«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους συνεταιρισμούς γυναικών στις αγροτικές και τις νησιωτικές περιοχές»

Τριάντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών,

ζητώντας την ουσιαστική προστασία των γυναικείων συνεταιρισμών από το μαρασμό και τη διάλυση και την ολοκληρωμένη, αναπτυξιακή και οικονομική στήριξη σε πρωτοπόρους συνεταιρισμούς, που αποτελούν το κύτταρο της αγροτικής οικονομίας και πυλώνα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Στην ερώτηση τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, κατανοώντας τη συμβολή των συνεταιρισμών στην πρωτογενή παραγωγή των περιοχών δραστηριοποίησής τους με τη προώθηση των τοπικών προϊόντων και την αξιοποίηση των τοπικών πόρων, ερωτούν την κυβέρνηση αν προτίθεται να δώσει λύση στο κρίσιμο πρόβλημα της φορολόγησης των μελών των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών. Οι βουλευτές, ζητούν από τους υπουργούς να προβούν σε νομοθετική ρύθμιση που να θεωρεί ότι τα εισοδήματα που προέρχονται από την ενασχόλησή τους με τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού είναι αγροτικό εισόδημα και ως τέτοιο να δηλώνεται και να φορολογείται για να μην χάνουν τα δικαιώματά τους που προέρχονται και από την ενασχόλησή τους τον υπόλοιπο χρόνο με την αγροτική δραστηριότητα.

Στα Δωδεκάνησα, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη παρόμοιων συνεργατικών δραστηριοτήτων. Ήδη, στη Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο, αλλά και σε άλλα νησιά του νομού μας, δραστηριοποιούνται με επιτυχία γυναικείοι συνεταιρισμοί, που παραδοσιακά στηρίζει ενεργά η τοπική κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ προβάλλει και στηρίζει το συνεργατικό πρότυπο στα νησιά μας. Επειδή, κυρίως, οι δραστηριότητες του αγροτικού συνεταιρισμού, διαφοροποιούν και επεκτείνουν συμπληρωματικές προς τον τουρισμό επαγγελματικές δραστηριότητες, ενισχύοντας ιδιαίτερα την ανάπτυξη των λιγότερο ευνοημένων ορεινών και μικρών νησιωτικών οικονομιών, που επηρεάζονται εντονότερα από την κρίση.
Σε κάθε επίπεδο κυβερνητικής δραστηριότητας που αφορά στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού και της γυναικείας συνεταιριστικής οικονομικής δραστηριότητας στη νησιωτική Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θέτει το κρίσιμο ερώτημα: Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί άμεσα στο σχεδιασμό δράσεων που να απευθύνονται ειδικά σε νέες γυναίκες στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να αξιοποιήσουν, με οικονομικά και αναπτυξιακά κίνητρα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες των τοπικών ζωνών και να στηρίξουν την πληθυσμιακή αύξηση σε αυτές;
Εμείς, το τεκμηριώνουμε, το θέλουμε και το στηρίζουμε. Η άτολμη και «μεσοπρόθεσμα» υποταγμένη κυβέρνηση;
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!