Έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη σε απόπειρες υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβο

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου από τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, σε «ένδειξη διαμαρτυρίας», συμπαρασύροντας και τα μέλη της παράταξής του, στιγμάτισε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, τονίζοντας πως «το κορυφαίο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας έχει να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Ζητήματα που, βεβαίως, έχουν και πολιτική διάσταση. Οι επικεφαλής των παρατάξεων είναι πολιτικά στελέχη κομμάτων, τα οποία έχουν θέσεις για τα θέματα αυτά, που συζητούνται και στη Βουλή.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε το σύνολο των θεμάτων και, βεβαίως, με διάλογο να συνθέσουμε τις διάφορες απόψεις, καταλήγοντας από κοινού σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την εξέλιξη του ΕΣΠΑ, που η Περιφέρειά μας είναι πρώτη σε νομικές δεσμεύσεις σε επίπεδο χώρας.

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πώς θα εξελιχθεί το Ειδικό Πρόγραμμα για το Νότιο Αιγαίο, εν όψει της συνάντησης που θα έχω με τον Επίτροπο της Κομισιόν, αρμόδιο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν.

Απευθύνω έκκληση στους περιφερειακούς συμβούλους να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια να μην απαξιώνεται το κορυφαίο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας.

Μας παρακολουθούν οι πολίτες και δημιουργούν αλγεινή εντύπωση για τη λειτουργία μας».

Σκληρή απάντηση

στον Γραμματέα της Ν.Ε του ΚΚΕ

Οι συνεχείς εκκλήσεις του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να επικρατήσει ησυχία και τάξη στην αίθουσα, προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Λουκά Κοτσαδάμ, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του κ. Γκούφα και του Περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για «πολιτική αλητεία».

Παρά την παράκληση του κ. Μαχαιρίδη να ανακαλέσει, αυτό δεν έγινε, με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει στο σώμα:

«Ίσως δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Κοτσαδάμ πως στο κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας έχει συναδέλφους που μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις του κόμματός του.

Είναι λυπηρό, στελέχη πολιτικά να θεωρούν πως μπορούν να καταλύουν με “τσαμπουκά” θεσμοθετημένους και δημοκρατικά νομιμοποιημένους θεσμούς, όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η στρατηγική του “τσαμπουκά” δεν δικαιολογείται από καμιά δημοκρατική διαδικασία. Ο τόπος μας έχει πληρώσει ακριβά τον αυταρχισμό και την “με το έτσι θέλω” επιβολή των απόψεων».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!