Αλλεπάλληλες επαφές για το ΕΣΠΑ, σοβαρός ο κίνδυνος απένταξης έργων

ΘΕΜΑ:  Αλλεπάλληλες επαφές για το ΕΣΠΑ, σοβαρός ο κίνδυνος απένταξης έργων – Νέα έκκληση Περιφερειάρχη προς τους δημάρχους

Ο κίνδυνος απένταξης έργων στην περίπτωση που μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν θα έχουν ικανοποιητικές απορροφήσεις, επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ Γεωργία Ζεμπελιάδου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεών της με κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της αναθεώρησης του προγράμματος, διαπιστώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στη δέσμευση πόρων, με τον κ. Μαχαιρίδη να ανοίγει κύκλο επικοινωνίας με τους δημάρχους και άλλους φορείς υλοποίησης (πχ Υπουργείο Πολιτισμού) της Περιφέρειάς μας, απευθύνοντάς τους νέα έκκληση να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και έγκαιρα να υπάρξουν συμβασιοποιήσεις και νομικές δεσμεύσεις για ήδη ενταγμένα έργα.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως είναι εξαιρετικής σημασίας και προτεραιότητας η υλοποίηση των έργων, μια διαδικασία που θα ενθαρρύνει την απασχόληση στα νησιά μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η κα Ζεμπελιάδου θύμισε ότι, από τον προηγούμενο Ιούνιο, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε διαμηνύσει ότι δεν θα δοθεί επ' αόριστον παράταση σε «παρκαρισμένα» έργα, ώστε οι πόροι να διοχετευθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητήθηκε να εκχωρηθεί από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το ποσό των πενήντα (50) εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλό από τον κ. Μαχαιρίδη, καθώς οι πόροι αυτοί έχει προγραμματιστεί να επενδυθούν για έργα στα μικρά νησιά της Περιφέρειάς μας.
Δεσμεύτηκε όμως να διερευνηθεί η δυνατότητα εξασφάλισης ποσού είκοσι (20) εκατομμυρίων ευρώ από άλλους άξονες προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, ο κ. Μαχαιρίδης είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη, από τον οποίο απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι εξασφαλίστηκαν για το 2012 επιπλέον πιστώσεις επτά εκατομμυρίων ευρώ για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, ποσό που ο Περιφερειάρχης ζήτησε να αυξηθεί.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!