Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η «πρώτη» της παράταξης Μαύρου

Σε σελίδα που δημιούργησε στο facebook, ο επικεφαλής της παράταξης «Η «ΚΑΛΥΜΝΟΣ αλλάΖΕΙ», Γιώργος Μαύρος, ανακοίνωσε πως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου,

θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της Παράταξής του.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, στην ίδια αίθουσα όπου την Κυριακή θα γίνει η εκδήλωση, στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, είχε παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής του, έχοντας στο πλευρό του μόνο λίγους από τους συνεργάτες του.
Στην παρουσίαση εκείνη, εκτός των άλλων είχε δηλώσει πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα προχωρούσε στην ολοκληρωμένη παρουσίαση των μελών της ομάδας του. Βέβαια έκτοτε πέρασε αρκετός καιρός ...
Φαίνεται πως έκριναν, ο Γ. Μαύρος και η ομάδα του, ότι δεν είχε έλθει η κατάλληλη στιγμή και τώρα δείχνει πως είναι έτοιμος να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη του νησιού, η νέα αυτή παράταξη, με την συμβολική ονομασία.
Ο ανεξάρτητος σήμερα δ.σ., υπήρξε μέλος της παράταξης «Ρούσσου» (νυν «Μαστροκούκου»), με την οποία εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές. Προηγουμένως ο Γ.Μ., είχε αποχωρήσει από την παράταξη του Δ. Διακομιχάλη, της οποίας ήταν στέλεχος.
Κατά τις εσωπαραταξιακές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, μετά την απόφαση του Γ. Ρούσσου να αποσυρθεί, ο Γ. Μαύρος εκδήλωσε την επιθυμία να διαδεχτεί τον επικεφαλή, απέναντι στον Γ. Μαστροκούκο, ο οποίος είχε ισχυρά ερείσματα στην ομάδα, όπως φάνηκε, και επιπλέον «έφερνε» μαζί του ένα διόλου ευκαταφρόνητο εκλογικό ποσοστό.
Τα αποτέλεσμα της επιλογής του δεύτερου στην ηγεσία της παράταξης, έδειξε ότι ήταν καθοριστικό για τον σημερινό ανεξάρτητο σύμβουλο, ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα από την «παράδοση του δαχτυλιδιού», να αποχωρήσει. Φαίνεται πως η λαϊκή παροιμία «δεν χωρούν δυο κοκόρια σ' ένα κοτέτσι» είναι σοφή!
Έτσι ο Γ.Μ. αποφάσισε την δημιουργία μιας δικής του ομάδας, που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό Θώκο σε μερικούς μήνες.
Τα χαρακτηριστικά της παράταξης, είναι καταρχάς πως προσδοκά να διεκδικήσει την υποστήριξη της νεολαίας, αφού οι πρώτοι συνεργάτες του που παρουσίασε το καλοκαίρι, είναι νέοι σε ηλικία αλλά και «πρωτόβγαλτοι» στην πολιτική.
Βρίσκεται σαν δημοτική κίνηση, ανάμεσα στους «παλαίμαχους» Διακομιχάλη και Μαστροκούκο, αλλά και στην παράταξη Γαλουζή, που δείχνει να «ανεβάζει στροφές» και έχει έντονη παρουσία στο Δ.Σ.
Το ερώτημα λοιπόν είναι κατά πόσο θα πείσει πως μπορεί να αποτελέσει τον «τέταρτο πόλο» για την διεκδίκηση της Δημαρχίας σε μερικούς μήνες και φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την μεθαυριανή παρουσίαση της ομάδας του.
Ένα άλλο στοιχείο, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από την τοπική δημοσιογραφία, είναι ο παράγοντας Γιώργος Ρούσσος και ο ρόλος του στην νέα αυτή δημοτική παράταξη.
Η επιλογή του πρώην Δημάρχου να μην παραστεί στην πρώτη παρουσίαση της «δικής του» παράταξης με τον νέο αρχηγό, Γιάννη Μαστροκούκο, ενώ έκανε «έντονη» παρουσία στην εκδήλωση του Γ. Μαύρου το καλοκαίρι, είχε έναν «σημειολογικό αντίκτυπο». Ήταν μια επιλογή, που τροφοδότησε πολλά σχόλια και άφησε (εύλογα) ερωτήματα, για την θέση που θα τηρήσει, τόσο απέναντι στην παράταξή «του», όσο και στην νέα κίνηση, που θα κάνει ξεκίνημα την Κυριακή. Άραγε ο «έμπειρος» τέως Δήμαρχος, που ομολογουμένως τελευταία δείχνει μια «σχετική» κινητικότητα και διάθεση να «βγει από την αφάνεια» που επέλεξε ο ίδιος, έχει αποφασίσει την «επάνοδό» του και με ποια ιδιότητα και προς ... ποια κατεύθυνση;
Αυτό που οφείλουμε να τονίσουμε είναι το γεγονός πως η νέα αυτή κίνηση, που παρουσιάζεται με τον τίτλο «Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ αλλάΖΕΙ», αποτελεί ένα θετικό βήμα για την τοπική δημοκρατία και ευελπιστούμε να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού λόγου, ειδικά στην προεκλογική περίοδο.
«Παλμός της Καλύμνου»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!