ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Μνημόνια και fast track σκοτώνουν την ανάπτυξη των νησιών

Kαι τα μικρά βήματα αποκέντρωσης των προηγούμενων χρόνων ακυρώνονται με την κατάργηση των υπηρεσιών στα νησιά, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ν. Συρμαλένιος στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής. Και πρόσθεσε πως οι fast track επενδύσεις υπονομεύουν κάθε προσπάθεια αειφόρου ανάπτυξης καταστρέφοντας το περιβάλλον.


Μετά τις πραγματικές πυρκαγιές (στη φωτό, από τη Χίο τον Αύγουστο) μνημόνια και fast track αδειοδοτήσεις «καίνε» τα νησιά και κάθε προοπτική για τους νησιώτες

Στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών της Βουλής και σχετικά με την παρουσίαση των θέσεων του Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Α) Όλο το πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου για τη Νησιωτικότητα, υπόκειται μαζί με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής στις μνημονιακές πολιτικές, κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στα νησιά, εφόσον ακόμα και τα μικρά βήματα αποκέντρωσης που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακυρώνονται με την κατάργηση των υπηρεσιών (ΔΟΥ, Τελωνεία, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία), με την περικοπή κονδυλίων προς τους ΟΤΑ, με τη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών, με τη μείωση και περικοπή δρομολογίων, λόγω των μειωμένων επιδοτήσεων κ.α.

Β) H βιώσιμη ανάπτυξη που επαγγέλλεται το υπουργείο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατα ψηφισμένες διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις περί διαδικασιών fast track για τις επενδύσεις (την περασμένη βδομάδα με κοινή απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος, καταργείται η υποχρέωση υποβολής περιβαλλοντικών μελετών για σειρά επενδυτικών σχεδίων (για ξενοδοχεία, camping, θεματικά πάρκα), ενώ με τη διάταξη περί παραθεριστικών χωριών στις ακτές και στα νησιά, υπονομεύεται κάθε προσπάθεια αειφόρου ανάπτυξης, αφού και το περιβάλλον καταστρέφεται και αυτού του είδους η ανάπτυξη είναι ανταγωνιστική με την ντόπια οικονομία και τους τοπικούς επιχειρηματίες

Γ) Η παραμονή στα νησιά, δεν μπορεί να στηριχθεί σε αυτές τις πολιτικές που λόγω της ανεπάρκειας των υγειονομικών υπηρεσιών παράγουν ανασφάλεια στους ηλικιωμένους και τους αναγκάζουν το χειμώνα να μεταφέρονται στα αστικά κέντρα, λόγω εποχιακής ανεργίας, διώχνουν τους νέους από τα νησιά, πόσο μάλλον τώρα που, με την κατάργηση των εποχιακών επιδομάτων, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, θα υποστούν ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα, σε σχέση με την προοπτική απασχόλησης στα νησιά.
 
- left.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!