ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΠΡΟΣ: 1.Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο Θ 2.Υπουργό Εσωτερικών , Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Ραγκούση Ι. 3.Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Ρέπα Δ. 4.ΓΓ ΠΝΑ κ. Μπρακουμάτσο Β 5.Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου κ. Βουτσίνο ΑΚοιν/ση:
1.Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Παπανδρέου Γ
2.Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου.ΘΕΜΑ: Προάσπιση του πολιτικού προσωπικού της Τ.Α.-Επίσπευση διαλεύκανσης καταγγελίας του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δήμου Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη Δ. κατά του Ρούσσου Γ , Δημάρχου Καλυμνίων και κατά παντός υπευθύνου.

Κύριοι Υπουργοί ,
Κύριε Γ.Γ. της ΠΝΑ και
κύριε Προϊστάμενε της Ε.Δ.Α. Νοτίου Αιγαίου , σήμερα 31/12/09 και λίγες ώρες πριν την αλλαγή της χρονιάς , σας αποστέλλω αυτή την επιστολή που δυστυχώς για τους θεσμούς , την Τ.Α. γενικά , τον Δήμο μας ειδικά και εμένα και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας ειδικότερα , αφορά ένα πάρα πολύ σοβαρό και δυσάρεστο θέμα για το οποίο φρόντισε ο πρώην Δήμαρχος (1995-2002) Καλύμνου κ. Διακομιχάλης Δ , να είναι το θέμα της αυλαίας του 2009 και της έναρξης του 2010 για την Κάλυμνο και τον Δήμο μας , τουλάχιστον.
Παρόλα αυτά σας εύχομαι ειλικρινά Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με ευτυχία και υγεία στον καθένα σας χωριστά καις τις οικογένειές σας και ιδιαίτερα στον κ. ΓΓ της ΠΝΑ και για την ονομαστική του εορτή. (Δυστυχώς κ. Γενικέ το πρώτο θέμα που σας απασχολήσαμε μόλις αναλάβατε ήταν για έκτακτη ανάγκη λόγω πλημμυρών και το 2ο είναι για καταγγελία σκανδάλου….. Παρόλα αυτά πρέπει να έλθετε στο νησί μας ίσως και κατά προτεραιότητα εξαιτίας όλων αυτών και φυσικά όχι μόνο εξαιτίας αυτών).

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Ο κ. Διακομιχάλης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν λίγες μέρες στα τοπικά ΜΜΕ , ως επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης, ενημέρωσε τον Καλυμνιακό Λαό , ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Καλύμνου-Κω από κοινού με τον συνεργάτη του Μηχανικό , μέλος της παράταξής του , και Εργολάβο Δημοσίων Έργων κ. Τάτση Ι , όπως δήλωσε , «κατά παντός υπευθύνου» , με την κατηγορία της υπεξαίρεσης για το έργο «ΧΥΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» . Ποιο συγκεκριμένα , η ουσία της καταγγελίας τους είναι ότι πληρώθηκαν από τον Δήμο στον ανάδοχο του έργου , 500.000 ευρώ για μέρος του έργου που πιστοποιήθηκε ότι έγινε , αλλά που όπως ισχυρίζονται , δεν έγινε.ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
1.Πρόκειται για έργο που είχαμε εντάξει στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου -3ο ΚΠΣ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο μας και ανατέθηκε μέσω όλων των νομίμων διαδικασιών και αδειοδοτήσεων με το σύστημα μελέτη-κατασκευή (η ωρίμανση με την βοήθεια της ΕΕΤΑΑ και του ΥΠΕΧΩΔΕ , οι αδειοδοτήσεις και η επιλογή του συστήματος ανάθεσης με όλες τις αδειοδοτήσεις έγιναν το 2003-2004). Ο τελικός π/Υ της σύβασης ανάθεσης είναι 3.000.000 ευρώ περίπου.

2.Για τις ανάγκες του έργου παραχωρήθηκε δημόσια έκταση στον Δήμο Καλυμνίων με πράξη της τότε ΓΓ Περιφέρειας κας. Σημαντώνη (2003-2004).

3.Το έργο αυτό πάλι με την καθοδήγηση και την στήριξη του κ. Διακομιχάλη προς φερόμενους ιδιοκτήτες μέρους της αντίστοιχης έκτασης που μας παραχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο , οδηγήθηκε δυστυχώς στην οριστική απένταξη του πριν από λίγους μήνες . Επί αυτού εκκρεμεί το θέμα στο επίπεδο του Υπουργού Εσωτερικών και στην Ελληνική Δικαιοσύνη , με το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δήμο Καλυμνίων από την μια μεριά και τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και τον κ. Διακομιχάλη από την άλλη. Πρόκειται για ένα θέμα που το Κράτος ξευτιλίστηκε μπροστά στο «λαϊκό» παρακράτος και ακόμα κανείς δεν ασχολείται παρά μόνο τώρα πάλι εγώ (αναγκαστικά) , εν μέσω απειλών και δημόσιων προπηλακισμών για την ίδια την ζωή μου και της οικογένειάς μου. Είμαι στην διάθεση σας για κάθε περεταίρω συνέχεια που αδυνατώ πλέον να δώσω μόνος μου , δεδομένου ότι το θέμα με φοβερές πτυχές και ομοιότητες με αυτό του Βατοπεδίου , έχει ξεφύγει πλέον από τις δυνάμεις και τις δυνατότητες ενός Δήμου και ενός Δημάρχου , με όλο το κράτος σε όλα τα επίπεδα να κάνει ότι δεν βλέπει.

4.Ήδη όμως η τεχνολογία προχωρά και εργαζόμαστε για την δημιουργική υπέρβαση του προβλήματος αυτού και έχουμε ήδη αποστείλει στην Υπουργό Περιβάλλοντος , πρόταση Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας των απορριμμάτων πολλών νησιών μαζί με παραγωγή Πράσινης Ενέργειας και με χώρο συγκέντρωσης των απαιτούμενων εγκαταστάσεων το νησί Καλόλυμνος που ανήκει διοικητικά και ιδιοκτησιακά στον Δήμο μας. Και επ’ αυτού είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περεταίρω ενέργεια , θα επανέλθουμε δε προσεχώς ειδικά και ποιο αναλυτικά για το θέμα τόσο προς εσάς όσο και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος

3.Στο έργο αυτό λοιπόν (του ΧΥΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ) πρόλαβαν και έγιναν εργασίες και προμήθειες που πιστοποιήθηκαν αρμοδίως από την Διευθύνουσα υπηρεσία που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και που στην συνέχεια προελέχθησαν και προεγκρίθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου . Ακολούθως μέσω όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών ενταλματοποιήθηκαν από την Δνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας , υπογράφηκαν τα σχετικά εντάλματα από τον Δήμαρχο , εστάλησαν στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Ρόδο , εγκρίθηκαν από τον Επίτροπο , και εξοφλήθηκαν προς τον ανάδοχο , ενώ εν τω μεταξύ ερχόντουσαν οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου που τις διαχειριζόταν η Δνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για το έργο. Συνολικά με την ανωτέρω διαδικασία πληρώθηκαν περίπου 900.000 ευρώ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
1.Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Διακομιχάλης , ξέρει ότι με τους υπάρχοντες ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης , θα καταφέρει να πάμε στις εκλογές του 2010 με την κατηγορία αυτή να επικρέμεται και να πλανάται εις βάρος μου . Άλλωστε αυτό κάνει ήδη σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

2.Με την ενέργειά του αυτή , έχει σπείρει ένα κλίμα βαρύ και αποπνιχτικό στην τοπική κοινωνία για να αλλάξει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε όρους σκανδαλολογίας και στην λογική του «όλοι τα ίδια είναι» . Σκοπεύει περεταίρω να ανατρέψει την κατεστημένη αντίληψη στην Κάλυμνο ότι «ο Ρούσσος είναι ο απόλυτα τίμιος πολιτικός στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος άσχετα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα έργα και την πολιτική του».

3.Με την ενέργειά του αυτή σκοπεύει να παραλύσει την λειτουργία του Δήμου , αφού η «λογική» αυτής της ενέργειάς του σημαίνει πλέον ότι για οποιαδήποτε δαπάνη του Δήμου δεν έχει πλέον κανένα ενδοιασμό να την στέλλει στον Εισαγγελέα και να αντιστοιχίζει πάντα ως υπόδικους τους αντιστοίχους αναδόχους , τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες. Έτσι στην προεκλογική χρονιά του 2010 σκοπεύει να μηδενίσει την παραγωγή έργου από τον Δήμο.

4.Τέλος , όντας ο ίδιος ο βασικός και επικεφαλής εκφραστής της τότε αντιπαπανδρεϊκής ισχνής μειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στην Κάλυμνο την ώρα που ο Ρούσσος (ο υποφαινόμενος δηλαδή) έδωσε μαζί με άλλες δυνάμεις την νικηφόρα μάχη για την νίκη και την ενδυνάμωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σημερινού Πρωθυπουργού στην Κάλυμνο αλλά και συνεχίζοντας , ο κ. Διακομιχάλης , με συνεχείς ειρωνείες και συμπεριφορές υποβάθμισης να αντιμετωπίζει τοπικές πρωτοβουλίες μου για θέματα επιβολής τυποποιημένων διαδικασιών και διαδικασιών διαφάνειας , σε υλοποίηση των αντιστοίχων προτεραιοτήτων του Πρωθυπουργού , προσπαθεί να απαξιώσει το νέο σκηνικό μηδενικής ανοχής στην διαπλοκή και την διαφθορά . Αυτό είτε το καταλαβαίνει είτε δεν το καταλαβαίνει , είναι οξυγόνο για όλες τις παρακρατικές , κρατικοδίαιτες και άλλες τέτοιες μειοψηφίες και συντεχνίες που τρέμουν την επιτυχία του σχετικού εγχειρήματος.

5.Σε εξειδίκευση του προηγούμενου και βλέποντας ότι η Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου εννοεί την σταδιακή περικύκλωση και εξόντωση κάθε εστίας δημιουργίας παρακράτους και διαφθοράς , φροντίζει με την πράξη του αυτή να «στολίσει» κατάλληλα , τον Δήμαρχο Καλύμνου (τον υποφαινόμενο) προς τον νέο ΓΓ της ΠΝΑ με τον οποίο θα επιδιώξει , είμαι σίγουρος , να τον επηρεάσει αρνητικά για εμένα , ενόψει του ΕΣΠΑ ή στην χειρότερη για αυτόν περίπτωση να τον αδρανοποιήσει ακόμα και σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης που αφορούν την Κάλυμνο , στην λογική που δυστυχώς μέχρι και σήμερα διαπερνά όλη την διαχρονική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Νομό μας και που συνοψίζεται στην φράση «Δεν ανακατευόμαστε στα της Καλύμνου , εκεί υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ που τσακώνονται , δεν παίρνουμε θέση»

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ-Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ)

Κύριοι και σύντροφοι Υπουργοί και ΓΓ της ΠΝΑ και κύριε Προϊστάμενε της ΕΔΑ Νοτίου Αιγαίου.

Απαιτώ με ευγένεια και σεβασμό αλλά στον μέγιστο βαθμό
Να κάμετε ότι είναι δυνατόν ο καθένας από το ρόλο του ώστε να ελεγχθεί αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε μηχανισμό και θεσμικό εργαλείο έχετε στην διάθεση σας.
Με ψυχρότητα και υπηρεσιακή τυπικότητα να ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτών των πληρωμών του συγκεκριμένου έργου σε όσο βάθος και σε όση έκταση χρειάζεται ώστε , η πολιτική να προασπιστεί και στην μικρή μας κοινωνία και όχι μόνο στην κεντρική σκηνή της. Αυτό να γίνει άμεσα και σύντομα.
Πιστεύω ότι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΝΑ θα πρέπει άμεσα ως διαχειρισθείσα τα συγκεκριμένα κονδύλια και τις αντίστοιχες πληρωμές , να ξεκινήσει κάθε σχετική διαδικασία ελέγχου.
Εμείς πρόκειται την 08/01/2010 και ώρα 20:000 να κάνουμε εκτός των άλλων ένα ανοιχτό ειδικό δημοτικό συμβούλιο με καλεσμένους , τον ανάδοχο του έργου , το σύνολο των στελεχών της Τεχνικής μας υπηρεσίας , τον Δντή της Οικονομικής μας Υπηρεσίας , τον ειδικό σύμβουλο μας για το συγκεκριμένο έργο και φυσικά τους καταγγέλλοντες , όπου θα επιδιώξουμε να γίνει φύλο και φτερό όλη η υπόθεση με όλα τα ΜΜΕ της Καλύμνου παρόντα και ελπίζουμε και άλλα από την Δωδεκάνησο συνολικά.
Ήδη με έγγραφο μας προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , προς τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλύμνου-Κω έχουμε ζητήσει την επίσπευση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών από την μεριά τους.
Στην ειδική αυτή συνεδρίαση του Δ.Σ. απαιτούμε να βρίσκεται ο Προϊστάμενος της ΕΔΑ Νοτίου Αιγαίου ή αρμόδιος εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της. Παρακαλούμε να βρίσκεται και ο ίδιος ο ΓΓ τη ΠΝΑ καθώς και οποιοσδήποτε κριθεί σκόπιμο από την μεριά των κ.κ. Υπουργών.
Ενόψει όλων αυτών δηλώνω την αμέριστη και πλήρη εμπιστοσύνη μου σε όλα τα στελέχη του Δήμου μας και ειδικά των Τεχνικών μας Υπηρεσιών και την σιγουριά μου ότι στο τέλος θα αποδειχτεί περίτρανα η γελοιότητα και το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης.
Ο καθένας γράφει την δική του ιστορία από τον μικρό ή μεγάλο ρόλο που παίζει στην κοινωνία που ζει και αναφέρεται. Η προάσπιση της πολιτικής και των πολιτικών δεν μπορεί να εξαντλείται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δώστε μου το δικαίωμα να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι να πείσω τα παιδιά μου ότι αξίζει τον κόπο που ο πατέρας τους αγωνίζεται για το νησί μας μαζί με τόσους άλλους συμπολίτες μας, ότι το παράλογο , το αδίστακτο , το εκφοβιστικό , το σκοτεινό , το μίζερο δεν θα νικήσουν , ότι το ΠΑΣΟΚ πραγματικά προχωρά στην αναμέτρηση του με ότι παρόμοιο φέρει στους κόλπους του , ότι μπορούν να σχεδιάσουν την ζωή τους σε μια Κάλυμνο της δυσκολίας αλλά και της περηφάνιας , ότι δεν είναι όλοι ίδιοι …… Κάθε καθυστέρηση βυθίζει πλέον το νησί μας σε μια ανωμαλία καταστροφική για όλα τα θέματα και την νεολαία μας ιδιαίτερα.
Ο κ. Διακομιχάλης δεν θα μείνει εκεί. Να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν με ρυθμό και σχέδιο και άλλα θέματα παρόμοια και παρεμφερή. Δείτε τι θα κάμετε. Εμείς κάμαμε και κάνουμε ότι μπορούμε και ο Λαός μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε δύο φορές. Βοηθείστε αυτή την κοινωνία στον αγώνα της για απεγκλωβισμό.
Προσωπικά έχω βάλει πλέον την κόκκινη γραμμή στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό που συμβαίνει. Με περισσό θράσος δεν λέω ότι είμαι ο μόνος τίμιος , αλλά λέω ότι περισσότερο τίμιος από εμένα δεν υπάρχει στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος και προκαλώ οποιονδήποτε για αυτό. Δυστυχώς όμως δεν αρκεί μόνο να είσαι , πρέπει και να το αποδεικνύεις όταν στο αμφισβητούν. Και ακόμα ευτυχώς στο πλαίσιο της αστικής μας Δημοκρατίας το δικαίωμα στην αμφισβήτησης το έχουν όλοι , ακόμα και αυτοί που δεν θα έπρεπε να το έχουν. Μια μόνο μέθοδος υπάρχει για την άμυνα των τίμιων και καθαρών πολιτικών δυνάμεων. Η γρήγορη και πλήρης διαλεύκανση κάθε υπόθεσης. Διαφορετικά το αστικό δικαστικό μας σύστημα με κυρίαρχο τον παράγοντα της χρονικής καθυστέρησης γίνεται όργανο ανωμαλίας στα χέρια των εχόντων χρήμα , κακία και χρόνο να το χρησιμοποιούν εργαλειακά για τις κάθε είδους ιδιοτέλειες τους.
Απαιτώ λοιπόν να γίνουν όλα με την μέγιστη δυνατή πληρότητα στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Αν αυτή η μάχη με τον χρόνο χαθεί , τότε οι συνέπειες θα είναι φοβερές για το νησί μας και την τοπική μας κοινωνία. Και η πείρα δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα όταν συμβαίνουν εκφράζουν τάσεις και αργότερα θα συμβούν και αλλού και γενικώς.
Πιστεύω στο πολιτικό σας ένστικτο και στην αντίληψη σας . Περιμένω την άμεση δράση σας.

Υ.Γ. Δεν είναι αυτή η Κάλυμνος ……..

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Αν. Ρούσσος

ΠΡΟΣ:
1.Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο Θ
2.Υπουργό Εσωτερικών , Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Ραγκούση Ι.
3.Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Ρέπα Δ.
4.ΓΓ ΠΝΑ κ. Μπρακουμάτσο Β
5.Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου κ. Βουτσίνο Α


Κοιν/ση:
1.Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Παπανδρέου Γ
2.Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου.ΘΕΜΑ: Προάσπιση του πολιτικού προσωπικού της Τ.Α.-Επίσπευση διαλεύκανσης καταγγελίας του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δήμου Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη Δ. κατά του Ρούσσου Γ , Δημάρχου Καλυμνίων και κατά παντός υπευθύνου.

Κύριοι Υπουργοί ,
Κύριε Γ.Γ. της ΠΝΑ και
κύριε Προϊστάμενε της Ε.Δ.Α. Νοτίου Αιγαίου , σήμερα 31/12/09 και λίγες ώρες πριν την αλλαγή της χρονιάς , σας αποστέλλω αυτή την επιστολή που δυστυχώς για τους θεσμούς , την Τ.Α. γενικά , τον Δήμο μας ειδικά και εμένα και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας ειδικότερα , αφορά ένα πάρα πολύ σοβαρό και δυσάρεστο θέμα για το οποίο φρόντισε ο πρώην Δήμαρχος (1995-2002) Καλύμνου κ. Διακομιχάλης Δ , να είναι το θέμα της αυλαίας του 2009 και της έναρξης του 2010 για την Κάλυμνο και τον Δήμο μας , τουλάχιστον.
Παρόλα αυτά σας εύχομαι ειλικρινά Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με ευτυχία και υγεία στον καθένα σας χωριστά καις τις οικογένειές σας και ιδιαίτερα στον κ. ΓΓ της ΠΝΑ και για την ονομαστική του εορτή. (Δυστυχώς κ. Γενικέ το πρώτο θέμα που σας απασχολήσαμε μόλις αναλάβατε ήταν για έκτακτη ανάγκη λόγω πλημμυρών και το 2ο είναι για καταγγελία σκανδάλου….. Παρόλα αυτά πρέπει να έλθετε στο νησί μας ίσως και κατά προτεραιότητα εξαιτίας όλων αυτών και φυσικά όχι μόνο εξαιτίας αυτών).

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Ο κ. Διακομιχάλης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν λίγες μέρες στα τοπικά ΜΜΕ , ως επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης, ενημέρωσε τον Καλυμνιακό Λαό , ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Καλύμνου-Κω από κοινού με τον συνεργάτη του Μηχανικό , μέλος της παράταξής του , και Εργολάβο Δημοσίων Έργων κ. Τάτση Ι , όπως δήλωσε , «κατά παντός υπευθύνου» , με την κατηγορία της υπεξαίρεσης για το έργο «ΧΥΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» . Ποιο συγκεκριμένα , η ουσία της καταγγελίας τους είναι ότι πληρώθηκαν από τον Δήμο στον ανάδοχο του έργου , 500.000 ευρώ για μέρος του έργου που πιστοποιήθηκε ότι έγινε , αλλά που όπως ισχυρίζονται , δεν έγινε.ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
1.Πρόκειται για έργο που είχαμε εντάξει στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου -3ο ΚΠΣ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο μας και ανατέθηκε μέσω όλων των νομίμων διαδικασιών και αδειοδοτήσεων με το σύστημα μελέτη-κατασκευή (η ωρίμανση με την βοήθεια της ΕΕΤΑΑ και του ΥΠΕΧΩΔΕ , οι αδειοδοτήσεις και η επιλογή του συστήματος ανάθεσης με όλες τις αδειοδοτήσεις έγιναν το 2003-2004). Ο τελικός π/Υ της σύβασης ανάθεσης είναι 3.000.000 ευρώ περίπου.

2.Για τις ανάγκες του έργου παραχωρήθηκε δημόσια έκταση στον Δήμο Καλυμνίων με πράξη της τότε ΓΓ Περιφέρειας κας. Σημαντώνη (2003-2004).

3.Το έργο αυτό πάλι με την καθοδήγηση και την στήριξη του κ. Διακομιχάλη προς φερόμενους ιδιοκτήτες μέρους της αντίστοιχης έκτασης που μας παραχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο , οδηγήθηκε δυστυχώς στην οριστική απένταξη του πριν από λίγους μήνες . Επί αυτού εκκρεμεί το θέμα στο επίπεδο του Υπουργού Εσωτερικών και στην Ελληνική Δικαιοσύνη , με το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δήμο Καλυμνίων από την μια μεριά και τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και τον κ. Διακομιχάλη από την άλλη. Πρόκειται για ένα θέμα που το Κράτος ξευτιλίστηκε μπροστά στο «λαϊκό» παρακράτος και ακόμα κανείς δεν ασχολείται παρά μόνο τώρα πάλι εγώ (αναγκαστικά) , εν μέσω απειλών και δημόσιων προπηλακισμών για την ίδια την ζωή μου και της οικογένειάς μου. Είμαι στην διάθεση σας για κάθε περεταίρω συνέχεια που αδυνατώ πλέον να δώσω μόνος μου , δεδομένου ότι το θέμα με φοβερές πτυχές και ομοιότητες με αυτό του Βατοπεδίου , έχει ξεφύγει πλέον από τις δυνάμεις και τις δυνατότητες ενός Δήμου και ενός Δημάρχου , με όλο το κράτος σε όλα τα επίπεδα να κάνει ότι δεν βλέπει.

4.Ήδη όμως η τεχνολογία προχωρά και εργαζόμαστε για την δημιουργική υπέρβαση του προβλήματος αυτού και έχουμε ήδη αποστείλει στην Υπουργό Περιβάλλοντος , πρόταση Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας των απορριμμάτων πολλών νησιών μαζί με παραγωγή Πράσινης Ενέργειας και με χώρο συγκέντρωσης των απαιτούμενων εγκαταστάσεων το νησί Καλόλυμνος που ανήκει διοικητικά και ιδιοκτησιακά στον Δήμο μας. Και επ’ αυτού είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περεταίρω ενέργεια , θα επανέλθουμε δε προσεχώς ειδικά και ποιο αναλυτικά για το θέμα τόσο προς εσάς όσο και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος

3.Στο έργο αυτό λοιπόν (του ΧΥΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ) πρόλαβαν και έγιναν εργασίες και προμήθειες που πιστοποιήθηκαν αρμοδίως από την Διευθύνουσα υπηρεσία που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και που στην συνέχεια προελέχθησαν και προεγκρίθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου . Ακολούθως μέσω όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών ενταλματοποιήθηκαν από την Δνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας , υπογράφηκαν τα σχετικά εντάλματα από τον Δήμαρχο , εστάλησαν στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Ρόδο , εγκρίθηκαν από τον Επίτροπο , και εξοφλήθηκαν προς τον ανάδοχο , ενώ εν τω μεταξύ ερχόντουσαν οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου που τις διαχειριζόταν η Δνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για το έργο. Συνολικά με την ανωτέρω διαδικασία πληρώθηκαν περίπου 900.000 ευρώ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
1.Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Διακομιχάλης , ξέρει ότι με τους υπάρχοντες ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης , θα καταφέρει να πάμε στις εκλογές του 2010 με την κατηγορία αυτή να επικρέμεται και να πλανάται εις βάρος μου . Άλλωστε αυτό κάνει ήδη σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

2.Με την ενέργειά του αυτή , έχει σπείρει ένα κλίμα βαρύ και αποπνιχτικό στην τοπική κοινωνία για να αλλάξει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε όρους σκανδαλολογίας και στην λογική του «όλοι τα ίδια είναι» . Σκοπεύει περεταίρω να ανατρέψει την κατεστημένη αντίληψη στην Κάλυμνο ότι «ο Ρούσσος είναι ο απόλυτα τίμιος πολιτικός στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος άσχετα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα έργα και την πολιτική του».

3.Με την ενέργειά του αυτή σκοπεύει να παραλύσει την λειτουργία του Δήμου , αφού η «λογική» αυτής της ενέργειάς του σημαίνει πλέον ότι για οποιαδήποτε δαπάνη του Δήμου δεν έχει πλέον κανένα ενδοιασμό να την στέλλει στον Εισαγγελέα και να αντιστοιχίζει πάντα ως υπόδικους τους αντιστοίχους αναδόχους , τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες. Έτσι στην προεκλογική χρονιά του 2010 σκοπεύει να μηδενίσει την παραγωγή έργου από τον Δήμο.

4.Τέλος , όντας ο ίδιος ο βασικός και επικεφαλής εκφραστής της τότε αντιπαπανδρεϊκής ισχνής μειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στην Κάλυμνο την ώρα που ο Ρούσσος (ο υποφαινόμενος δηλαδή) έδωσε μαζί με άλλες δυνάμεις την νικηφόρα μάχη για την νίκη και την ενδυνάμωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σημερινού Πρωθυπουργού στην Κάλυμνο αλλά και συνεχίζοντας , ο κ. Διακομιχάλης , με συνεχείς ειρωνείες και συμπεριφορές υποβάθμισης να αντιμετωπίζει τοπικές πρωτοβουλίες μου για θέματα επιβολής τυποποιημένων διαδικασιών και διαδικασιών διαφάνειας , σε υλοποίηση των αντιστοίχων προτεραιοτήτων του Πρωθυπουργού , προσπαθεί να απαξιώσει το νέο σκηνικό μηδενικής ανοχής στην διαπλοκή και την διαφθορά . Αυτό είτε το καταλαβαίνει είτε δεν το καταλαβαίνει , είναι οξυγόνο για όλες τις παρακρατικές , κρατικοδίαιτες και άλλες τέτοιες μειοψηφίες και συντεχνίες που τρέμουν την επιτυχία του σχετικού εγχειρήματος.

5.Σε εξειδίκευση του προηγούμενου και βλέποντας ότι η Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου εννοεί την σταδιακή περικύκλωση και εξόντωση κάθε εστίας δημιουργίας παρακράτους και διαφθοράς , φροντίζει με την πράξη του αυτή να «στολίσει» κατάλληλα , τον Δήμαρχο Καλύμνου (τον υποφαινόμενο) προς τον νέο ΓΓ της ΠΝΑ με τον οποίο θα επιδιώξει , είμαι σίγουρος , να τον επηρεάσει αρνητικά για εμένα , ενόψει του ΕΣΠΑ ή στην χειρότερη για αυτόν περίπτωση να τον αδρανοποιήσει ακόμα και σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης που αφορούν την Κάλυμνο , στην λογική που δυστυχώς μέχρι και σήμερα διαπερνά όλη την διαχρονική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Νομό μας και που συνοψίζεται στην φράση «Δεν ανακατευόμαστε στα της Καλύμνου , εκεί υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ που τσακώνονται , δεν παίρνουμε θέση»

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ-Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ)

Κύριοι και σύντροφοι Υπουργοί και ΓΓ της ΠΝΑ και κύριε Προϊστάμενε της ΕΔΑ Νοτίου Αιγαίου.

Απαιτώ με ευγένεια και σεβασμό αλλά στον μέγιστο βαθμό
Να κάμετε ότι είναι δυνατόν ο καθένας από το ρόλο του ώστε να ελεγχθεί αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε μηχανισμό και θεσμικό εργαλείο έχετε στην διάθεση σας.
Με ψυχρότητα και υπηρεσιακή τυπικότητα να ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτών των πληρωμών του συγκεκριμένου έργου σε όσο βάθος και σε όση έκταση χρειάζεται ώστε , η πολιτική να προασπιστεί και στην μικρή μας κοινωνία και όχι μόνο στην κεντρική σκηνή της. Αυτό να γίνει άμεσα και σύντομα.
Πιστεύω ότι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΝΑ θα πρέπει άμεσα ως διαχειρισθείσα τα συγκεκριμένα κονδύλια και τις αντίστοιχες πληρωμές , να ξεκινήσει κάθε σχετική διαδικασία ελέγχου.
Εμείς πρόκειται την 08/01/2010 και ώρα 20:000 να κάνουμε εκτός των άλλων ένα ανοιχτό ειδικό δημοτικό συμβούλιο με καλεσμένους , τον ανάδοχο του έργου , το σύνολο των στελεχών της Τεχνικής μας υπηρεσίας , τον Δντή της Οικονομικής μας Υπηρεσίας , τον ειδικό σύμβουλο μας για το συγκεκριμένο έργο και φυσικά τους καταγγέλλοντες , όπου θα επιδιώξουμε να γίνει φύλο και φτερό όλη η υπόθεση με όλα τα ΜΜΕ της Καλύμνου παρόντα και ελπίζουμε και άλλα από την Δωδεκάνησο συνολικά.
Ήδη με έγγραφο μας προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , προς τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλύμνου-Κω έχουμε ζητήσει την επίσπευση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών από την μεριά τους.
Στην ειδική αυτή συνεδρίαση του Δ.Σ. απαιτούμε να βρίσκεται ο Προϊστάμενος της ΕΔΑ Νοτίου Αιγαίου ή αρμόδιος εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της. Παρακαλούμε να βρίσκεται και ο ίδιος ο ΓΓ τη ΠΝΑ καθώς και οποιοσδήποτε κριθεί σκόπιμο από την μεριά των κ.κ. Υπουργών.
Ενόψει όλων αυτών δηλώνω την αμέριστη και πλήρη εμπιστοσύνη μου σε όλα τα στελέχη του Δήμου μας και ειδικά των Τεχνικών μας Υπηρεσιών και την σιγουριά μου ότι στο τέλος θα αποδειχτεί περίτρανα η γελοιότητα και το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης.
Ο καθένας γράφει την δική του ιστορία από τον μικρό ή μεγάλο ρόλο που παίζει στην κοινωνία που ζει και αναφέρεται. Η προάσπιση της πολιτικής και των πολιτικών δεν μπορεί να εξαντλείται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δώστε μου το δικαίωμα να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι να πείσω τα παιδιά μου ότι αξίζει τον κόπο που ο πατέρας τους αγωνίζεται για το νησί μας μαζί με τόσους άλλους συμπολίτες μας, ότι το παράλογο , το αδίστακτο , το εκφοβιστικό , το σκοτεινό , το μίζερο δεν θα νικήσουν , ότι το ΠΑΣΟΚ πραγματικά προχωρά στην αναμέτρηση του με ότι παρόμοιο φέρει στους κόλπους του , ότι μπορούν να σχεδιάσουν την ζωή τους σε μια Κάλυμνο της δυσκολίας αλλά και της περηφάνιας , ότι δεν είναι όλοι ίδιοι …… Κάθε καθυστέρηση βυθίζει πλέον το νησί μας σε μια ανωμαλία καταστροφική για όλα τα θέματα και την νεολαία μας ιδιαίτερα.
Ο κ. Διακομιχάλης δεν θα μείνει εκεί. Να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν με ρυθμό και σχέδιο και άλλα θέματα παρόμοια και παρεμφερή. Δείτε τι θα κάμετε. Εμείς κάμαμε και κάνουμε ότι μπορούμε και ο Λαός μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε δύο φορές. Βοηθείστε αυτή την κοινωνία στον αγώνα της για απεγκλωβισμό.
Προσωπικά έχω βάλει πλέον την κόκκινη γραμμή στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό που συμβαίνει. Με περισσό θράσος δεν λέω ότι είμαι ο μόνος τίμιος , αλλά λέω ότι περισσότερο τίμιος από εμένα δεν υπάρχει στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος και προκαλώ οποιονδήποτε για αυτό. Δυστυχώς όμως δεν αρκεί μόνο να είσαι , πρέπει και να το αποδεικνύεις όταν στο αμφισβητούν. Και ακόμα ευτυχώς στο πλαίσιο της αστικής μας Δημοκρατίας το δικαίωμα στην αμφισβήτησης το έχουν όλοι , ακόμα και αυτοί που δεν θα έπρεπε να το έχουν. Μια μόνο μέθοδος υπάρχει για την άμυνα των τίμιων και καθαρών πολιτικών δυνάμεων. Η γρήγορη και πλήρης διαλεύκανση κάθε υπόθεσης. Διαφορετικά το αστικό δικαστικό μας σύστημα με κυρίαρχο τον παράγοντα της χρονικής καθυστέρησης γίνεται όργανο ανωμαλίας στα χέρια των εχόντων χρήμα , κακία και χρόνο να το χρησιμοποιούν εργαλειακά για τις κάθε είδους ιδιοτέλειες τους.
Απαιτώ λοιπόν να γίνουν όλα με την μέγιστη δυνατή πληρότητα στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Αν αυτή η μάχη με τον χρόνο χαθεί , τότε οι συνέπειες θα είναι φοβερές για το νησί μας και την τοπική μας κοινωνία. Και η πείρα δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα όταν συμβαίνουν εκφράζουν τάσεις και αργότερα θα συμβούν και αλλού και γενικώς.
Πιστεύω στο πολιτικό σας ένστικτο και στην αντίληψη σας . Περιμένω την άμεση δράση σας.

Υ.Γ. Δεν είναι αυτή η Κάλυμνος ……..

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Αν. Ρούσσος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!