«Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» - Στη μάχη της Περιφέρειας ο Γιώργος Χατζημάρκος - ΒΙΝΤΕΟ

"Η Ρόδος που υπηρέτησα, δεν θα με χάσει ποτέ" Οριστικό τέλος στη φιλολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά την παρουσία του στις εκλογές της αυτοδιοίκησης έβαλε ο Γιώργος Χατζημάρκος,

ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως, το βράδυ της Τετάρτης, την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, ως επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο όλων των «αποχρώσεων», παρουσία των μελών της παράταξής του «Η Ρόδος Μπροστά» με την οποία είχε κατέβη στις δημοτικές εκλογές του 2010 ( Γιώργος Αντώνογλου, Στέργος Στάγκας, Ευαγγελία Παναή, Χαρούλα Γιασιράνη, Θωμάς Σωτρίλλης, Ηλίας Ζωγραφίδης, Φιλήμωνας Ζαννετίδης) εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής και πολλών φίλων του.
Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μιχαήλ, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιάκωβος Γρύλλης, ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Παναγιώτης Τοκούζης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης.
Χαιρετισμό έστειλαν ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου.
Μεταξύ των παρόντων ξεχώρισαν οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιώργος Πόκκιας, περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Μαχαιρίδη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μανώλης Γλυνός κ.α.
Τον κ. Χατζημάρκο προλόγισαν οι Φιλήμονας Ζαννετίδης, δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Χαλκιδιός, πρώην αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ και ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Φαίδρα Σπανού.
Ακολούθησε η ομιλία του, με την οποία έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας έμφαση στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράτάξής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που δεν έχουμε και δεν χρειαζόμαστε είναι οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις και δουλείες γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτές και δεν τις έχει ανάγκη ο τόπος μας».
Χωρίς να τους κατονομάσει, ο κ. Χατζημάρκος άσκησε σφοδρή κριτική κυρίως στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή υπό τον Γιάννη Μαχαιρίδη, αλλά και κατά του υποψηφίου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Μπενέτου Σπύρου.
Για τον Γ. Μαχαιρίδη
Για την απερχόμενη περιφερειακή αρχή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που επιβλήθηκε στη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια τελείωσε. Πέθανε. Όσοι νοσταλγούν τη νεκρανάστασή του είναι είτε αφελείς, είτε υποκριτές, είτε και τα δυο.
Υπήρξε το μοντέλο λειτουργίας μιας αυτοδιοίκησης που δεν ανταποκρίθηκε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Υπέσκαψε, αντί να υπηρετήσει τη δημιουργικότητα του Έλληνα.
Σπατάλησε, αντί να αξιοποιήσει τους πόρους που διαχειρίστηκε.
Κατακρήμνισε, αντί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ακύρωσε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Υπηρέτησε τα κεντρικά κελεύσματα, ξεπουλώντας και υποθηκεύοντας την προοπτική ανάπτυξης του τόπου.
Εξαιτίας της αδυναμίας κατανόησης της διαδικασίας παραγωγής, της λειτουργίας της αγοράς, του νοσηρού κομματισμού, του ελλείμματος αξιοκρατίας και φαντασίας, της αδιαφάνειας, της καθεστωτικής νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε από λογικές πολιτικής ελίτ και τη χρόνια παραμονή στην εξουσία, μπλόκαρε κάθε εκσυγχρονιστική δυναμική.
Έτσι αυτό το μοντέλο έχασε τη μάχη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Εγκλωβίστηκε σε αναχρονιστικές δομές, σε αναπαραγωγή πελατειακών σχέσεων και αυτοπεριορίστηκε στο κυνήγι της επανεκλογής.
Στο πλαίσιο αυτό, σπαταλήθηκαν αλόγιστα τεράστια κονδύλια.
Υποστηρίχθηκαν τοπικά μικροσυμφέροντα, με την επίφαση του δημοκρατικού προγραμματισμού χτίστηκε ένα σύστημα αυλικών και πραιτοριανών, με προνομιακή πρόσβαση, με αντάλλαγμα την εκλογική συμμαχία»
Για τον Μπενέτο Σπύρου
Αναφερόμενος στο υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Μπενέτο Σπύρου, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, είπε ότι δεν έχει πρόταση για το Νότιο Αιγαίο και ότι ελπίζει να εισπράξει στην κάλπη την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών από την γενικότερη οικονομική κρίση: «Πώς είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ευελπιστώντας μόνο ότι θα μετουσιώσεις σε πολιτικό όφελος την αγανάκτηση; Και πως θα απαντήσεις αύριο και αφού έχεις εισπράξει το θυμό, στο ερώτημα αν αυτή η στιγμιαία ψυχική ανάταση έχει και περιεχόμενο, ουσία, σχέδιο, πρόταση, μοντέλο διοίκησης; Λάθος μήνυμα σε λάθος κάλπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Γιατί στην Περιφέρεια;
Ο Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο της ομιλίας του απάντησε και στο ερώτημα, γιατί επέλεξε την Περιφέρεια για να είναι υποψήφιος, αντί τον Δήμο Ρόδου, όπως θεωρείτο δεδομένο: «Η απάντηση είναι πολύ απλή», είπε. « Η σημερινή Ρόδος, πολλαπλά τραυματισμένη, έχει ανάγκη άμεσων και ευρείας κλίμακας παρεμβάσεων που μόνο μέσα στο πλαίσιο ενός υπερτοπικού στρατηγικού σχεδιασμού μπορούν να υλοποιηθούν». Και κατέληξε λέγοντας: «Φίλες και φίλοι, η Ρόδος που υπηρέτησα δεν θα με χάσει ποτέ!»
Το σχέδιο για την Περιφέρεια
Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Γ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε διεξοδικά στους βασικούς άξονες και τη φιλοσοφία που διέπει την πρότασή του για την ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία. Έκανε λόγο για ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης κι Ανάπτυξης, με σαφώς ιεραρχημένες προτεραιότητες, με σαφές, ρεαλιστικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, που θα λειτουργεί ως ανάχωμα στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο Νότιο Αιγαίο.
Αν και δεν παρουσίασε στελέχη της παράταξης που τον παλισιώνουν στο νέο του εγχείρημα (αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες) ο Γ. Χατζημάρκος είπε χθες το βράδυ: «Έχοντας μαζί μου τους ανθρώπους με τους οποίους ξεκίνησα, αυτούς που προστέθηκαν στην πορεία, αυτούς που άντεξαν, αυτούς που πίστεψαν και αυτούς που έβαλαν ψυχή σε μια πολυετή πορεία συνεχούς μάχης, αισθάνομαι υπερήφανος αλλά και αρκετά δυνατός να συνεχίσω αυτό που η προσωπική μου διαδρομή μου έμαθε καλά. Να ανοίγω πόρτες. Γιατί στην προσωπική μου διαδρομή, πόρτες ανοιχτές δεν συνάντησα ποτέ. Αυτό που δεν έχουμε και δεν χρειαζόμαστε είναι οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις και δουλείες γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτές και δεν τις έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μας απασχολούν μόνο τα συμφέροντα των νησιών μας».
Δείτε τις ομιλίες στο video του Tvkosmos
 
 
tvkosmos.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!