Δημοτικοί Δρόμοι – Διάνοιξη Νέων Δρόμων

Με αφορμή την συζήτηση που έγινε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο περί δημοτικών δρόμων,  διάνοιξη δρόμων, τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων θεωρήσαμε πως ήταν κατάλληλη ευκαιρία να αναφέρουμε μερικά πράγματα σχετικά. Είδαμε πρόσφατα την διάνοιξη νέου δρόμου σε μια παραθαλάσσια περιοχή στα Βλυχάδια. Πριν αρκετά χρόνια ή οικογένεια μου (ο πατέρας μου και τρεις θειοι μου) ήταν οι πρώτοι που παραχώρησαν 4 μέτρα δρόμο προκειμένου να γίνει το πρώτο τμήμα ενός νέου δημοτικού δρόμου. Με μεγάλη μας χαρά το παραχωρήσαμε καθώς αναγνωρίσαμε την αναγκαιότητα του έργου για την ανάπτυξη της περιοχής.

Επανέρχομαι  λοιπόν στο κύριο θέμα… Αυτό το κεντρικό Δημοτικό Δρόμο αποφάσισε και καλά έκανε ο δήμος και το αποφάσισε , να τον συνεχίσει. Απ ‘ότι μάθαμε χωρίς να το ξέρουμε για σίγουρο διότι δεν έτυχε να το δούμε στις αναμεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στην τηλεόραση, οπότε έχουμε και τις επιφυλάξεις μας  … πληρώθηκε από το Δήμο έναντι του ποσού 26.000 € περίπου. Το παράξενο στο όλο θέμα είναι πως αντί να προχωρήσει ο δρόμος πιο μέσα από το νησάκι τον Βλυχαδιών τον έστριψαν προς τα πάνω και έξω ξανά και το οδήγησαν  σε συγκεκριμένα σπίτια και σταματήσανε εκεί το δρόμο, σε αδιέξοδο. Ούτε καν να μελετήσουν λίγο τους υπάρχουν δημοτικούς δρόμους στην περιοχή και να ενωθούν (με το Δημοτικό δρόμο που περνάει από  το πίσω μέρος της οικογενειακής μας ιδιοκτησίας.  Τι είδος δημοτικός δρόμος είναι αυτός που οδηγεί σε ιδιωτικές αυλές… και χρηματοδοτήθηκε αυτό αν ισχύει τελικά από το Δήμο;

 

Όταν ο Δήμος εξέταζε τους δημοτικούς δρόμους στην περιοχή δεν είδαν ότι κάποιους άλλους δημοτικούς δρόμους κάποιοι τους καταπατήσανε και τους έκανε αυλές !!! Δεν είδε να έχουν φτιάξει κρεβατίνα πάνω από δημοτική οδό;!!  Αν αποφάσισε ο Δήμος να καταργήσει κάποιους από αυτούς τους δρόμους ας το συζητήσει μαζί μας (τους κάτοικους της περιοχής) να μπορέσουμε και εμείς που ζούμε εκεί να εκφέρουμε γνώμη.

Κάποιοι ήδη υπάρχουν χωματόδρομοι εδώ και δεκαετίες δεν θα έπρεπε να έχουν ασφαλτοστρωθεί ; Για την ακρίβεια μιλώ για το δρόμο από την οικία Ζωίδη που οδηγεί στην πάνω γειτονιά στα Βλυχάδια!! Υπάρχουν και διάφοροι δρόμοι στους Βοθύνους που επίσης χρίζουν ασφαλτόστρωση … αλλά είναι ξεχασμένοι χρόνια. Κάποιοι από αυτούς τους δρόμους όλο και στενεύουν.

 

pano_tmima_ekei_pou_enonetai_me_ton_dimotiko_dromo_kato_apo_ton_Lia_B

Σήμερα είναι να ζητήσουν να ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλου  να δοθούν άλλα 65,000€ για να επεκτείνουν αυτό το νέο κομμάτι 200 μέτρα και να το τσιμεντόσουν! Οι ημιτελές δρόμου επί 10ετιών μένουν ατελείς!!  Οι καταπατημένοι δρόμοι μένουν καταπατημένοι και γίνονται αυλές κάποιων ακόμα και με κρεβατίνες…. κάποιοι άλλοι δεν θα γίνουν ποτέ!!

 

2b

Πιστεύω πως σωστό είναι να ανοίγουμε νέους δρόμους αλλά και να τους ολοκληρώνουμε και να γίνονται σωστά και μελετημένα προς εξυπηρέτηση του συνόλου και όχι 2-3 μεμονωμένους μόνο, παρόλο που και αυτοί έχουν δικαίωμα αλλά να μάθουμε να διαχωρίζουμε τους ιδιωτικούς δρόμους από τους δημοτικούς. Όχι να απαιτούμε από το δήμο να κάνει αυτά που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε για τους εαυτούς μας.

Αν είναι να χαρακτηρίζουμε τους ιδιωτικούς δρόμους δημοτικούς πρέπει να τους παραχωρούν επίσημα με χαρτιά οι ιδιώτες στο Δήμο… μετά να τους πληρώνουμε σαν δήμος με κάθε ευχαρίστηση!! Να είμαστε σωστοί παντού!! Δεν είναι μερικοί ηλίθιοι που δώσανε πολλά χιλιάρικα από τις τσέπες τους για να κάνουν δρόμους στις πλαγιές αυτές ….και κάποιοι άλλοι έξυπνοι να πληρώνει το λογαριασμό ο Δήμος!! Και στο κάτω-κάτω πως εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο ποσά για να κάνει εργασίες διάνοιξης  δρόμου χωρίς χαρτιά παραχώρησης;


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!