«ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ» ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΛΟΙΟΥ

Τελικά κανείς δεν έχει καταλάβει τι «παίζεται» με την ιστορία της αγοράς πλοίου. Είναι ίδιον της πολιτικής του τόπου μας, να δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, ώστε οι πολίτες να οδηγούνται σε σύγχυση και να μην μπορούν να καταλάβουν ποιες είναι οι προθέσεις των πολιτικών, τι κατ’ ουσίαν θέλουν και τι είναι αυτό που προβάλλουν προς την τοπική κοινωνία. Είναι ένα μεγάλο έλλειμμα της πολιτικής αυτό, όταν δεν δίνει μια καθαρή εικόνα στην κοινωνία, αλλά δημιουργεί καταστάσεις συγκεχυμένες και όταν αυτό που μετράει στην πράξη είναι η εικόνα τους προς τα έξω, το φαίνεσθαι και η επικράτησή τους σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Μετά το «άδειασμα» από την πρώην κυβέρνηση, που υπέστη η Κάλυμνος, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, η Δημαρχία του Γ. Ρούσσου προχώρησε σε μια «δυναμική» πρόταση, που στόχευε στην αγορά από τον Δήμο ενός επιβατηγού πλοίου, όχι πλέον στα δεδομένα του Ν. Κάλυμνος και του Κάλυμνος Σταρ, αλλά στην απόκτηση ενός μεγάλου πλοίου που θα συνδέει την Κάλυμνο με τον Πειραιά. Ένα σχέδιο πράγματι σημαντικό, που δίνει βέβαια ένα αισιόδοξο μήνυμα, αποτελεί όμως και αιτία για ανησυχίες, αφού είναι παραδεκτό πως αποτελεί ένα εγχείρημα αρκετά παρακινδυνευμένο. Επειδή οι απόψεις περί του τύπου του πλοίου διίσταντο, αποφασίστηκε στα πλαίσια του ΔΣ, να συσταθεί επιτροπή από ειδικούς και πολιτικούς, με διαπαραταξιακό χαρακτήρα, ώστε να αναλάβει να παρακολουθεί την όλη διαδικασία.
Αυτό όμως που φάνηκε από την αρχή, ήταν το γεγονός πως κανείς τους δεν είχε πεισθεί για αυτή την πρόταση και πως υπήρχαν σκοπιμότητες, τόσο στην σύλληψη από μεριάς της ΔημοτικήςΑρχής, όσο και στην αποδοχή αυτής από την αντιπολίτευση. Τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο και έτσι εμείς ως κοινωνία φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη ποιες είναι οι προθέσεις τους, τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της ίδιας της ΔΑ, για την αγορά σκάφους. Καταρχάς δεν μας έχουν προβάλει τους λόγους (επαρκώς) που καθιστούν αναγκαία την αγορά του πλοίου. Σκόρπιες κουβέντες και ανούσιες αιτιάσεις και τίποτε άλλο. Άραγε αυτό το εγχείρημα, αποτελεί πραγματικά επιθυμία τους, ή είναι μια «φωτοβολίδα» και τίποτε περισσότερο;
Η μεν ΔΑ παρουσίασε αυτή την πρόταση, που αποτελεί ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, για το οποίο όμως δεν μας έπεισε, με την όλη της πρακτική, ότι το πιστεύει πραγματικά και ότι δεν ήταν μια «φωτοβολίδα» που θα εγκλώβιζε την αντιπολίτευση και θα την ανάγκαζε να πάρει αντίθετη θέση, ώστε να προβάλει αυτό ως επιχείρημα για την μη πραγματοποίηση αυτού του στόχου και ταυτόχρονα να «εκθέσει» στην κοινή γνώμη τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις . Είναι πολύ εύκολο πράγματι να το πετύχει αυτό και μάλιστα η σημερινή ΔΑ, το έχει ανάγει σε μόνιμη επωδό της κάθε της αποτυχημένης προσπάθειας, δηλαδή την εμπλοκή και το σαμποτάρισμα από την αντιπολίτευση. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η ΔΑ αυτή την προοπτική την πίστευε και την πιστεύει και ότι δεν ήταν μια επιφανειακή πρακτική στα πλαίσια της προβολής.
Η Αντιπολίτευση, από την μεριά της, όφειλε να πάρει ανοικτά θέση για το όλο θέμα. Σίγουρα η πολιτική του Δημάρχου ήταν καλά μελετημένη και εγκλώβισε τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις. Όμως η αντιπολίτευση έχει έναν σημαντικότατο ρόλο μέσα στην λειτουργία της «μικρής» μας Δημοκρατίας, τον οποίο οφείλει να σέβεται. Η όλη πρακτική τους μέσα στα πλαίσια της Επιτροπής και μέσω των ΜΜΕ, δεν μας πείθει πως συμφωνούν με την επιλογή αγοράς πλοίου και ότι απλώς μην μπορώντας να υποστούν το πολιτικό κόστος από την τυχόν άρνησή τους, δέχτηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτή την διαδικασία.
Δεν είναι πολιτικά μεμπτό, κάποιοι πολιτικοί να μην συμφωνούν με τις επιλογές της εξουσίας και οφείλουν μάλιστα να προβάλλουν την διαφορετική τους άποψη, γεγονός που αποτελεί σημαντική διαδικασία για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας. Το πολιτικά επιλήψιμο είναι να «κρύβονται» πίσω από διάφορες πρακτικές, φοβούμενοι το όποιο πολιτικό κόστος. Η αντιπολίτευση στο θέμα αυτό, μας δίνει την εντύπωση πως πράγματι αυτό συμβαίνει και πως έχουν παγιδευτεί από την πρακτική του Δημάρχου. Δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόταση που να αντιτίθεται στην αγορά του πλοίου, αφού γνωρίζουν πως η ΔΑ θα το χρησιμοποιήσει για να βγει από την «δύσκολη θέση», δηλαδή να βρει μια αφορμή ώστε να φορτώσει σ’ αυτούς την «αποτυχία» του εγχειρήματος.
Το συμπέρασμα είναι ότι μπροστά μας εξελίσσεται ένα πολιτικό «κρυφτούλι» ανάμεσα στην ΔΑ και στην αντιπολίτευση και αποκομίζουμε την εντύπωση πως όλοι τους ψάχνουν να βρουν τα προσχήματα, ώστε να διακοπεί η όλη ιστορία και το κόστος να το επωμιστεί ο αντίπαλος.
Κανείς τους δεν θα υποχωρήσει και δεν θα κάνει το «πρώτο βήμα» ώστε να σταματήσει αυτή η «φάρσα» και να μην αναλώνεται μια κοινωνία σ’ αυτό το «έργο» που δεν οδηγεί πουθενά. Η όλη στάση των πολιτικών δυνάμεων στο ΔΣ αυτό μας υποδεικνύει. Είναι πια ζήτημα πρακτικής και πολιτικών ελιγμών για το ποιος θα κάνει το μοιραίο λάθος, ώστε ο άλλος να το παρουσιάσει ως αιτία για να σταματήσει κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα. Η ΔΑ με κάθε τρόπο, προσπαθεί να προβάλει στην κοινή γνώμη την αντίληψη πως η αντιπολίτευση δεν θέλει την αγορά του πλοίου, άρα η αποτυχία να βαραίνει τους αντιπολιτευόμενους και όχι την Δημαρχία Ρούσσου. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει για τα καλά στην διαδικασία της προεκλογικής περιόδου και τα πάντα πια μετράνε με γνώμονα αυτό το γεγονός. Θα είναι σημαντικό το πολιτικό κόστος για όποιον θα παρουσιαστεί προς τα έξω, ότι παρεμπόδισε την όλη ιστορία με την αγορά του πλοίου. Η παραίτηση από την επιτροπή του τεχνικού συμβούλου του Δήμου και έμπειρου ναυπηγού, ειδικού σε θέματα παρόμοια, με την επιστολή του που έστειλε στον Δήμαρχο, δείχνει ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να δοθεί τέλος στο όλο αυτό εγχείρημα. Το ίδιο φαίνεται και από την παραίτηση των πλοιάρχων, που συμμετείχαν στην επιτροπή. Τόσο ο Τεχνικός σύμβουλος όσο και οι πλοίαρχοι, προβάλλουν από την μεριά τους ο καθένας διάφορες αιτιάσεις, το δεδομένο όμως είναι πως έχει επικρατήσει ένα κλίμα «ασυνεννοησίας», που δείχνει πως τα πράγματα οδηγούνται σε ένα αδιέξοδο.

Πηγη:
n100000073762116_7142

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!