Διεκδίκηση ρεματιάς από δημότη ιδιώτη ισχυριζόμενος ...Χρησικτησία

Τώρα τα έχουμε δει πια όλα. Δεν νομίζω να έχει μείνει περίεργο, απίστευτο ή αλλόκοτο που να μπορούσε να συμβεί και δεν έχει γίνει σε αυτήν την δημαρχία!!  Έγινε λοιπόν και αυτό… Η διεκδίκηση ρέματος από δημότη ιδιώτη ισχυριζόμενος χρησικτησία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από χρήση άνω των 20 ετών.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να διαπιστώσει ο Δήμαρχος πως οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου, υπερασπίζανε τον δημότη εναντίον του Δήμου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα νομικής εκπροσώπησης. Για να είμαστε πιο σαφείς, ο εκπρόσωπος του ιδιώτη είναι και νομικός σύμβουλος του Δήμου, στη ΔΕΥΑΚ και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου που γνωμάτευσε για το οικόπεδο, είχε συνυπογράψει προηγουμένως με τον εκπρόσωπο του ιδιώτη την εξώδικη πρόσκληση εναντίον του προϊσταμένου της Πολεοδομίας και κατ’ επέκταση του Δήμου. Δηλαδή, οι δύο νομικοί σύμβουλοι του Δήμου στράφηκαν εναντίο του Δήμου

Το οικόπεδο / ρεματιά βρίσκεται στο Μασούρι. Με τις καταπατήσεις κατέστη ανενεργός χείμαρρος και στη συνέχεια τον ιδιοποιήθηκε ο ιδιώτης, ο οποίος τώρα τον διεκδικεί λόγω χρησικτησίας. Ο ίδιος όμως προ ετών ζήτησε από το Δήμο να το αγοράσει, του είπαν ότι ο Δήμος δεν δικαιούται να πουλάει περιουσία του. Μετά ακολούθησε η καταπάτηση. Ξεκίνησε καταπατώντας τα 279μ. με αγορά ο εν λόγω δημότης από τον πατέρα του σημερινού διεκδικητή. Το πούλησε μετά, πάλι στα 279μ., στο γιο του πρώην ιδιοκτήτη και σημερινού διεκδικητή.  Μετά όμως το οικόπεδο έγινε 577μ., έπεσε στα 435μ και επανήλθε στα 567μ.

Την υπόθεση την έβγαλε στα ανοικτά ο διεκδικητής με την εξώδικη πρόσκληση του εναντίον του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Καλύμνου. Ο κ. προϊστάμενος της Πολεοδομίας ζήτησε από το Δήμο γνωμάτευση και ο κ. δήμαρχος ανέθεσε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και στο νομικό σύμβουλο του Δήμου να του συντάξουν εκθέσεις και να βγάλουν πόρισμα. Και συνέβη οι μεν Τεχνικές Υπηρεσίας να αποφανθούν ότι ο χώρος είναι δημοτικός, ενώ ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ότι δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου αλλά χείμαρρος ανενεργός πάνω από δύο γενιές, άρα ελεύθερος χώρος, οικόπεδο μετέωρο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δικηγόρος του ιδιώτη υποστήριξε ότι ο χείμαρρος ήταν ανενεργός και ότι ο χώρος αυτός δεν υπήρξε ποτέ κοινόχρηστος. Και κατέληξε ότι η υπόθεση είναι καθαρά νομική και θα κριθεί στα δικαστήρια. Ο δήμαρχος κ. Ρούσσος ήταν ξεκάθαρος πάνω στο θέμα αυτό και δήλωσε πως, όλα τα οικόπεδα που δεν εμφανίζουν ιδιοκτήτη, σύμφωνα, με το νόμο ανήκουν στο Δημόσιο, και ότι ο νόμος ορίζει πως σε καμιά περίπτωση δε νομιμοποιείται  χρησικτησία σε χώρους και ιδιοκτησίες του Δημοσίου. Ακολούθως και η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης ήταν σύμφωνη με αυτή της δημοτικής Αρχής και ο επικεφαλής της αξ. αντιπολίτευσης κ. Δ. Διακομιχάλης ζήτησε να απελευθερωθεί το ρέμα καθ’ όλο το μήκος του.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!