Περιφερειάρχης στον Πρωθυπουργό:«Εμπιστευτείτε τις Περιφέρειες, εμπιστευτείτε τις τοπικές κοινωνίες»

Την πάγια θέση και αίτημά του για εκχώρηση στις αιρετές Περιφέρειες όλων των αρμοδιοτήτων που δεν προσκρούουν στο Σύνταγμα, διατύπωσε για μία ακόμα φορά σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στον Έλληνα Πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι οι δέκα τρεις περιφερειάρχες με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Τα μέλη της ΕΝΠΕ άκουσαν με ικανοποίηση τον Πρωθυπουργό να  αναφέρεται στη σημασία της σημερινής ημέρας, κατά την οποία οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου, υπογραμμίζοντας ότι πιστεύει στην αποκέντρωση και σε αυτήν την επιλογή θα επιμείνει σταθερά.

Ο κ. Μαχαιρίδης θύμισε στον Πρωθυπουργό τις συναντήσεις που είχαν τα τελευταία χρόνια, επαναλαμβάνοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να εμπιστευτεί τις Περιφέρειες, να εμπιστευτεί τις τοπικές κοινωνίες, καθώς από κει θα έλθει η ανάπτυξη».

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες να είναι οι περιοχές όπου καταγράφεται η μεγάλη δυναμική της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζήτησε, όπως και στο παρελθόν, από τον κ. Παπανδρέου να πείσει τους υπουργούς, που δεν έχουν ακόμα συμφιλιωθεί πλήρως με την ιδέα της αποκέντρωσης, να κάνουν την υπέρβασή τους και να εκχωρήσουν ουσιαστικές για την Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες.

Ανάλογες ήταν και οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Μαχαιρίδης στη δίωρη συνάντηση που προηγήθηκε με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από τον υπουργό και υφυπουργό, κυρίους Χάρη Καστανίδη και Πάρι Κουκουλόπουλο, οι Περιφερειάρχες της χώρας απέσπασαν τη διαβεβαίωση ότι «θα υπάρξει και δεύτερο κύμα αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!