Κοινωνική Πολιτική Δήμου Καλυμνίων – Μέρος Β’

Από άρθρα εφημερίδων... 1. Παγώνει ο Δήμος Πειραιάς τα δημοτικά τέλη ... Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών του Δήμου Πειραιώς αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για τέταρτη συνεχή χρονιά. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Πειραιώς , Παναγιώτης Φασούλας, τονίζει μεταξύ άλλων: «θεωρώ ότι μέσα σε μια τόσο δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης για τους εργαζόμενους και για τους υπάλληλους και για τους επιχειρηματίες που δρουν στη πόλη μας, νομίζω πως είναι απόλυτα λογική η κίνηση μας. Να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας να αναθερμανθεί κάπως η οικονομία, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το εισόδημα των δημοτών».


2. Πάγωμα των δημοτικών τελών στην Αθήνα ... Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών και κατόπιν προτάσεως του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, αποφασίστηκε το πάγωμα των δημοτικών τελών του δήμου στα επίπεδα του 2008 και του 2009. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να βοηθηθούν πολίτες και επαγγελματίες στην αντιμετώπιση των δυσκολιών η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μηδενική αύξηση τελών για δεύτερη χρονιά σε 520.000 οικιακούς καταναλωτές. Καμία αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για πρώτη φορά 100.000 επαγγελματίες. Απαλλαγή για πρώτη φορά 3.000 περίπου τρίτεκνων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, Ο Δήμος Αθηναίων με την απόφαση αυτή έρχεται να αποκαταστήσει το κράτος και να κάνει πράξη την εξίσωση των πολύτεκνων οικογενειών με τις τρίτεκνες οικογένειες. Συνέχιση και ολοκλήρωση το 2010 της απαλλαγής των καταστημάτων και οίκων που υπέστησαν ζημιές τον Δεκέμβριο του 2008. Μείωση του συντελεστή υπολογισμού του πρόστιμου για τους μικροπωλητές και τους περιπτερούχους. 

Και τώρα σχολιάζω εγώ...

Η κάθε σχέση οφείλεται στο συμφέρον, είναι μια από τις τελευταίες μου φιλοσοφίες, το αν έχω δίκιο ή όχι είναι άλλο θέμα αλλά όπως και να έχει το πράγμα αυτό είναι το πιστεύω μου. Θα ήταν πιο εύκολο σε γενικές γραμμές να πω πως λέγοντας συμφέρον δεν εννοώ φυσικά μονάχα το υλικό ή οικονομικό συμφέρον αλλά ακόμα και την ανταλλαγή  συναισθημάτων μεταξύ μιας σχέσης σύμφωνα με την θεωρία μου είναι μια μορφή ανταλλαγής συμφερόντων. Δίνω κάτι και περιμένω να πάρω κάτι, και για το παράδειγμα της σχέσης έχω συμφέρον να δώσω αγάπη για να πάρω αγάπη. Έχω συμφέρον να δώσω σε μια φιλία, να δώσω σεβασμό, υποστήριξη κτλ για να τα εισπράξω και εγώ από τον φίλο μου/φίλη μου.


Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την παρεξηγημένη φιλοσοφία μου, θα μπορούσα να πω πως και η σχέση πολίτη-κράτους, πολίτη- δημοτικής αρχής είναι μια σχέση συμφερόντων.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο μαζί το πρόσωπο, λέει μια παροιμία τοθ λαού μας. Δυστυχώς  όμως, εγώ προσωπικά (και όχι μόνο εγώ), βλέπω από μικρά και μεγάλα παραδείγματα της καθημερινότητας πως ο πολίτης προσπαθεί δύσκολα με μονάχα το ένα χέρι (το δικό του), να πλύνει το δικό του πρόσωπο. Δεν φτάνει όμως μονάχα αυτό αλλά η δημοτική αρχή και φυσικά οι περισσότεροι εκ των δημοτικών συμβούλων , να έχουν την απαίτηση από αυτόν τον «μονόχειρα» πολίτη να πλύνει και το δικό τους  πρόσωπο!!

Η νοοτροπία που έχουν τα πολιτικά πρόσωπα τοθ τόπου, και δεν χτυπάω σε καμία περίπτωση μονάχα τον δήμαρχο, στηρίζεται στην αρχή… «Τα δικά μου είναι δικά μου, και τα δικά σου πάλι δικά μου»… Δεν είναι συνιστώσα στην σχέση που προανέφερα ( δίνεις και παίρνεις)!

Ξέρω πως θα βγουν και οι ακαμάτες και τα τσιράκια τους να πουν πώς αυτοί οι δύο δήμοι (Αθηνών και Πειραιώς)  έχουν την οικονομική άνεση να κάνουν τέτοιες ηρωικές κοινωνικές τονωτικές ενέσεις.  Ενώ ο μικρός «Δημάκος» μας, πώς να το κάνει; Ο μικρός αυτός δήμος μας όμως αποτελείτε από περίπου 15.000 μόνιμους κάτοικους. Έσοδα δεν έχει; Μήπως δεν ανήκουμε στο Ελληνικό κράτος; Είμαστε μήπως εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Μήπως τελικά τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου μας είναι άχρηστα στο να διαχειρίζονται τα έσοδα τοθ τόπου ή να βρουν και να αξιοποιήσουν το κάθε παραθυράκι που θα μπορούσε να φέρει έσοδα στο νησί μας; Μήπως δεν ήταν μόνο ο Αλί Μπαμπάς  που είχε 40 κλέφτες;

Δυστυχώς κοινωνική πολιτική δεν είναι η δωρεάν και χωρίς τροφεία παροχή των βρεφονηπιακών σταθμών … με το απλό μου μυαλουδάκι  συλλογιέμαι γιατί κάποιο ζευγάρι να έχει το παιδί του σε βρεφονηπιακό  σταθμό; Το πιο λογικό είναι πως και οι δύο γονείς εργάζονται, με λίγα λόγια έχουν δύο μισθούς το μήνα … αλλά σε αυτά που με τα βίας φτάνουν τα 800 € το μήνα, και μετά από το ξεζούμισμα των λογαριασμών και των τροφίμων δεν μένει τίποτα στην πάντα!

- Aprilia Dorsoduro


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!