Γάκης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες σε Ρόδο, Κω, Ψέριμο το 2013

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης είχε καταθέσει στα συναρμόδια Υπουργεία ερώτηση με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013 και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που θα θωρακίσουν τα νησιά μας από τις φυσικές καταστροφές.
Από τις απαντήσεις όμως των υπουργείων, φαίνεται ότι στη Δωδεκάνησο βιώνουμε ένα ιδιόμορφο «θέατρο σκιών». Επικοινωνιακές εξαγγελίες στο φόντο της μίζερης πραγματικότητας. Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Ρόδου, της Κω και της Ψερίμου έχουν χορτάσει από υποσχέσεις για την επερχόμενη αποκατάσταση των ζημιών τους, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα είναι μόνο στα χαρτιά. Σαν συνέπεια, οι επισκευές δεν προχωρούν, οι περιφερειακή αρχή παλινδρομεί, κάνοντας επιτόπιες επισκέψεις στην Κρεμαστή από τη μία, πετώντας το μπαλάκι των αποζημιώσεων στο υπουργείο από την άλλη.
Καμία πρωτοβουλία, καμία διεκδίκηση...
Και τα νησιά μας, συνεχίζουν να παραμένουν απροστάτευτα σε νέα ακραία φυσικά φαινόμενα.
Οι απαντήσεις που λάβαμε στην ερώτησή μας όμως μιλάνε για αδιάθετα ποσά από την Περιφέρεια για τους πληγέντες, καθώς και για αντιπλημμυρικά έργα 15 εκατομμύριων ευρώ τα οποία δεν έχουμε δει να ξεκινούν.
Δηλώνουμε στο δωδεκανησιακό λαό, πως θα συνεχίσουμε σε κάθε θεσμικό επίπεδο την προσπάθεια για την οριστική επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων των πληγέντων περιοχών. Για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού προστασίας για έκτακτες καταστάσεις στο Νότιο Αιγαίο και το συντονισμό των δράσεων αλληλεγγύης σε παρόμοιες καταστάσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια.
Tolink της ερώτησης και των απαντήσεων:
 
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!