Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και ΑθλητισμούΘέμα: «Σχετικά με τις προτάσεις συναρμόδιων φορέων για μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014 στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»


Η ανορθολογική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, μετά το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», την υποβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και την απαξίωση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, ετοιμάζεται να υποβαθμίσει την δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την μείωση των οργανικών θέσεων στα Σχολεία της χώρας. Από την πολιτική αυτή, πλήττονται ιδιαίτερα, τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Επειδή, Το Ελληνικό Σύνταγμα, άρθρο 101, αναγνωρίζει την ανάγκη ειδικής μέριμνας για τη νησιωτική χώρα, θεωρώντας υποχρέωση της Πολιτείας να τη λαμβάνει υπόψη της κατά τη διαμόρφωση των πολιτικών της.

Επειδή, οι τοπικές κοινωνίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, είναι εξαιρετικά ανήσυχες για την επικείμενη ισοπεδωτική ρύθμιση που επιβάλει η μνημονιακή πολιτική υποταγής και για τις επιπτώσεις της στη δημόσια εκπαίδευση και στην τοπική οικονομία.

Επειδή, για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, είναι ζωτικής σημασίας οι πλήρως λειτουργικές δομές και στις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Επειδή, με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 44506/Δ4/2-4-13 κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου έχει δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ έχει προηγηθεί από τον Οκτώβριο του 2012 ανάλογη εγκύκλιος με βάση τις κείμενες διατάξεις.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Με ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να διασφαλίσει τις συνταγματικές και τις ευρωπαϊκές πρόνοιες για ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση στις νησιωτικές περιοχές, στελεχώνοντας επαρκώς τις σχολικές μονάδες των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, στη βάση των πραγματικών αναγκών εκπαιδευτικού προσωπικού;

Υπάρχει στον προγραμματισμό του υπουργείου σχέδιο που να περιλαμβάνει κλείσιμο σχολείων στις νησιωτικές περιοχές, μέσω συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων;

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αιτούμαστε να μας χορηγηθούν τα παρακάτω:
 
Ο πλήρης φάκελος, που περιλαμβάνει τις προτάσεις – εισηγήσεις με την αιτιολόγηση τους, καθώς επίσης και τα απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά, όπως έχουν αποτυπωθεί στο Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο κατ' εφαρμογή της με αριθ. πρωτ. 121857/Δ4/9-10-2012 εγκυκλίου της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. και Δ.Ε., Τμήματα Α΄ και Β΄ με θέμα: «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014», για την περιφέρεια Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ & ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δημήτριος ΓΑΚΗΣ

Νίκος Συρμαλένιος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!