 500 χιλ ευρώ περίπου.
- Τα Χριστούγεννα πάρθηκε δάνειο για αποπληρωμές των εργαζομένων της εταιρείας αφού ο δήμος κάτω υπό το καθεστώς των εξελίξεων δεν έδινε νόμιμα τα χρηματικά ποσά τα οποία οφειλόταν στην 3Κ .
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του ο κ ΚΡΟΥΣΚΟΣ δήλωσε έντονα συναισθηματικά φορτισμένος «Σε λάθος σχέδια ειπώθηκαν οι αλχημείες των Τατση-Διακομιχαλη Είμαστε καθαροί 100%και νόμιμοι .Μια μέρα φθάνει από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για να κάνει πιστοποίηση των εργασιών ,και είναι υπεύθυνη και υποχρεωμένη η ΕΔΑ να τον κάνει αφού οι «περιβόητες» αποπληρωμές των εργασιών έγιναν σε περίοδο ενταξιμοτητας του έργου» για να συνεχίσει λέγοντας « Έχουν διορία 4 ημέρες με ότι στοιχεία θελήσουν να ζητήσουν και από εμάς και να βγουν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.
Ανεξαρτήτου αυτού θα υποβάλουμε μήνυση στους Διακομιχαλη- Τατση για συκοφαντική δυσφήμιση και παράλληλα αγωγή για αποζημίωση ύψους που θα αποφασισθεί τις επόμενες ημέρες και θα δοθούν σε δημόσια έργα της Καλυμνου όταν και όποτε τελεσιδικιση η απόφαση της δικαιοσύνης ».
Στην συνέχεια διαβάστηκε έγγραφο του εκπρόσωπου του τεχνικού συμβούλου του έργου( ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από διαγωνισμό) Φρατζή Ιωάννη στο οποίο εξηγούσε την αδυναμία του να προσέλθει στην συνεδρίαση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι αδύνατο να προσέλθει, ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι καθ`ολη την διάρκεια των εργασιών υπήρχε παρακολούθηση και πιστοποίηση των εργασιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα όπως ότι άλλο απορρέει από τις νόμιμες διαδικασίες. Ενώ στην συνέχεια πιστοποιούσε το σύνολο όσων ανέφερε στην παρουσίαση του ο εργολάβος της 3Κ. Επίσης ζήτησε σε επόμενη παρουσίαση για τον ΧΥΤΑ χρειαστεί είναι διαθέσιμος να παρευρεθεί.
Τόσο οι υπάλληλοι της Τ.Υ οι κ.κ Δημ. Κλήμης, Μιχ.Ζωφραφακης όσο και η κα Στέλλα Καμμά και Δ/ντης κ Σπύρος Χούλλης διαμαρτυρήθηκαν για την ενέργεια των Τατση –Διακομιχαλη ,αφού σε μεγάλο βαθμό θίγεται η προσωπικότητα τους αλλά και ευσηνειδητητη εργασία τους διάμεσου της υπηρεσίας του Δήμου, για αρκετά χρόνια, αναφέρθηκαν σε τεχνικής φύσεως θέματα, ενώ επιφυλάχθηκαν να κάνουν χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων τους εάν δεν ζητηθεί από τους Διακομιχαλη-Τατση δημόσια συγνώμη..


Σύσσωμη η συμπολίτευση αντιδρώντας στο συγκεκριμένο θέμα ,αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της πραγματικής πολιτικής έναντι τέτοιων φαινομένων ζητώντας την αμέριστη συμπαράσταση της κοινωνίας.
«Ανεύθυνη καταγγελία» -εκτός των άλλων-χαραχτηρισε ο δ.σ. και για χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ. κ Χ Κουρουνης την καταγγελία του Διακομιχαλη που έχει ως στόχο την δημιουργία βρώμικου απόηχου μέχρι τις δημοτικές εκλογές.
Ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Σκουμπουρδης στην σύντομη του τοποθέτηση ανέφερε ότι μοναδική επιδίωξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση είναι να περάσει στην κοινή γνώμη ότι είμαστε όλοι το ίδιο λέγοντας σχετικά «Ίσια και όμοια δεν είναι κανένας. Ο καθένας έχει την δική του ευθύνη»ενώ ανέφερε ότι υπάρχει και καταλογισμός προς το πρόσωπο του Διακομιχαλη σε σχέση με τα εκκλησιαστικά συμβούλια.
Τέλος και μεταξύ άλλων είπε ότι θα υποβάλει μήνυση εις βάρος του ,για συκοφαντική δυσφήμιση της ΔΑ ,ενώ ζήτησε από το ΔΣ να πάρει ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ να καλεί τους αρμόδιους να ρίξουν φως στην υπόθεση.
Στο θέμα της κλιμάκωσης ο δήμαρχος ζήτησε από την Δ.Α την απόλυτη εμπιστοσύνη για όποιες ενέργειες γίνουν σύντομα αλλά με συνέχεις προσπάθειες ,ενώ κάλεσε και όλη την Καλυμνιακη κοινωνία να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια .
«Εάν δεν συσπειρωθούμε ως κοινωνία ,θα αναγκαστούμε να υποταχθούμε σε τέτοιου είδους φαινόμενα» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφερόμενος στους «εξαιρετικούς» κανόνες που διέπουν την σημερινή πολιτική σκηνή.
Ο αντιδήμαρχος Φ.Χριστοδουλου επισήμανε το γεγονός ότι δεν υπήρξε λάθος εκτίμηση του Διακομιχαλη αλλά κίνητρο εν όψη των επικείμενων δημοτικών εκλογών,αφου δεν απευθύνθηκε ούτε καν στην Τ.Υ .δηλωντας «αυτό μόνο του δείχνει ότι υπήρχε ένας δόλος ,μια σπίλωση» ποντάροντας δηλαδή στις εντυπώσεις που θα δημιουργήσει εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Προκαλούμενος από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου να γίνει πιο ξεκάθαρος για την σοβαρότητα του θέματος ο ανεξάρτητος δ.σ. Γαλουζης ανέφερε ότι «θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης. Σε σχέση με τον χρόνο υπάρχει η διάθεση από τον Δήμαρχο να έρθει το θέμα της επίσπευσης της διαδικασίας απόφασης μέσω απόφασης του Δ.Σ»
Για τον αντίκτυπο που θα έχει σε όλους τους Καλύμνιους τέτοιου είδους φαινόμενα που απαξιώνουν την πολιτική και πως θα πρέπει να απομονώνεται αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΛΤ κ Μπουκης «εδικά οι νέοι αποκλείεται να ασχοληθουν.Ειναι μέλημα δικό μας ποιοι θα είναι μετά από εμάς» ήταν μερικά από τα σύντομα σχόλια που έκανε. ενώ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την Τ.Υ του Δημου.
«Πολιτικό φιάσκο» χαραχτηρισε την ενέργεια αυτή του Διακομιχαλη ο .δ.σ και πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχ.Λελεκης αναφερόμενος στην ηθική κυρίως υποστήριξη που έχουν ανάγκη οι υπάλληλοι της Τ.Υ και με τα προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον από την εργασιακή τους πρωτοβουλία, αλλά και την προσωπική τους αξιοπρέπεια. Επίσης αναφέρθηκε και στην στάση του Σωματείου των εργαζομένων του Δημου που τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει συνεδριάσει για τον διασυρμό των εργαζομένων της Τ.Υ.
Τελευταίος πριν το Δήμαρχο ο πρόεδρος του Δ.Σ αναφέρθηκε στην προσπάθεια διασυρμού που έγινε στους εμπλεκόμενους ανθρώπους. « Ο Διακομιχαλης δεν θέλησε να είναι παρών γιατί δεν θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο κάτι το οποίο χαραχτηριζει τον ίδιο»δήλωσε αναφερόμενος στην σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Επίσης καυτηρίασε και την απουσία εκπρόσωπου της Ε.Δ.Α (Ενδιάμεσης Διαχειστικης Αρχής )η οποία υπεκφεύγει λέγοντας απλά ότι το έργο έχει απενταχθει.
«Ο Περιφερειάρχης και η συγκεκριμένη αρχή τι πιστεύει και δεν έρχεται ;Που πιστεύει ότι είναι το πρόβλημα ;»αναρωτήθηκε λέγοντας στην συνέχεια ότι πιστεύει ότι είναι ο φόβος ότι μήπως ενδοπασοκικα δημιουργηθεί πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο γιατί εάν ήταν ο δήμαρχος της ΝΔ θα ερχόταν .Επίσης είναι απαράδεκτο γιατί ενισχύεται και η απαξίωση της πολιτικής στο πρόσωπο της νεολαίας ,όπως και στην υπονόμευση των έργων αφού θα διστάζει η Τ.Υ να βάλει την υπογραφή της.
Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η παραίνεση του πρώην δ.σ και προέδρου του ΔΣ κ Μαγκακη Γιάννη προς τον Δήμαρχο αναφέροντας του ότι κάνει ένα πολιτικό λάθος που θα οδηγήσει σε ατραπούς δύσκολους εν μέσω προεκλογικής περίοδο. «Δεν μπορείτε να αντιδράτε με τέτοια ευαισθησία και οτιδήποτε ακούγεται εις βάρος της τιμής και υπόληψης σας .Άλλη η αντίδραση ενός ιδιώτη και άλλο η αντίδραση ενός πολιτικού και μάλιστα Δημάρχου. Διότι με αυτό τον τρόπο συντηρείται το κλίμα του καταγγελωντος .Δεν δικαιούστε να το λέτε αυτό κ Δήμαρχε όσον και αν προσβάλλεστε από ενέργειες τέτοιου είδους .» για να συνεχίσει λέγοντας και μεταξύ άλλων «Μην ξεχνάτε το τεκμήριο της αθωότητας .Κανείς δεν είναι ένοχος πριν να αποδειχθεί η ενοχή του. Πράγματι αισθάνομαι άσχημα για αυτόν τον διασυρμό» αναφερόμενος στις δηλώσεις του δημάρχου ότι το νησί θα σέρνεται σε αυτές τις λογικές μέχρι το τέλος της θητείας του. «Το νησί έχει μεγαλύτερες προτεραιότητες που υπερβάλουν την προσωπική μας ζωή ,τιμή, ησυχια.Αυτο σημαίνει ανάμειξη στα κοινά» .
Τελευταίος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος ο οποίος δήλωσε ότι θα υποβληθούν πολλές μηνύσεις ,παρόλο την υπόσχεση που είχε δώσει ότι δεν ξανά ασχοληθεί με τέτοιου είδους πράξεις. «Ο καθένας έχει ένα όριο ,και δικαίωμα του να το βάλει όπου θελει.Δεν πάει η Κάλυμνος πάνω από το όνομα μου σε θέματα διαχείρισης τιμιότητας και τα σχετικά. Είναι υπαρξιακό το πρόβλημα .Εάν αυτό δεν το αντιπετωπισω έτσι ,άσχετα από την πολιτική δεν μπορώ να ζήσω σε αυτόν τον τόπο. Είναι βιωματική η σχέση ,δεν είναι θεωρητική, δεν είναι πολιτική είναι έξω από την πολιτική.» Για να συνεχίσει λέγοντας «Εάν εγώ ερμηνεύσω την κοινωνία η` όχι θα το δείξει η ιστορία η εάν θα είμαι ένας γραφικός που λέει τα τρελά του.»εκφράζοντας την σκέψη του.

Αναφέρθηκε στους υπάλληλους ότι ναι μεν χρειάζονται αυστηρότητα για να γίνουν καλύτεροι αλλά όχι μέσα από κλίμα ανωμαλίας που δημιουργείται τώρα.
«Με πιο δικαίωμα εγώ θα δώσω εντολή ακόμα και αν χρειαστεί και τις φωνές ,γιατί η σχέση πλέον έχει ανωμαλεψει» ήταν μερικές από τις δηλώσεις του.
« Η σχέση μου την Κάλυμνο και την πολιτική δεν είναι επιλογή ,ψυχρή διαδικασία ,υπολογισμός .Το εάν εγώ είμαι ευτυχισμένος στο σπίτι μου έχει να κάνει εάν είμαι ευτυχισμένος ως δήμαρχος . Δεν μπορώ να είμαι σωστός πατέρας αν δεν είμαι σωστός δήμαρχος .Είναι βιωματική σχέση. Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα εάν συνεχίσουμε του μικροπαραταξιακους μας υπολογισμούς.».
Στο τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα των Καλυμνικης καταγωγής της ανάδοχου εταιρείας -και αφού τους συμπαραστάθηκε για την ενέργεια αυτή όπως και όλων των εμπλεκομένων -ότι έχει χάσει από την εργασιακή της σχέση με τον δήμο ,την οργάνωση και άλλων Καλυμνιων στον τομέα αυτό. «Εάν η Κάλυμνος δεν αναπτύξει σοβαρές δυνάμεις στον τομέα της οικοδομής για την ανάπτυξη της δεν έχει μέλλον.
Ας δώσουμε χρόνο σε όλους μας, σε όλα τα πράγματα .Σε ένα πράγμα όμως δεν θα δώσουμε χρόνο ,στον εκφυλισμό του ορθολογισμού , την θεσμοθέτηση της έννοιας1+1=11. θα δώσουμε χρόνο εάν ζητήσουν συγνώμη δεν θα κάνουμε μηνύσει .εάν όχι θα κάνουμε μήνυση και αγωγή και την αποζημίωση για την ενίσχυση του εκλογικού μας ταμείου στις μεθεπόμενες εκλογές»

πηγή:
n100000073762116_7142

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!