«Οσμή» τρομοκρατίας στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ

«Γάζωσαν» το κτίριο από απόσταση 100 μέτρων! Που εστιάζονται οι έρευνες και ποιοι εικάζεται ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.

Από τα πυρά των δραστών μία σφαίρα «καρφώθηκε» στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ενώ μία ακόμα σφαίρα βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.

Επίσης συνολικά 9 κάλυκες βρέθηκαν σε νησίδα στον παράδρομο ο της Λ. Συγγρού στον αριθμό 348.

Η αστυνομία εντόπισε ακόμη στο Παλαιό Φάληρο ένα καμένο αυτοκίνητο το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που είδαν τους δράστες τη στιγμή της επίθεσης.

Η μία από τις μαρτυρίες αναφέρει ότι ο ένας πυροβολούσε κατά ριπάς με το καλάσνικοφ και ο άλλος μάζευε τους κάλυκες. Δηλαδή οι 9 κάλυκες που εντοπίστηκαν δεν σημαίνει ότι έριξαν 9 φορές, αλλά εκτιμάται ότι γάζωσαν το κτίριο από απόσταση 100 μέτρων.

Η δεύτερη αναφέρει ότι τους είδαν την ώρα που έκαιγαν  το αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο. Το ΙΧ είχε κλαπεί από τη Μεταμόρφωση στις 12 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και περίμεναν μέχρι το αμάξι να «αρπάξει» καλά και μετά αποχώρησαν.

Η αστυνομία εξετάζει υλικό από τις κάμερες, ενώ όσο περνάει η ώρα επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο παρελθόν όπλα καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» ο οποίος έχει εξαρθρωθεί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τέτοιου τύπου όπλα χρησιμοποιούσε και η Σέχτα Επαναστατών η οποία όμως έχει να χτυπήσει εδώ και 2,5 χρόνια.

Οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται τώρα στη βαλλιστική εξέταση. Εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι οι δράστες έριχναν προς το κτίριο γενικά και όχι συγκεκριμένα προς το γραφείο του Α. Σαμαρά καθώς δεν είναι δυνατό να στοχεύσει κανείς από τέτοια απόσταση.

Η αστυνομία θεωρεί επίσης ότι υπήρξε και ομάδα υποστήριξης των δύο δραστών, ενώ εικάζεται ότι πρόκειται για νέα οργάνωση στην οποία ωστόσο συμμετέχουν και υπολείμματα μελών από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!