Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τους δημάρχους Σύμης και Τήλου

Η πορεία των έργων που εκτελούνται σε Σύμη και Τήλο, όπως και το ακτοπλοϊκό, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος με τους δημάρχους των δύο νησιών, Λευτέρη Παπακαλοδούκα και Μαρία Καμμά.


Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη να υλοποιηθούν έργα υποδομής αναπτυξιακής σημασίας για τις κοινωνίες των δύο νησιών, όπως είναι το λιμενικό έργο («Κατασκευή αποβάθρας στη θέση Πέταλο λιμένα Σύμης») στη Σύμη, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είναι στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μια διαδικασία που επιβάλλεται να επιταχυνθεί προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η εργολαβία.

Επίσης, έγινε συζήτηση για το έργο της κρηπίδωσης του προβλήτα στον Πανορμίτη, στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ) κλπ. Τέλος, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η χρηματοδότηση της βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύμης.

Επαναβεβαιώθηκε, τέλος, η βούληση της Περιφέρειας να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του έργου συντήρησης των μονοπατιών της Τήλου.

Εκτενής συζήτηση επίσης έγινε και για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Σύμης και της Τήλου, όπως και των άλλων μικρών νησιών της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας και η κ. Μαρία Καμμά, εξέφρασαν στον αντιπεριφερειάρχη τον προβληματισμό, τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό που μπορεί να διασφαλίσει την καθημερινή συγκοινωνιακή διασύνδεση των νησιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διακίνηση αγαθών, δεδομένης της ανάπτυξης στον τουριστικό και πρωτογενή τομέα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια – όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδιάκος – θα είναι στη διάθεση των δημοτικών αρχών, συνδράμοντας τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!