ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΕΡΗΜΟ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο  συζητήθηκαν οι καταπατήσεις δημοτικής περιούσιας που γίνονται στην  ΨΕΡΗΜΟ αλλά και στην ΤΕΛΕΝΔΟ ,όπου εισηγητής ήταν ο κ Διακομιχάλης ,μετά από καταγγελίες . Θέμα το οποίο απασχόλησε και κεντρικά ΜΜΕ .

Κατά την εισήγηση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης(και μετά από πολύ ψάξιμο που έκανε ο ίδιος όπως δήλωσε ) πρότεινε να ζητηθεί η συμβολή του Ελληνικού κράτους από το ΔΣ ,μέσω του Εισαγγελέα ώστε να μπλοκάρονται οι όποιες συμβολαιογραφικές πράξεις που οδηγούνται στα υποθηκοφυλακεία, και στην ΔΟΥ και να ζητάει την μη καταπάτηση της δημ περιούσιας τόσο στην ΨΕΡΗΜΟ όσο και στην ΤΕΛΕΝΔΟ. Επίσης ο κ Διακομιχαλης ζήτησε να πάει το Δ.Σ στα δυο νησιά συνοδεία με τον εισαγγελέα και να ξηλωθούν όσα παράνομα έχουν καταπατηθεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον συζητήθηκε και το γεγονός από τον κ Γαλουζη να διασφαλιστεί μέσω του κτηματολογίου η δημ.περουσια, όπως και από τον κ Ζερβό να ζητηθεί η επίσπευση του κτηματολογίου για τα δυο νησιά, και η σύσταση της ΑΕ διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας .Τελικά η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα (και μέχρι να καθαρογράφει και να υποβληθεί από τον κ Διακομιχαλη ) είναι:
Α)Επίσπευση διαδικασίας για την σύσταση της ΑΕ διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας
Β)Να ζητηθεί από τον εισαγγελέα του πρωτοδικείου Κώ την συμβολή του προς την Επαρχιακή Επιτροπή και όποιο εμπλεκομένου φορέα να μην ανατίθεται οποιαδήποτε αγοραπωλησία είτε παρόμοια πράξη δημοτικής γης χωρίς την Εγκριση του ΔΣ
Γ) Να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος να εντάξει τα δυο νησιά άμεσα στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Τέλος από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δ.σ Γ. ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ- Α.ΡΗΓΑ-Α.ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗΣ-Π.ΖΩΙΔΗΣ-Μ.ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣ.

Πηγή:

Παλμός της Καλύμνου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!