Την παραίτηση όλων των βουλευτών πρότεινε ο Γ. Κασσάρας εάν προκύψει θέμα με τον ΦΠΑ των νησιών

«Να δεσμευθούμε όλοι οι βουλευτές του Αιγαίου ότι θα παραιτηθούμε και οι φορείς που παρευρίσκονται, να δεσμεύσουν όλους τους επιλαχόντες βουλευτές ότι θα παραιτηθούν και αυτοί, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μείζον κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό ζήτημα».

Αυτή ήταν η πρόταση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Κασσάρα, στη σύσκεψη που έγινε, στις 15.2.2012, στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, με τη συμμετοχή βουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του Αιγαίου.

Ο βουλευτής διαφώνησε με την άποψη να κλείσει όλο το Αιγαίο, αν και όποτε επιχειρηθεί η κατάργηση, λέγοντας ότι έτσι θα τιμωρηθούν οι νησιώτες, είτε γιατί δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, είτε γιατί δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στις υπηρεσίες, είτε γιατί θα χάσουν το δυσεύρετο πια μεροκάματο. Επιπλέον τόνισε ότι είναι αδιανόητο εμείς να κλείνουμε τις πόρτες στους επισκέπτες μας.

Επί της ουσίας, διευκρίνισε ότι με την ψήφιση του Μνημονίου στις 12.2.2012 δεν καταργήθηκε το ευνοϊκό καθεστώς Φ.Π.Α. στο Αιγαίο.

Επειδή όμως ψηφίστηκε το Παράρτημα 5, που μεταξύ άλλων προβλέπει, «την εξάλειψη ορισμένων φοροαπαλλαγών και προνομιακών φορολογικών καθεστώτων», μέχρι τον Ιούνιο 2012, είναι ορατός ο κίνδυνος για την κατάργηση τους.

Ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει   και για την φορολογία εισοδήματος, δηλαδή για το αυξημένο κατά 50% αφορολόγητο,   για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων κλπ.

Τέλος, ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, ότι σε κάθε περίπτωση θα στηρίξει, όποιες αποφάσεις πάρουν για το ζήτημα .

- http://www.palmosaigaiou.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!