Μίκα Ιατρίδη: «Επανέρχεται το ζήτημα της δημιουργίας κέντρων παράνομων μεταναστών στα νησιά«

Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση επανέρχεται στο ζήτημα της δημιουργίας κέντρων παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, αυτή τη φορά με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου».


Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων έφερε στη Βουλή το θέμα της ανάθεσης στο Λιμενικό Σώμα των μέτρων πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, η βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

Το Λιμενικό Σώμα θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα με την απόφαση αυτή, ενώ, ουσιαστικά, η κυβέρνηση επαναφέρει το ζήτημα της δημιουργίας κέντρων παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, σημειώνει η Μίκα Ιατρίδη και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσει στη Βουλή την κοστολογική μελέτη της απόφασης και να διευκρινίσει, μεταξύ άλλων, σε ποια νησιά θα δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Μέτρα πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα».

Τη στιγμή που το Λιμενικό Σώμα αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, με απόφαση του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου προσθέτει στις αρμοδιότητες του και την εφαρμογή μέτρων πρώτης υποδοχής για τους παράνομους μετανάστες, σε συνεργασία με τους τοπικά αρμόδιους φορείς.

Επειδή το Λιμενικό Σώμα και το προσωπικό του καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους. Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και δημιουργεί ήδη προβληματισμό στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Επειδή η ανάθεση των μέτρων πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών στο Λιμενικό Σώμα προϋποθέτει και τη δημιουργία κέντρων υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου, επανέρχεται, δηλαδή, στο θέμα η κυβέρνηση με τον κ. Βαρβιτσιώτη, αντί του κ. Δένδια αυτή τη φορά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Από τον προϋπολογισμό ποιου φορέα θα εκταμιευθούν τα απαιτούμενα χρήματα; Του υπουργείου ή του Λιμενικού Σώματος;

Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι με μεγάλη δυσκολία καλύπτονται βασικές ανάγκες, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος (καύσιμα, ανταλλακτικά, service κλπ) όσο και για την εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών του Λιμενικού Σώματος σε τρίτους (πχ ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες προσωπικού);

Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες, όταν είναι πλέον βέβαιο ότι θα επηρεάσουν με ακραία αρνητικό τρόπο την εικόνα των νησιών που θα φιλοξενήσουν τις προτεινόμενες λυόμενες εγκαταστάσεις (με αντίσκηνα κλπ) τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα;

Πώς είναι δυνατόν, τη στιγμή που αποψιλώνονται οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες και τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα Υγείας υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ή κλείνουν οριστικά, να τους ανατίθενται επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτές που αναφέρεται στην ανακοίνωση;

Με ποιο τρόπο πρόκειται να προστατευθούν οι «προσωρινοί» αυτοί χώροι υποδοχής; Έχουν γίνει ανάλογες μελέτες ασφαλείας;

Σε ποια νησιά του Αιγαίου θα δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών;

Και καλείται να καταθέσει:

Την ανάλογη κοστολογική μελέτη, εφόσον αυτή έχει εκπονηθεί και τις μελέτες ασφαλείας για τη φύλαξη των προσωρινών χώρων υποδοχής.

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!