Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. Ή «όσα δεν φτάνει η αλεπού …» ενίοτε και «γαργάρα»! Δήμαρχος: «έδωσα τα ρέστα μου, το μπαλάκι στο κράτος»

Τελικά ο Δήμαρχος είπε: «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» και οριστικά και αμετάκλητα έθεσε εαυτόν εκτός του προβλήματος του ΧΥΤΑ. Δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά πως δεν μπορεί να «πάρει πάνω του» το όλο θέμα όπως εξελίχτηκε και ξεκάθαρα πια «έριξε το μπαλάκι» στο κράτος και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αφού κατά – ταλαιπωρήθηκε όλη η τοπική κοινωνία και η οικογένεια που της ανήκει ο επίμαχος χώρος, αφού είδαμε πράγματα και θαύματα και όλοι μας γίναμε «λίγο νομικοί», τώρα ο Δήμαρχος έρχεται και μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ, «εγώ δεν έχω καμιά ευθύνη, ότι έγινε έγινε και ας περιμένουμε από το κράτος να βγάλει το φίδι από την τρύπα».
Το ότι ένα έργο προχώρησε σε ένα μεγάλο ποσοστό, το ότι γι’ αυτό το μέρος του έργου πληρώθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στον ανάδοχο, το ότι δηλητηριάστηκε η τοπική κοινωνία με τις πολιτικές των τοπικών μας αρχόντων, το ότι βρεθήκαμε εκτεθειμένοι απέναντι στην ΕΕ, αφού δεν ολοκληρώσαμε τν ΧΥΤΑ, το ότι άλλο ένα μεγάλο έργο μπαίνει στο ντουλάπι και κύριος είδεν τι μέλλει γενέσθαι, το ότι «παραμυθιαστήκαμε» για μήνες ολόκληρους και δεν ξέραμε ποιον να πιστέψουμε και ποιος έχει το πιο επίσημο και έγκυρο έγγραφο, όλα αυτά τα ξεχνάμε και πάμε μπροστά. Σίγουρα το να μην εμμένουμε σε λάθη του παρελθόντος, είναι θετικό και κανείς δεν αντιλέγει. Είναι όμως επιβεβλημένο να γνωρίζουμε ως κοινωνία, και έχουμε αυτό το δικαίωμα, τις όποιες ευθύνες και να ξέρουμε τελικά τι έγινε και γιατί. Είναι ένα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να το παραβλέπει, ειδικά όταν διαχειρίζεται την τοπική εξουσία.
Αφού δεν του βγήκε όπως το είχε προγραμματίσει και αφού «τον άδειασε» και ο ίδιος ο «επίτιμος» και φίλος του, τώρα έρχεται και ζητά την λήθη από την τοπική κοινωνία. Για το «ινάτι» και για την πεισματική εμμονή και για την πολιτική του «ή γίνεται το δικό μου ή τίποτε» ούτε λόγος. Ούτε κουβέντα αυτοκριτικής, ούτε μια στιγμή ειλικρινούς αποδοχής κάποιων λανθασμένων κινήσεων.
Μάλιστα, για να χρυσώσουμε και λίγο το χάπι, τώρα μιλάμε για πιο προχωρημένες μορφές διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ δεν έχουμε λύσει τα στοιχειώδη και ακόμη είμαστε στην φάση καύσης τους, που αμφιβάλλουμε αν σε άλλο μέρος, με τον ανάλογο πληθυσμό, υπάρχει κάτι παρόμοιο. Το γεγονός ότι ακόμα είμαστε στην φάση πειραματισμών σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, το ότι ακόμη και σήμερα τα σκουπίδια αποτελούν ένα μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία, φαίνεται ότι δεν λαμβάνεται υπόψη.
Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε, επί τη ευκαιρία των παραπάνω, είναι η αδυναμία των πολιτικών να παραδεχτούν κάποιες λανθασμένες τους επιλογές. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό από την ειλικρινή σχέση της πολιτικής με την κοινωνία. Όμως κατανοούμε αυτή την πρακτική, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί η νοοτροπία που θέλει τους πολιτικούς να μην προχωράνε σε αυτοκριτική, επειδή θα θεωρηθεί αδυναμία και αιτία «επίθεσης» από τους αντιπάλους τους. Είναι όμως μια πραγματικότητα που δεν τιμά την πολιτική εν γένει.

Πηγή:
n100000073762116_7142

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!