Αντέχει η κυβέρνηση; - 153 “ναι” και 7 διαγραφές βουλευτών φέρνουν τριγμούς

Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους. Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128 μέτρα, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης.


Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας φέρνει τη ΝΔ με 126 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ με 27. Χωρίς τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ η κατάσταση είναι οριακή λόγω φυγόκεντρων δυνάμεων στο ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜΑΡ απ' την πλευρά της εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση, όμως από τη στιγμή που από τον αριθμό 179 που στήριξαν αρχικά την Κυβέρνηση ο αριθμός με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ έχει πέσει ήδη στο 171 και το μέλλον δεν θεωρείται βέβαιο σε ανάλογες αποφάσεις στο μέλλον.

Εάν η ΔΗΜΑΡ σε μελλοντική κρίσιμη ψηφοφορία ή απόφαση διαχωρίσει τη θέση της ουσιαστικά κυβερνητικό έργο δεν μπορεί να παραχθεί.

Με τον ίδιο τρόπο τίθενται υπό αμφισβήτηση κρίσιμα ζητήματα τα οποία απαιτεί η τρόικα και πρέπει να "περάσουν" στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιθανή άρνηση στήριξης της ΔΗΜΑΡ σε κάποια νέα μέτρα σε συνδυασμό με νέες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ ή βουλευτές της ΝΔ επί της ουσίας κάνουν απαγορευτική την ψήφισή τους.

Υπό αυτό το κλίμα όμως ουσιαστικά η κυβέρνηση μπαίνει σε ένα καθημερινό καθεστώς ομηρίας από τους ίδιους τους βουλευτές των τριών κομμάτων της και έτσι το μέγα ζήτημα είναι εάν και κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο.

Τα μέτρα δηλαδή πέρασαν, θα επιβληθούν;

Μετρούν 7 βουλευτές λιγότερους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς δεν ψήφισε ναι, αλλά παρών και έτσι το κυβερνών κόμμα αντί για 127 ναι είχε 126.  Ως συνέπεια ο κ. Κασσαπίδης τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου.

Η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν κατά πλειοψηφία παρών στο πολυνομοσχέδιο, ενώ οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης ψήφισαν όχι παρά την κομματική γραμμή.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!