ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Να σταματήσει η αποδόμηση του κράτους στη νησιωτική χώρα( Για την υποβάθμιση της ΔΟΥ Κω)

Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τη νησιωτική κοινωνία με αποφάσεις που αν υλοποιηθούν, θα διαλύσουν τον κρατικό μηχανισμό στα νησιά.


Η ΑΣΚΙ Εφοριακών αποκάλυψε το σχέδιο μιας νέας απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ, η οποία αν εφαρμοστεί , θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και πιθανότατα κλείσιμο και άλλων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών. Μετά την απόφαση για κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου, που δήθεν είναι σε εκκρεμότητα, στο βωμό της υποβάθμισης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού προστέθηκε και η Δ.Ο.Υ. της Κω. Για να υλοποιηθεί βήμα-βήμα η μνημονιακή δέσμευση για μία Δ.Ο.Υ. σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Θ. Θεοχάρης σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Δωδεκανήσου για άλλα τοπικά ζητήματα στις 23/05/2013, στο υπουργείο Οικονομικών, δεν αρνήθηκε την ύπαρξη αυτού του σχεδίου απόφασης .

Το κείμενο, που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, στην περίπτωση που υλοποιηθεί, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους κατοίκους των λιγότερο ευνοούμενων περιοχών, όσο και στους υπαλλήλους, καθώς ελήφθη χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και χωρίς καμία ειδικότερη μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές. Η μετακίνηση των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού, υποβαθμίζει τη Δ.Ο.Υ.  της Κω. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λειτουργίας, της σημαντικής υπηρεσίας για τα έσοδα του κράτους στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου και πιθανότατα την σταδιακή κατάργησή της καθώς και την περαιτέρω ταλαιπωρία των φορολογούμενων πολιτών των 15 νησιών οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να κατευθύνονται όλοι πλέον, στη Ρόδο!

Η κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για τα νησιά και συνεχίζει την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των νησιωτών. Οι πολιτικές του μνημονίου έχουν διαλύσει την υγεία, έχουν υποβαθμίσει την εκπαίδευση και έχουν εγκαταλείψει την ακτοπλοΐα στη μοίρα της. Η συνέχεια που δίνεται με τις Δ.Ο.Υ., εντείνει την απομόνωση των νησιών και επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στους νησιώτες, που ήδη υποφέρουν από τα σκληρά μέτρα λιτότητας σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής τους δραστηριότητας.

Αλήθεια, τι έγινε η περίφημη ρήτρα νησιωτικότητας; Πως σκοπεύουν να την υπερασπισθούν οι τοπικοί εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης; Πως γίνεται πράξη η εξάλειψη των δυσκολιών συγκοινωνιακής πρόσβασης των νησιωτών; Έχει εκτιμηθεί το πλήγμα που θα δεχτούν τα δημόσια έσοδα, καθώς σε νησιά με σημαντική οικονομική δραστηριότητα θα πάψει να λειτουργεί η τοπική εφορία και συνεπώς οι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργούνται – αν διενεργούνται- σε πολύ αραιά διαστήματα, γεγονός που θα αυξήσει την φοροδιαφυγή.

Κανένας σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, με δεδομένο την έλλειψη εξυπηρέτησης των πολιτών στα νησιά που καλύπτουν οι καταργούμενες Δ.Ο.Υ., δεν πρέπει να προχωρήσει χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και με τους εργαζόμενους, με στόχο την επανεξέταση και τον επανασχεδιασμό της δομής και της κατανομής των φορολογικών υπηρεσιών.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σχέδιο και να μην προχωρήσει σε μια απόφαση, η οποία θα έχει παρθεί αποκλειστικά και μόνο στη βάση των αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κριτηρίων μείωσης των δαπανών.

Η πολιτική της υποβάθμισης των νησιών μας δεν μπορεί να γίνει άλλο αποδεκτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν και να αντισταθούν στους σχεδιασμούς της ισοπεδωτικής κυβερνητικής πολιτικής, που εντείνουν την οικονομική και κοινωνική ανισότητα των νησιωτικών περιοχών.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!