Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ : Δεν θα στείλουμε καμία λίστα με διαθεσιμότητες

Μπορεί οι πρώτες λίστες με 2.000 ονόματα για διαθεσιμότητα να είναι έτοιμες, μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει ότι τίποτα δε μπορεί να σταματήσει την εφεδρεία, αλλά η ΠΟΕ ΟΤΑ και οι δήμαρχοι συνεχίζουν το... αντάρτικο.


Όπως επιβεβαίωσε στο Newsit ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, είναι ομόφωνη απόφαση των δημάρχων να μην αποσταλεί καμία λίστα με υποψήφιους υπαλλήλους για διαθεσιμότητα.

Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι επιλέγουν να εργαστούν αφού οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί αισθητά οι αποδοχές τους.

Όσον αφορά τους βρεφονηπιακούς:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit στον Δήμο Ηλιούπολης δεν έχει γίνει κατάληψη στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς να μην πάνε σήμερα τα παιδιά τους γιατι θα είναι κλειστοί. Αυτό έχει συμβεί στους 3 από τους 5 παιδικούς σταθμούς που έχει ο Δήμος.

Στην Θεσσαλονίκη:

Οι εργαζόμενοι μετά από συνελεύσεις αποφάσισαν να λειτουργήσει σήμερα ένα ΚΕΠ σε κάθε δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ προχώρησαν σε καταλήψεις αρκετών παιδικών σταθμών, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα δημαρχεία ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο στη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Καταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν στα γραφεία προσωπικού των δήμων σε όλη την χώρα με στόχο να μην εκδοθεί καμία διοικητική πράξη που θα διευκολύνει τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, όπως και στο κεντρικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των καταλόγων των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αντίστοιχη έκκληση στους εργαζόμενους συνολικά των δήμων και των περιφερειών κάνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που καλεί τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία, σήμερα, τελευταία ημέρα για παράδοση στοιχείων.

Συγχρόνως, καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Για την Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!