ΤΡΙΛΟΓΙΑ» … ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ :Σκάνδαλα και πάθη του παρελθόντος στον αέρα… Αδυναμία Προέδρου

ΤΡΙΛΟΓΙΑ» … ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σκάνδαλα και πάθη του παρελθόντος στον αέρα… Αδυναμία Προέδρου να ελέγξει την κατάσταση στο Δ.Σ. Μέχρι πριν από λίγο είχαμε συνηθίσει σε συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου σε δυο δόσεις (!), το ΔΣ όμως της 6ης Νοεμβρίου διεξήχθη σε …τρεις! ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ! Και να ήταν μόνο αυτό…

Ένα δημοτικό συμβούλιο που είχε «αφετηρία» την 6/11 και ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ημέρες, δηλαδή στις 9 Νοεμβρίου.
Εμπλουτισμένο από το σύνηθες πλάτιασμα των τοποθετήσεων των δ.σ., το ενδιαφέρον των θεμάτων που υπήρχαν στο πινάκιο, ενώ σε αυτή την συνεδρίαση είχαμε και σκηνές και εκφράσεις απείρου κάλλους, που οδηγούν την πολιτική ζωή του νησιού μας, πολλά χρόνια πίσω!
Είναι πλέον εμφανείς οι μεγάλες οι ευθύνες του Προέδρου του ΔΣ, ο οποίος αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και να μην παρεκτρέπεται. Επίσης είναι ευθύνη του το γεγονός ότι δεν μπορεί να συντονίσει κατάλληλα την συζήτηση των θεμάτων, ώστε να αποφεύγεται το πλάτιασμα και τα συμβούλια να γίνονται διήμερα και ενίοτε τριήμερα. Η μέχρι σήμερα παρουσία του στην θέση του Προέδρου έχει να παρουσιάσει πολλές ελλείψεις και κυρίως προβλήματα που άπτονται της ομαλής ροής της λειτουργίας του σώματος. Οι πολύωρες και πολυήμερες συνεδριάσεις του ΔΣ δεν ωφελούν την δημιουργική προσέγγιση των θεμάτων, κουράζουν τόσο τους συμβούλους όσο και τον κόσμο που παρακολουθεί, χάνεται πολλές φορές η ουσία και δεν γίνεται ένας γόνιμος διάλογος, αλλά οδηγείται σε αντεκλίσεις και μάλιστα πολλές φορές σε παρεκτροπές, όπως βιώσαμε στην τελευταία συνεδρίαση. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η συνεδρίαση οδηγείται σε παρεκτροπή και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύτηκαν από απρεπές υβρεολόγιο και χειρονομίες, γεγονότα που ο Πρόεδρος δεν κατάφερε να τα ελέγξει. Ο ρόλος του είναι καθοριστικός και άπτεται όχι μόνον της τήρησης των διαδικασιών, αλλά και του πολιτικού χαρακτήρα του ΔΣ, αφού η ισορροπία και ο έλεγχος των συνεδριάσεων, εξασφαλίζουν την δημοκρατική και με πολιτικό πνεύμα λειτουργία του συμβουλίου. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι υπερπαραταξιακός και να τηρεί τις ισορροπίες και κυρίως να μην προκαλεί με την στάση του εντάσεις, αντίθετα να είναι εκείνος που θα μεριμνά για να εκτονώνονται. Η επιλεκτική συμπεριφορά ενός Προέδρου, είναι ασυμβίβαστη με τον ρόλο του.
Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του δ.σ. Χαράλαμπου Κουρούνη, Προέδρου του ΔΣ για πολλά χρόνια, ο οποίος με την πείρα του, παρενέβη και με συστάσεις, προέτρεψε το Προεδρείο να τηρήσει επιτέλους τις διαδικασίες. Ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ, που κατά την πολύχρονη θητεία του, πραγματικά είχε δώσει «μαθήματα» συντονισμού των εργασιών του ΔΣ και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως δημιούργησε «σχολή Προέδρου», αγανακτισμένος παρενέβη και προσπάθησε να δώσει στο προεδρείο κατευθύνσεις για την αρτιότερη λειτουργία των συνεδριάσεων. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χ. Κουρούνης παρεμβαίνει για παρόμοια θέματα, όμως φαίνεται ότι ο Πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εισπράξει σημαντικά στοιχεία από την πείρα του, που υπηρέτησε τον θεσμό του Προέδρου για σειρά ετών και μάλιστα σε εποχές έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και πόλωσης. Η τελευταία παρέμβαση του Χ.Κ ήταν έντονη, θα λέγαμε και εμπεριείχε το στοιχείο της αγανάκτησης, και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο τον προέτρεψε να σταθεί στο ύψος και στην σοβαρότητα του θεσμικού του ρόλου. Εδώ φυσικά δεν μπορεί να μην σχολιαστεί η επιλογή του Δημάρχου, που αν και γνώριζε τις ικανότητες του Χ.Κ και ήξερε ότι θα ακολουθούσε μια τετραετία εντάσεων και σκληρών αντιπαραθέσεων, εκείνος προτίμησε να ευνοήσει τον νεοαποκτηθέντα σύμβουλό του και να «ρίξει» τον πρώην Πρόεδρο, που είναι αρκετά χωλομένος για την στάση αυτή του Γ. Ρούσσου. Ο Χ. Κουρούνης, παρόλο τον παραγκωνισμό του όμως, έμεινε στο ύψος του πολιτικού του ήθους και δεν έχει δώσει ούτε μια φορά το δικαίωμα να τον κρίνει κανείς για κάτι παρόμοιο.
Είχαμε φυσικά και τις απουσίες δ.σ. για μια ακόμη φορά! Έχει γίνει πλέον μόνιμο φαινόμενο και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις συμβούλων που έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια. Και σ’ αυτό το σημείο η παρέμβαση του Προέδρου είναι ανεπαρκής, αφού ούτε καν σχολιασμός δεν γίνεται από μεριάς του για την υπάρχουσα κατάσταση. Και δεν είναι μόνον οι απουσίες, αλλά η γενικότερη κατάσταση που παρατηρείται στις συνεδριάσεις. Σύμβουλοι φεύγουν και επιστρέφουν κατά την συνεδρίαση, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τους ψάχνουν για τα ψηφίσματα, μιλάνε και διακόπτουν άλλους, υπερβαίνουν τα όρια του χρόνου και πολλά άλλα. (παραπέμπουμε στο 38ο φύλλο του ΠΑΛΜΟΥ και στην στήλη παρακάμερα, όπου η εφημερίδα μας κάνει σχετικό σχόλιο).
Στο Α` Μέρος(6/11) για διάφορους λόγους απουσίαζαν: ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΨΑΡΟΜΠΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΡΗΓΑ.
Στο Β` Μέρος(8/11) απουσίαζαν: ΜΑΚΡΥΛΛΟΣ, ΨΑΡΟΜΠΑ, ΖΩΙΔΗΣ, ΡΗΓΑ, ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ,
Στο Γ` Μέρος (9/11) απουσίαζαν: ΓΑΛΟΥΖΗΣ, ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΡΗΓΑ, Α.ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗΣ, ΨΑΡΟΜΠΑ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ«ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ»ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Κυρίαρχο θέμα κατά την συνεδρίαση του ΔΣ (6/11) ήταν η «Λήψη απόφασης για την αγορά πλοίου σύνδεσης της Καλύμνου με τον Πειραιά» (θέμα του οποίου η χρονική διάρκεια ήταν περισσότερο από μια ώρα.)
Εν ονόματι της διαφάνειας, της διαφορετικότητας των απόψεων για τον τύπο του πλοίου που τελικά θα προκριθεί, η ΔΑ πρότεινε την σύσταση επιτροπής (7-11μελη) που θα έχει ως σκοπό την «ιδία γνώση» των πλοίων που προτάθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής για την διερεύνηση αγοράς πλοίου. Πρόταση της ΔΑ ήταν να συσταθεί επιτροπή που θα επισκεφτεί και να «τσεκάρει» τα πλοία τα οποία έχουν αναφερθεί κατά την συνεδρίαση της 2ης επιτροπής (26/10), αποτελούμενη από τους Δήμαρχο, Α. Σκουμπουρδή, Μ. Λελέκη, Β.Ψαρομπά, Δ.Μακρυλλο (κοινής αποδοχής) και δυο μέλη από τις αντιπολιτεύσεις.
Στην συνέχεια εκφράστηκαν ενστάσεις για την αγορά πλοίου, το γεγονός του πολυμελούς της επιτροπής από δ.σ. (Γαβαλάς, Κουρούνης, Μακρυλλός) κ.α. αλλά και από το μέλος της παράταξης του κ. Διακομιχαλη που συμμετέχει στην επιτροπή για την αγορά πλοίου κ. Θ. Τσουκαλά, όπου εξέφρασε -μεταξύ άλλων - τις αντιρρήσεις του για την βιωσιμότητα ταχύπλοου, που προβλέπεται τελικά (πρόταση της Δ.Α) να αγορασθεί.
Εν τέλει αποφασίσθηκε να επισκεφτεί το ειδικό γραφείο μελετών (πρόταση Γαλουζή) το νησί μας και παράλληλα να συσταθεί η επιτροπή (7-11μελη) και να εξουσιοδοτηθεί η ΑΝΕΚ να αναλάβει τα έξοδα της επιτροπής.
Στην συνεδρίαση και αφού το σύνολο των δ.σ. τοποθετήθηκε (άλλωστε προεκλογική περίοδο διανύουμε…) διαφάνηκε ότι κάποια στιγμή (κυβερνητικός προγραμματισμός, μεταφορικό ισοδύναμο, θεωρεία περί ειδικών, ακτοπλοϊκό πρόβλημα, επιδοτήσεις κ.α που αναφέρθηκαν.), «ότι το σχοινί θα σπάσει», αφού όπως είναι γνωστό οι απόψεις για την τελική επιλογή του πλοίου είναι αξεπέραστες αλλά κανένας μέχρι τώρα δεν κάνει …πίσω!
Κατά την λήψη απόφασης για την αγορά πλοίου ο δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γαβαλάς, απείχε από την ψηφοφορία, ενώ η κα Μ. Τρουμουλιάρη ψήφισε μόνο το πρώτο μέρος της απόφασης.
Δημοτικές εκλογές είναι αυτές… Η τελική πρόταση που πήρε το ΔΣ (πλειοψηφικά ), ήταν:
α) Εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Γαλουζής να έρθει σε επαφή με το ειδικευμένο γραφείο μελετών, ώστε να έρθει στην Κάλυμνο για διευκρινιστικές συζητήσεις σε επίπεδο Δ.Σ. όπου θα συμμετέχει και η επιτροπή,
β) τελική σύσταση επιτροπής για να ορισθούν τα ταξίδια, σε σχέση με τα πλοία και εξουσιοδότηση της ΑΝΕΚ, για να καλυφθούν τα έξοδα των ταξιδιών.
Εκ μέρους της παράταξης του κ. Γαλουζή, τελικά αποφασίσθηκε να ορισθεί ένα (1) μέλος που θα συμμετάσχει στην σχετική επιτροπή.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι τα συμπεράσματα της 2ης συνεδρίασης(26/10) της επιτροπής (Ε.Σ.Δ.Α.Π.) ήταν :
1. α) Η δημοτική Αρχή είχε προτείνει 4 ταχύπλοα: AL SADINI (κοινή πρόταση με την παράταξης Διακομιχάλη), AL CANTARA, AL MUDAINA DOS, JET LINER.
β) Η παράταξη του Δ. Διακομιχάλη, (δια του κ. Ηλία Φραζή) πρότεινε την αγορά του HIGH SPEED-4 VODAFON.
γ) Η παράταξη του κ. Γ. Γαλουζή (Γαλουζής-Τηλιακός) πρότεινε συμβατικό πλοίο, πιο μεγάλο από το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ.
2. Συμφωνήθηκε να έλθει στην Κάλυμνο το γραφείο μελετών που προτείνουν οι κύριοι Γ. Γαλουζής και Σ. Τηλιακός για μια διευκρινιστική συζήτηση.
3. Διατηρήθηκε η γνωστή διάσταση απόψεων σχετικά με το αν θα επιλεγεί συμβατικό ή ταχύπλοο.
Ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να συσκεφθεί με την Δημοτική του ομάδα για να οριστικοποιηθεί το επόμενο βήμα, (σύμφωνα και με το δ.τ. από το γραφείο του Δημάρχου.). Αίσθηση προκάλεσε όμως και αποχή από την λήψη απόφασης, από τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Γαβαλά.
Γεγονός όμως είναι ότι ενώ όλοι συμφώνησαν πως η επιτροπή αυτή θα πρέπει να αποτελείται από ειδικούς, το σύνολο των ατόμων που θα την απαρτίζουν τελικά είναι πολιτικοί παράγοντες, κάτι που μας οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα, (το απευχόμαστε φυσικά) πως σύντομα θα… χωρίσουν οι δρόμοι!
Άραγε η ενότητα προς τον στόχο θα έχει διάρκεια; Και πόσο;
ΙΔΩΜΕΝ!
Στο Α`Μερος(6/11) τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν
1. Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης προς τον Πρωθυπουργό για συμπερίληψη της συμμόρφωσης στην συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας στα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΩΝ - ΚΑΤΑ ΠΛΕΟΨΗΦΕΙΑ
2. Λήψη απόφασης για την έγκριση του κειμένου «ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ» στα πλαίσια του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 21» του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του. –ΟΜΟΦΩΝΑ
3. Ενημέρωση Δ.Σ. από τον Δήμαρχο και επικαιροποίησης αποφάσεων Δ.Σ. σχετικά με τα αεροπορικά δρομολόγια της Καλύμνου -ΟΜΟΦΩΝΑ
4. Ενημέρωση Δ.Σ. από τον Δήμαρχο και λήψη αποφάσεων σχετικά με την επίτευξη δυνατότητας νυχτερινών πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλύμνου και το σχετιζόμενο έργο «ΦΩΤΑ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» –ΟΜΟΦΩΝΑ
5. Λήψη απόφασης για την αγορά πλοίου σύνδεσης της Καλύμνου με τον Πειραιά. -
6. Λήψη απόφασης για την ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ (Πλην Μακρυλλού, Γαλουζή, Μ. Τρουμουλιάρη)
7. Επικύρωση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ σχετικά με την μετατροπή των συμβάσεων των 17 εργαζομένων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Εισηγητής: Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. –ΟΜΟΦΩΝΑ
8. Έγκριση 16ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού -ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ
9. Σύσταση επιτροπής για αγορά ακινήτου στο Βαθύ. –ΟΜΟΦΩΝΑ
10. Έγκριση αποφάσεων Νομικών Προσώπων (απολογισμός Β’ Παιδικού Σταθμού 2008). – ΟΜΟΦΩΝΑ
11. Αποδοχή χρημάτων-ΟΜΟΦΩΝΑ
Όπως και Ε.Η.Δ:
-Λήψη απόφασης για απευθείας ανάθεση έπειτα από διαπραγμάτευση της παροχής υπηρεσίας «ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Καλυμνίων»
- Έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου «Ανάπλαση από Δημαρχείο έως Ιχθυόσκαλα»
- Ψηφίσεις δαπανών
- Συμμετοχή του Δήμου στην τουριστική έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ»

Συνεδρίαση 8/11, μόνο θέμα συζητήθηκε:
Έγκριση μελέτης «Μισθώματα οχημάτων- μίσθωση φορτηγών αυτοκινήτων με γερανό». –ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ

ΣΚΗΝΕΣ …ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ!
Στην συνέχεια της συνεδρίασης -μετά από δυο ημέρες (8/11)- και λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτηση της «Έγκρισης μελέτης Μισθώματα οχημάτων - μίσθωση φορτηγών αυτοκινήτων με γερανό» ετήσιου κόστους 150.000 ευρώ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγαπ. Σκουμπουρδής και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Διακομιχάλης, εξαπέλυσαν εκατέρωθεν φραστικές επιθέσεις τύπου «αρχιερέα της διαπλοκής», «πράσινα μπλοκάκια», «τιμολόγια με δουλειές από τον σημερινό εργολάβο», «έκοβες τιμολόγια χωρίς διαγωνισμούς» «εκκλησιαστικά συμβούλια» κ.α. με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ζερβό, ο οποίος έχει μεγάλες ευθύνες για την εκτροπή που πήρε η συζήτηση.
Η συνεδρίαση συμφωνήθηκε να συνεχισθεί την επόμενη (9/11)
Τα πάθη του παρελθόντος και οι σημερινές αιχμές περί αδιαφάνειας, ήρθαν στην επιφάνεια.
Ο ορισμός του λόγου που σήμερα απαξιώνεται η πολιτική ζωή στην Κάλυμνο, αλλά, και ερωτήματα, που κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθούν…
Αφορμή ήταν ένα σχόλιο του αντιδημάρχου επί των έργων κ. Α. Σκουμπουρδή προς τον δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Γαβαλά, όπου ήταν η αιτία οι ασκοί του Αιόλου να ανοίξουν για τα καλά!!
Τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Διακομιχάλης ο οποίος με χαρακτηρισμούς προς τον αντιδήμαρχο όπως «ιερέα της διαπλοκής» « δώσε στην δημοσιότητα τα τιμολόγια που πήρες από δουλειές του δήμου» κ.α. φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο δουλειές που έχει αναλάβει η εταιρεία του αντιδημάρχου από την 3Κ .
Στην συνέχεια ο κ Σκουμπουρδής απάντησε με τον ίδιο τρόπο στον κ. Διακομιχάλη ,με σχόλια τύπου «ότι κάνουμε το κάνουμε νόμιμα και όχι με την βοήθεια των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων » «έπαιρνες βερνίκια από τον Δήμο ,χωρίς διαγωνισμούς» κ.α.

Συνεδρίαση 3η: ΗΡΕΜΟΙ ΤΟΝΟΙ, αλλα ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΛΑΤΙΑΣΜΑ
Στο 3ο μέρος του ΔΣ οι τόνοι έπεσαν ,αλλά, και πάλι το πλάτιασμα των τοποθετήσεων ήταν έντονο ,αφού ένα θέμα από μόνο του διήρκησε περισσότερο από 2,5 ώρες!!
Η αντιμετώπιση της καταπάτησης των δημοτικών χώρων, αλλά, και η αντιμετώπιση των χειμάρρων που έχουν κατά καιρούς καταπατηθεί, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της συνεδρίασης, σε ήπιους τόνους αντιπαράθεσης.
Θέμα το οποίο ήταν στο πινάκιο ως «Λήψη απόφασης για την παροχή γνώμης του Δήμου προς το Πολεοδομικό Γραφείο του Επαρχείου Καλύμνου σχετικά με την υπόθεση Καμπούρη Θ. στο Μασούρι»μονοπώλησε την συζήτηση και είχε έντονα προεκλογικής φύσεως χρωματισμό…!!
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
-Γνωμοδότηση Δ.Σ. περί περιβαλλοντικής έκθεσης της εταιρείας “WIND ELLAS”. -ΟΜΟΦΩΝΑ
-Απολογιστική έκθεση Καταδυτικού Φεστιβάλ. Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Επισυναπτόμενα έγγραφα: Η απολογιστική έκθεση του αναδόχου-ΟΜΟΦΩΝΑ
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «τοποθέτηση κάδων υπόγειας συλλογής στερεών απορριμμάτων-ΟΜΟΦΩΝΑ
-Αγορά βιβλίων. –ΟΜΟΦΩΝΑ
-Λήψη απόφασης για την παροχή γνώμης του Δήμου προς το Πολεοδομικό Γραφείο του Επαρχείου Καλύμνου σχετικά με την υπόθεση Καμπούρη Θ. στο Μασούρι. Αποφάσισε : Συμφώνησε με την απόφαση της Τ.Υ του Δήμου ,εμμένει στα θεωρημένα του Π.Δ.. που περιέχονται στην συγκεκριμένη άδεια και συμφωνεί με την απόφαση της παράταξης Διακομιχάλη.- ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ

Αρθρο του:
n100000073762116_7142

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!