ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η συνεννόηση και η πολιτική συναίνεση θα επιβληθούν από τους ίδιους τους πολίτες»

Την ανάγκη εθνικής ενότητας και συνεννόησης στη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανάταξης της χώρας, προέταξε στην ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Σε μία χαρακτηριστική αποστροφή της ομιλίας του, μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «η συνεννόηση και η πολιτική συναίνεση, κάποια στιγμή, θα επιβληθούν από τους ίδιους τους πολίτες, αλλά μπορεί να επιβληθούν κάτω από οριακές συνθήκες για τη χώρα, κάτι που απεύχομαι».
Ο Βουλευτής επισήμανε ότι: «το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της χώρας, απέναντι σε όσους ζητούν μέτρα με βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν μπορούμε να αποδεχθούμε υφεσιακά, εισπρακτικά μέτρα.
Η Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες απαιτούν το ελάχιστο και το αυτονόητο: σεβασμό στην τιτάνια προσπάθεια που έκαναν.
Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν θα ανακοπούν.
Οφείλουμε, όμως, να τις συνδέσουμε με πολιτική συναίνεση και αυξημένη κοινωνική αποδοχή».
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου που θα στηρίζεται στο Τρίγωνο της Γνώσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού, ενός ελληνόφωνου και ενός αγγλόφωνου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο.
Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή «σηματοδοτεί τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με το αναπτυξιακό μας πρότυπο. Προσδίδει ταυτότητα και συγκριτικό πλεονέκτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην τουριστική εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Βλέπουμε ότι στην Κύπρο επενδύουν στην εκπαίδευση, ξεφεύγουν από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, διεκδικούν να αποτελέσουν χώρα υποδοχής φοιτητών με τα ανάλογα οφέλη.
Η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο συγκεκριμένο τομέα, να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης».
Ο κ. Κόνσολας, κατέληξε, λέγοντας:
«Όσοι έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας αντιλαμβάνονται τη δυσκολία επιβίωσης της χώρας, εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου.
Αντιλαμβάνονται ότι οι εύκολες λύσεις οδηγούν σε δύσκολες καταστάσεις.
Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι αυτές οι πρακτικές υπονομεύουν την ίδια τη χώρα, αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική της ισχύ και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.
Η ανάγκη της εθνικής ενότητας και της συνεννόησης, αποκτά νομοτελειακό χαρακτήρα κάτω από αυτές τις συνθήκες».
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!