Ένταξη δύο σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Ένταξη δύο σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης – 5,5 εκατ. ευρώ για το λιμάνι της Σύμης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, δύο πολύ σημαντικά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,7 εκ. € για δύο ακριτικά νησιά της Περιφέρειας.

Πρόκειται για τα έργα:

- Κατασκευή αποβάθρας στη θέση Πέταλο στο λιμάνι της Σύμης, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με προϋπολογισμό 5,5 εκ. €.

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και προβλέπει την κατασκευή αποβάθρας μήκους 180 μ. και παραλιακό κρηπίδωμα μήκους 169μ. για τη διαπλάτυνση του δρόμου προς την κύρια αποβάθρα.

Στόχος του είναι να καλυφθούν οι ανάγκες του λιμανιού του νησιού, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν και να δένουν με ασφάλεια όλοι οι τύποι των πλοίων και να γίνεται ο διαχωρισμός των ημερόπλοιων, των φορτηγών και των πλοίων της γραμμής.

Παράλληλα σημαντική θα είναι και η συμβολή του στην αποσυμφόρηση του παραλιακού δρόμου, ο οποίος δέχεται μεγάλη κυκλοφοριακή πίεση με τις παρούσες συνθήκες λειτουργίας του λιμανιού.

- Επέκταση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Αγαθονησίου, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 με προϋπολογισμό 184 χιλ. €.

Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Αγαθονήσι βρίσκεται στην περιοχή Φυκιός και λειτουργεί από το 2000, οπότε ολοκληρώθηκε το πρώτο από τα δύο κύτταρα που προέβλεπε η μελέτη.

Με το νέο έργο που θα υλοποιηθεί από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία και του δεύτερου κυττάρου που θα έχει χωρητικότητα 872 κυβικών μέτρων και θα εξασφαλίζει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ μέχρι το 2020. Επίσης προβλέπεται να ανακατασκευασθούν η πύλη εισόδου και η περίφραξη και να γίνει προμήθεια ενός μηχανήματος για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!