Στην Περιφέρεια η διαχείριση του ΕΣΠΑ

Στην Περιφέρεια η διαχείριση του ΕΣΠΑ, ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας – Το Νότιο Αιγαίο στις πρώτες τρεις σε απορροφητικότητα Περιφέρειες

Οι λεπτομέρειες που αφορούν στην ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τις αιρετές Περιφέρειας της χώρας, ευθύνη που θα έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέχρι το τέλος του μήνα, συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας.

Για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κύριοι Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής, παρουσία και του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις με τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, τους προϊσταμένους των αντίστοιχων Διαχειριστικών Αρχών και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Κατά την πολύωρη συνάντηση τονίστηκε ότι η όλη διαδικασία θα γίνει ομαλά, με όλες τις πλευρές να συμφωνούν ότι θα πρέπει να καταβληθεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύθηκαν, το Νότιο Αιγαίο είναι στις τρεις πρώτες Περιφέρειας με τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί «πολλή δουλειά ακόμη».

Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα συντονισμού των φορέων υλοποίησης, όπως και η επιτάχυνση των ρυθμών από φορείς – διαχειριστές προγραμμάτων (Αρχαιολογία, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ), ώστε οι πόροι που έχουν ήδη δεσμεύσει να απορροφηθούν έγκαιρα.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ο γενικός κανόνας, ότι έργα που δεν προωθούνται και δεν υλοποιούνται, αν και έχουν δεσμεύσει πόρους, θα διαγράφονται και θα εντάσσονται άλλα που είναι ώριμα για χρηματοδότηση.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!