Στον Περιφερειάρχη τα συνδικάτα – Γ. Μαχαιρίδης: Δεν εκπροσωπώ την κυβέρνηση...

sindikalistes_perifereia_1ΘΕΜΑ:  Στον Περιφερειάρχη τα συνδικάτα – Γ. Μαχαιρίδης: Δεν εκπροσωπώ την κυβέρνηση, ενώνουμε τα δικά σας αιτήματα με τα δικά μας

Αποδέκτης της αγωνίας, της δυσαρέσκειας και της αντίδρασης των εργαζομένων στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έγινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο την ηγεσία των συνδικάτων του νησιού, που με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σάββα Χατζησάββα περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ντόπιο εργατικό δυναμικό.

Από τον κ. Μαχαιρίδη ζητήθηκε να παρέμβει προς την εργοδοσία (ξενοδόχους, εργολάβους κλπ), ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών, που έχει σαν αποτέλεσμα τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και τις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε τουριστικές μονάδες του νησιού, και όχι μόνο.

Ο κ. Σάββας Χατζησάββας έκανε επίσης αναφορά στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αλλά και στους ελλιπείς ελέγχους στους εργασιακούς χώρους.

«Από εσάς θέλουμε να μεταφέρετε στην κυβέρνηση τα αιτήματά μας και να απευθύνετε έκκληση προς την εργοδοσία ώστε να ξαναδούμε όλοι μαζί τη θέση του εργαζομένου», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη.

Νέα συμφωνίαsindikalistes_perifereia_2

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε συμπαραστάτης και αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων, που «είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τη σημερινή κατάσταση», όπως είπε, προσθέτοντας:

«Δεν εκπροσωπώ την κυβέρνηση. Μαζί με τα δικά σας αιτήματα ενώνουμε και τα δικά μας».

Εξέφρασε μάλιστα τη θλίψη του για την εικόνα που του παρουσίασαν οι συνδικαλιστές για τη λειτουργία υπηρεσιών της Περιφέρειας, διαβεβαιώνοντας πώς «σήμερα κιόλας θα δώσει εντολές για διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από τους επόπτες υγείας σε επιχειρήσεις».

Σε ό, αφορά τους εργολάβους δημοσίων έργων που απασχολούν παράνομα αλλοδαπούς, θύμισε πως μόλις πρόσφατα είχε επικοινωνία μαζί τους ζητώντας να δίδεται προτεραιότητα στο ντόπιο δυναμικό, «αλλά όπως φαίνεται κάποιοι δεν σέβονται το ψωμί που τρώνε από την Περιφέρεια».

«Είναι ώρα για μία νέα συμφωνία, μια τοπική συμφωνία, ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδοσία», τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης, που παρέλαβε το ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα της συνδικαλιστικής ηγεσίας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!